gelişmeler...
Çok teşekkür ederim bilgi ve paylaşımlarınız için Sn Feyzi 48 ve Portakal rengi,
tohum ekme konusunda sanırım biraz aceleci davrandım, salatalıklarımı dün viyolllerden alıp pet şişelere ektim, mayısa kadar evde cam önünde tutup güzel havalarda balkona çıkarıp dış ortama adaptasyon sağlamasına yardımcı olup, sonrasında bir kısmını balkona, bir kısmını da bahçeye çıkaracağım gibi görünüyor.
Sebze adalarına ekeceğim salatalıkları da direk toprağa eksem mayıs başında sanki daha iyi olacak sn feyzi48 in belirttiği üzere..
Biber ve domates fideleri de cam önünü sevdi gibiler, gelişim devam ediyor.
Bu arada sebze adalarının birini seraya dönüştürdüm, 200 lük borular kullanarak, şaşırtma öncesi biraz serada da bekletmeyi düşünüyorum. Serada sıcaklık ölçümleri yaptım; bahçede sıcaklık 19'C olarak ölçüldüğünde serada 30'C olarak ölçtüm, nem dışarıda yüzde 35 iken serada yüzde 70' e çıktı. Gece dışarısı 11'C iken serada 13'C olarak ölçtüm. sera ısıtma maliyet, zahmet ve sonuç olarak tatmin etmeyecek gibi görünüyor. Sizin önerileriniz ve araştırmalarım sonucu verimli bir yöntem olmayacak gibi görünüyor; bu yüzden serayı ısıtmayı artık düşünmüyorum.
Evimin kilerinde sıcaklık yaklaşık 18'C, acaba led lambalar ile orada mı gelişime devam etsem diye düşünüyorum; uygun maliyetle nasıl bir ortam hazırlayabilirim? Yoksa evde cam önünde tutup uygun havalarda fideleri balkona mı çıkarsam tam olarak karar veremiyorum.
Pazar akşamüstü gübreci geldi, inek-koyun karışık gübresinden 10 çuval aldım (25 kg lık kömür çuvallarında), adalara birer torba döktüm, sanki tam yanmamış gibiydi, yayarak ekim öncesi döneme kadar yavaş yavaş alt-üst etsem uygun olur mu?
Gelişmeler bu şekilde, öneri, uyarı ve tavsiyelerinizi eksik etmeyiniz,
Selamlar
|