![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-11-2020
|
Merhaba, Yaklaşık 5,6 m3 hacimli mini seramı kümes kafes ısıtıcı bir ürünle ısıtmayı düşünüyorum, infrared ışığın fideler üzerinde zararlı bir etkisi olur mu? şöyle bir ürün var? https://www.gittigidiyor.com/ev-elek..._pdp_611995445 acaba bu konuda tecrübesi olan var mı? selamlar |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Yüksek enerjili ışınlar oldukları için. Bitki, ışınların etkisi ile istenmedik şekilde ısınıyor. Güneş ışınlarında da var ancak, yoğun değil. Amaç toprağı ısıtmak olmalı. Soğuk kütle ısınıncaya kadar ortamı eş düzeyli sıcaklıkta tutmak zor. Seralarda toprağın içine boru döşeyerek ısıtma yöntemini seçerler. Don döneminde ise soba kullanırlar. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
gelişmeler...
Çok teşekkür ederim bilgi ve paylaşımlarınız için Sn Feyzi 48 ve Portakal rengi, tohum ekme konusunda sanırım biraz aceleci davrandım, salatalıklarımı dün viyolllerden alıp pet şişelere ektim, mayısa kadar evde cam önünde tutup güzel havalarda balkona çıkarıp dış ortama adaptasyon sağlamasına yardımcı olup, sonrasında bir kısmını balkona, bir kısmını da bahçeye çıkaracağım gibi görünüyor. Sebze adalarına ekeceğim salatalıkları da direk toprağa eksem mayıs başında sanki daha iyi olacak sn feyzi48 in belirttiği üzere.. Biber ve domates fideleri de cam önünü sevdi gibiler, gelişim devam ediyor. Bu arada sebze adalarının birini seraya dönüştürdüm, 200 lük borular kullanarak, şaşırtma öncesi biraz serada da bekletmeyi düşünüyorum. Serada sıcaklık ölçümleri yaptım; bahçede sıcaklık 19'C olarak ölçüldüğünde serada 30'C olarak ölçtüm, nem dışarıda yüzde 35 iken serada yüzde 70' e çıktı. Gece dışarısı 11'C iken serada 13'C olarak ölçtüm. sera ısıtma maliyet, zahmet ve sonuç olarak tatmin etmeyecek gibi görünüyor. Sizin önerileriniz ve araştırmalarım sonucu verimli bir yöntem olmayacak gibi görünüyor; bu yüzden serayı ısıtmayı artık düşünmüyorum. Evimin kilerinde sıcaklık yaklaşık 18'C, acaba led lambalar ile orada mı gelişime devam etsem diye düşünüyorum; uygun maliyetle nasıl bir ortam hazırlayabilirim? Yoksa evde cam önünde tutup uygun havalarda fideleri balkona mı çıkarsam tam olarak karar veremiyorum. Pazar akşamüstü gübreci geldi, inek-koyun karışık gübresinden 10 çuval aldım (25 kg lık kömür çuvallarında), adalara birer torba döktüm, sanki tam yanmamış gibiydi, yayarak ekim öncesi döneme kadar yavaş yavaş alt-üst etsem uygun olur mu? Gelişmeler bu şekilde, öneri, uyarı ve tavsiyelerinizi eksik etmeyiniz, Selamlar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2019
|
Sebze adalarına ekeceğim salatalıkları da direk toprağa eksem mayıs başında sanki daha iyi olacak sn feyzi48 in belirttiği üzere.. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sayın ihsan0959; İyi çalışmalar, ben kendi tebrübelerim neticesinde salatalık, kabak vb türde olan tohumları tohum viyolü yerine bahçedeki yerine tohum olarak ekeceğim. Konuyla ilgili yeni sezonda tecrübelerimi sayfamda paylaşacağım. Ürünlerinizin renkleri sağlıklı gözükmekte olup sanki boyluca olacakmış gibiler. Bence güneş gören soğuk odaya alsanız gelişimleri süreç içerisinde yavaşlayıp oturaklaşacaktır, diye düşünüyorum. Düzenleyen feyzi_48 : 17-03-2021 saat 12:44 Neden: . |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
çim gübreleme
Merhaba arkadaşlar, elimde görsellerini paylaştığım gübre var, acaba çimlere bu gübreyi atabilir miyim? toprak hazırlığı veya taban gübresi yazıyor üzerinde, çimlere üstten serpme şeklinde uygulasam erir mi acaba? fayda görür müyüm? teşekkürler, |
|
|
|
![]() |
|
|