![]() |
|
![]() |
#4141 |
Moderatör
|
Cumhuriyet Bayramı tatili 3 gün olunca oğlum, arkadaşını da ailesi ile beraber Manyas'a davet etti. Dört büyük 3 çocuk bahçenin doya doya tadını çıkarttılar. Gençlere yağmur, fırtına da vız geldi. Allahtan bir gün sonra hava açtı da keyfini sürdüler. Hakan'ın arkadaşı çok güzel fotoğraf çekiyormuş. Ahhh bir bilseydim, bahçenin güzel halinde onları davet ederdim. Hem bahçemden hem de köyden çektiği güzel kareleri sizlere yüklemek istiyorum. Bahçemden kareler. Geçmeye yüz tutmuş güllerden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Moderatör
|
Bu mevsimde sabahları uyandığımızda yoğun sis oluyor, pencereden baktığımda köy merası sanki bir göl görünümünü veriyor. Daha sonra sis yavaş yavaş açılıyor. Daha sonra çıkan güneşin batışı da çok güzel kareler meydana getiriyor. Sis ve köyün çoban köpeği Karabaş'ımız. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, Oğuz Bey "İşi bırak, sonbaharın keyfini çıkaralım." derken çok haklı. Manzaranız ve sonbahar görüntüleri gerçekten çok hoş, herkesin her zaman bulabileceği şeyler değil bunlar, keyfini çıkarın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Güler Ablacığım, emeklerinize sağlık, son resim, manzara çok hoş, öyle bir yerde yaşamanın güzelliklerini hayatınız boyunca yaşamanız dileğiyle,herkese selam esen kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Moderatör
|
Köyde kullandığımız su kaynak suyu. Suyun çıktığı yere Kaynar Başı diyorlar. Bu su köyün yukarısında yapılmış olan depoya motor ile basılıyor ve oradan evlere dağıtım oluyor. Biraz kireçli ama içilebilen bir su. Suyun fazlası da akarak dereye karışıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Moderatör
|
Köy merasının arkasında köyümüzün deresi akar. Köye yeni gelin geldiğimde bu dereden karşıya sal ile geçilirdi. Bu kıyadan karşıya "gönder" diye bağırırlardı, makaraya bağlanmış sal bu kıyıya gelirdi. At arabaları, insanlar karşı tarafa bu şekilde geçerlerdi. O zaman bu geliş-geçişlerden çok zevk alırdım. Sık sık da karşı köye geçerdim. Bana büyük eğlence olurdu. Yaz gelince dere suyu iyice azalırdı, traktörler bile rahatça geçerdi karşı kıyıya. Ama kışın sular çok yükselir, hatta zaman zaman bütün merayı su basar, su karayoluna kadar dayanırdı. Daha sonraları iki yere köprü yapıldı. Dereyi besleyen çaylar, mini dereler de yeni inşa edilen baraja sularını boşaltmaya başlayınca bizim derenin suyu raptı zapta alındı. Yine çok yağış olduğunda mera adeta göl oluyor. Bu son yağmurlar yine deremizi taşırdı da taşırdı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Güler abla nefis resimler. Sonbaharin en güzel anlari... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, teşekkür ederim. Elimde daha çok güzel fotoğraflar var ama bu kadar yeter. Sizlere bu güzellikleri anlatabilmeyi başardıysam ne mutlu bana. Buradan bunları seyrediyorum ama siz dostlarla paylaşmak daha büyük keyif veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |