![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
![]() Merhabalar; Bu yaz 8 dönüm bir kavaklık alarak biz de ekme biçme işlerine girişmiş olduk. İlk başlarda aşırı hevesli olsam da daha sonra hem çok yorucu olmasından dolayı hem de işlerin hiç bitmemesinden dolayı birazcık soğudum bahçeden. Ne yapalım başa gelen çekilir dedik. Ben büyük çoğunluğuna meyve ağacı dikip yükü azaltma peşindeyim şu an. Hayallerimdeki daha ufak bir toprak parçasıydı ve bir kaç sebze ekip biçecektim. Birden bire iş büyüdü 8 dönüm yer alındı, 2 dönümü sürüldü, tırmıklandı. Malumunuz hepimiz çalışıyoruz, hayatımızı devam ettirmek için sabah 8 akşam 5 mesai yapıyoruz, sonra eve gelince ev,n sorumlulukları. Haftasonu da buranın sorumlulukları... Toprakla uğraşmak çok güzel, huzur verici ama diğer sorumluluklar evde seni beklerken insanın üzerine iyice stres biniyormuş. Açıkçası bu işe heveslenen insanlara artık hep bunu söylüyorum " Göründüğü gibi değil" ![]() Neyse efendim bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete ![]() Bahçenin bulunduğu şehir : Erzurum Bahçenin büyüklüğü : 8 dönüm fakat 2 dönümü kullanımda, gerisi kavaklık Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 4-5 Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Köy evi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Önceki hali kavaklıktı Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Yarım yıl Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Tasarım yapmadım Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Aşağıya ekledim Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Ailecek Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Ev (100m2 alana kurulu), ardiye, su kuyusu Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Şimdilik hobi amaçlı düşünüyoruz ama ileride ticari olarak bir şey yapılabilir mi bunu düşünüyorum. Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Ekteki resimde mevcut Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Hayır Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Henüz yok Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Taban suyu seviyesi biraz yüksek gibi, su arkları da var Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Henüz su kullanmadık Toprak özellikleri : Uzun zamandır işlenmemiş Kompost yapıyor musunuz? : Yazın yapmayı planlıyorum Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Fazla gelen betonunun yere dökülmesi Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Henüz yapmadım Bahçeniz organik mi? : Değil Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Henüz kullanmadım Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Köstebek ve fareler var Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Vahşi Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Dağ yok İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet |
![]() |
![]() ![]() |
|
|