Sn acemi25. Sayfanızda bahçenizde hayırlı, bereketli olsun inşallah.gerisini ne yaparsınız bilmem ama 2 dönümlük yerle bile uğraşmak bana göre çok yeterli.Bizimde zamanında 2 dönümlük toprağımız vardı ve sığdırabildiğimiz kadar meyve fidesi falan diktik.Ama yoruculuğunu anlatamam. Tulumba suyla sulardık ellerimizde kabarmalar olurdu.Ancak kaç sene sonra fideler ağaç olmaya başlayınca iş yükümüz hafifledi.Ağaçların böceğiydi hastalığıydı, toprağın sürümüydü ot sökmesiydi derken o zamanlar beni soğutmuştu. (Tabi serde gençlikde vardı sık sık dağ başında kalmak ve sıcağın altında toprakla uğraşmak sıkıcı geliyordu.)Hakikaten göründüğü gibi değil.Ama bizi en zorlayan imkansızlıklar yüzünden neredeyse bütün iş yükü insan eliyle olması zorunluluğuydu.Sizin suyunuz varsa ve sürdürme, ilaçlama,ulaşım kolaylığı, malzemeler ve barınma için iki oda bile olsa barınak, biraz gelişkin fideler..vs sizi soğutmamaya yetebilir. Zaten geriye kalan işler bile hele de çalışan insan için yorucu.Ama ondan sonrası emeğinize bakıp bakıp hem göz hem gönül dolduran gurur okşayıcı, huzur verici, ferahlatan bir manzara.. Hele meyve almaya başlayıp, el emeği göz nuru güzel sebzelerinizi yiyip, misafirlerinizi ağırlamak, çocukların bahçede koşuşmaları,çiçeklerinizin çoğalıp tam seyirlik olması,doğanın kucağında oluşunuz..vs yaşanılması gereken duygular. Hele ki bu kadar betonlaşmış bir yaşantıda.Kendi bahçenizde gezinirken çıplak ayakla toprağa basmak bile ayrı bir huzur bana göre.(tabi çıplak ayakla yürürken yerdeki böceklere dikkat sonra benim gibi zıplayıp bağırmayın

). Emek olmadan yemek olmazmış . Şimdi yorulup bitap düşersiniz sonra en özel ve güzelindende keyfini sürersiniz inşallah.çok sevindim sizin adınıza tekrar hayırlı olsun. Ağız tadıyla güle güle büyütün inşallah bitkilerinizi..