agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni77Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-03-2021, 07:49   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-11-2020
İhsan0959 / Bahçe

Bahçenin bulunduğu şehir : Tekirdağ-Süleymanpaşa

Bahçenin büyüklüğü : 500 m²

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Güneş, yağış güzel, mevsimine göre de rüzgârlı.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 8b

Bahçenin türü: yazlık ve hobi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: Yaklaşık 15 senedir hiç işlenmemiş müstakil evin meyve ağaçları bulunan bahçesi. Yaklaşık 200 m2 sinde çim ekimi yapılmış, geriye kalan kısımda meyve ağaçları mevcut. Toplamda 20 kadar meyve ağacı var (Şeftali, kiraz, vişne, nar, elma, armut, Trabzon hurması, incir ve erik). Son 3 yıldır neredeyse bahçede hiç temizlik dahi yapılmamış halde idi, kasım 2020 itibariyle arı misali çalışmalarımız devam etmekte…

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?: Kasım 2020 itibariyle.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Bahçenin mevcut dumunda yeniden tasarım yapmam pek mümkün değil, ancak ağaçlar arasındaki güneş görebilen alanları sebze adası alanı olarak belirledim, bahçeninin bir köşesinde de tavuk kümesi yaptım (yaklaşık 6 m2)

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş plânı var mı? Varsa ekleyiniz: Yok

Bakımı nasıl yapılıyor?: Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar: yok

Bahçe için hayaliniz, idealiniz var mı?: çimlerin sağlıklı, meyve ağaçlarının verimli, mümkünse sebze üretebileceğim bir forma sokmak

Bahçede bulunan bitkilerin listesi(ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler): servi, zakkum, erik, ladin, japon gülü, söğüt, gül, erik, incir, şeftali, nar, elma, armut, kiraz, vişne, üzüm, limon, Trabzon hurması)

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Hepsine özeniyoruz. Sebze üretimi için ayrıca çaba içerisindeyim.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Ailemiz için, satış gibi bir olayımız yok.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : 25 m bir su kuyusu var, ama aktif değil, henüz bakım yaptırmadım, eğer aktif hale getiremezsem şebeke suyu kullanacağım (salma sulama ile).

Su tasarrufu içi neler yapıyorsunuz: Bitkilerin ihtiyaç duyduğu oranda su kullanıyoruz. Fazla su yine toprak tarafından emiliyor.

Toprak özellikleri: Kaliteli bir toprak yapısı yok, organik madde yetersiz, ph yüksek. Toprak ıslah çalışmaları ve kompost yapımı devam ediyor.

Kompost yapıyor musunuz?: Kasım ayından beri yapmaktayım.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: Bileyerek yanlış uygulamalar yapmış olabilirim, henüz yeni başladım, her adımda neredeyse foruma danışıyorum.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Ayva ağacını budarken bulduğum koşnil ve kımızı bitler için yazlık yağ uygulaması yaptım. Zorda kalırsam Neemazal ve Gülleci bulamacı kullanmayı düşünüyorum.
Bahçeniz organik mi? : Organik

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Kompoıst ve organik atıklar ile toprağı beslemeye başladım. Kimyasal gübre kullanmıyorum

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :fare var, gördüm

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler: Kasım 2020 itibariyle apartman dairesinden bahçe-topraklı yaşama geçmiş olmak

ihsan0959 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025