![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2019
|
Çok haklısınız . Sonuçta isteyen kişinin de onlara baktığından emin olmak gerekiyor.O kadar emek verin tanımadığınız birine gönderin.Sonra bakmasın her şey boşa gitsin.Neyse ben buradayım .Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2019
|
Ne demek, göndermek sizin kararınız .Dedikleriniz de doğru. Teşşekkürler .Size de kolay gelsin . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede çiçekten çok ot var, yol yol bitmiyor. Dün o kadar çok yoruldum ki zor uyandım bu gün. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu Bulbine adasından 3 tane vardı, zeytinlerin dibine Clematis, onların çevresine de 4-5 bulbine dikmiştim ki Clematislerin köklerini korusun. Bulbine kökü derine inmediği için Clematise zarar vermez diye düşündüm. Yerine alışıp benimseyenler böyle oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün 80 m2 bir alanı % 75 gölgelendirdik, Ahududular için bir yaşam alanı yarattık. Artık hepsi toprakta dikili ve çiçekli veya meyveye durdu. Sıcaklar çok bastırmadan bu işi de kotardık. Bu siteye asıl üye olmama sebep olan üzümsü bitkilerdi. Bir de yaban mersinini üretebilsem.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
Sayın jezebel Bahçeniz maşallah Çok güzel çiçekler sebze meyveler harika bir yer Tabii bu sizi baya uğraştıracak ama güzelliğine doyum olmuyor Yani emeğinizin karşılığını alırsınız keşke bende emek vereceğim bir bahçe bulabilsem... ![]() İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2010
|
Bahçeniz çok güzel hasadınız bol olsun sizde Allaha emanet olun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Şefim özel mesaj atamadım ancak aile hekimleri, iş yeri hekimleri yasaktan etkilenmiyor. Sonuçta yasak olduğu günlerde de takip etmek zorunda olduğumuz hastalar ve kontrol etmek zorunda olduğumuz kurumumuzdaki soğuk zincir olayı var. Sizde durum nasıl bilmiyorum da bizde ayrıca (kimi ilçeler farklı şekilde olayı çözdükleri için diyorum) adli nöbet ve ölüm muayene nöbetleri de var. Tabi buradan yasağı delin mesajı vermiyorum çünkü evden çıkıp yine eve gireceksiniz, dışarıyla irtibatınız yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gittim şimdi geldim. Gerekli tüm mercilere soruldu, sorun yok. ![]() Ayrıntıya girmiyeyim, engel kesinlikle yok, savaşta bile beyaz bayrak çatışmayı durdurur... Sabahın köründe gittim, aklımda planladıklarımı yaptım. Şu an çok yorgunum. Resim sonra. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeye biraz kabak dikeyim dedim. Vakit bulup başka bir şey ekemedim bu sene. ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılacak çok iş var, 3-4 saatte bitmiyor, oralarda oturup aklına estiği zaman sulama, gerektiği zaman çapa ve aklına gelen yeni ne proje varsa artık . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın jezebel izniniz olursa bir sorum var acaba Juliet gülü soğuk memlekete dayanabilir mi siz deneyimlisiniz diye düşündüğümden soruyorum İyi akşamlar dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kastettiğiniz gül bu mu ? https://www.davidaustinroses.com/eu/sweet-juliet Gül bakın Avrupa’da , ılıman iklimde daha rahat ediyor. Gül soğuktan korkmaz, onun derdi sıcakla. Yani korkmanıza gerek yok alın nerede varsa hatta bana da söyleyin nerede satılır ben de alayım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Cevaplarınız için teşekkürler. bizim buralarda en çok (-10) oluyor. Zaten güllerin bahçede soğukta olduğu için acaba bu bitki dayanır mı iç mekanda bakamıyorum , güller ölüyor... korkum gül bakımı kolay , ama para verip sonra ölmesini görmek istemiyorum içim yanar keşke Türkiye'de bulunabilse bende arıyorum ama maalesef yok... siz yurt dışından aldınız galiba kargo falan ne kadar tutuyor ben bu güle bayıldım gözümü kararttım ![]() Şimdi özet geçeyim benim korkularım şunlar: - Bitkiye soğukta zarar gelir mi (cevabını aldım ) -Yurt dışından geliyor daha önce hiç tohum veya fide almadım -Gülü alsam acaba yaşatabilir miyim Şu anlık sorularım bunlar satılık bulabilsem hemen alırım bir saniye beklemem. iyi günler dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İngilterede arkadaşınız varsa o da getirir. Bir de ingilteredenal.com diye bir site var. Çok pahalıya geliyor. İngiltere bizden soğuk , orada yaşayan gül sizin iklimde çok mutlu olur. Daha net oldu mu bilmiyorum, elimden bu kadar geliyor. Ben kendim gittim, 2 yıl önce. Ama şunu söyleyim Avrupa’ ülkelerinin çoğunda David Austin gülleri çiçek marketlerinde bulunur. Şans biraz Juliet denk gelecek alınacak. Kolay gelsin size. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkürler aslında Bosna-Hersek'te ve Fransa'da tanıdıklarım var . orada var mıdır acaba ? eğer varsa aldırabilirim Türkiye'ye gelirken getirebilir fakat beklemem gerekir . Önemli değil geç olsun da güç olmasın. tekrar teşekkür ederim iyi günler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fransa deyince onların kendi gül markası var, çok üstün bir yetiştirici - Garden Roses | Meilland Almanların da Kordes Rosen'i var o da güzel, zevk meselesi. Ben İngiliz güllerini seviyorum. Gönül ister Gül bahçesi de en ucuzu 25 £. Varın siz hesaplayın. Fransız gülleri de çok güzel, onlara da bakıp benzerini isteyebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Kolokas bitkilerinin birini bahçenin güneş alan bir yerine diktim. Sebze reyonunda satılıyor madem o bir tarla bitkisi. Nasıl gelişecek merak ediyorum. ![]() Domatesleri yine 40 kök yapmışım, mevcut fideleri kıyıp atamadım. Aynısı Kara lahana için geçeri, her yere diktim, bakalım nereleri sevecek. Belki de hiç mevsimi değil, olsun, her mevsim yerim. Güllerin geçen çiçekleri budandı. Ahududularım ve çileklerim meyve verdi. Spor salonları ve yüzme havuzları kapalı, bahçe vucut çalıştırmak için bulunmaz nimet oldu. İyi ki almışım, yoksa prangalı mahküm gibi oturup evi bekliyecektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Kurşun kalem kalınlığındaki sarmalar hiç tercihim değildir. Biraz dolgun sarılınca daha leziz olduğunu düşünüyorum. Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Daha küçük ölçüler için kafes veya çit teli kullanabilirsiniz. Çuval benzeri malzemelerle çevre örtülebilir. Hem havalanır hemde kurumaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bildiğim kadarıyla tahta palet çok gerekli değil, toprağı bir karış kazıp katmanları eklemek ve 1 m. den fazla da yükseltmemek gerekli. Önemli olan ortamın hava alması, bunun için plastik tesisatçıların kullandığı boruları delip yukarıdan komposta bir kaç tane sokmak yeterli gelir herhalde. Ben kenarlı sınırlamak için inşaattan artan kiremitleri kullandım, marangozdan artan bir kaç tahtayı da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde bulunandan önce 5x5 cm delikli plastik kümes teli benzerini 3x1 metre satın alıp silindir haline getirip bir agacın altına koydum. İçini kompost malzemeleri ile doldurdum. Bir yıl sonra telin yerini değiştirip kompost olmamış bölümü alta yerleştirdim ve yeni malzemeyi onun üstüne attım. Böylece birkaç yıl tekrarladım. Çok verimli bir uygulama oldu. Bunun benzerini ve biraz gelişmişini şu an bulunduğum yerdeki bir villanın bahçesinde görüp fotoğrafladım. Hem hafif hem ucuza mal etmiştim. İşlerinizde sağlık ve kolaylıklar dilerim. Düzenleyen OSMAN45 : 02-07-2020 saat 15:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-06-2017
|
Sayın Jezebel sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Çünkü geçen sene bende 400 m2'lik bir bahçe aldım. Geçen yıl inşaat işleri ile geçti. 35 m2'lik küçük bir ev yapıldı. Otomotik sulama ve bir kaç ağaç işi yapıldı. Ama bu sene yeni fidanlar, bahçe düzenlemesi, yabancı ot mücadelesi, bostan kısmının ekim dikim işleri... Anlıyacağınız iş hiç bitmiyor. Geçen hafta küçük bir havuz yapmakla uğraştım. Şimdi nilüfer arıyorum. Sonunda palmiye merkezinden haber geldi. Nilüferlere kavuşacağım. Bahçeye nerdeyse tüm berry çeşitlerinden diktim. Anlayacağınız deniyorum hangi çeşitler Erzurum şartlarına uyup ürün verebilecek? Artık sonuçlarını seneye görebileceğim. Daha önce 80 m2'lik çok küçük bir hobi bahçem olduğu için bazı bitkilerin yetiştirilmesi konusunda tecrübem var. Ama bu bahçenin ayrı bir yeri var benim için. Kafamda tasarladığım bir sürü planı uygulayabileceğim bir deneme sahası gibi. Umarım sizde tüm hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz güzel bir bahçe oluşturursunuz. Her şey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün bahçeyi kolaçan ettim. Köpeğim Balım ile birlikte. Tabi aşıları tam olmayınca kamelya masasından inemediği için mızmızlansa da sabırla bekledi. Gördüklerimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çilek ve ahududuların tadı test edildi. Boş kalan yerlere bamya tohumu ektim. Bu vakitten sonra olur mu bilmem ama olursa mutlu olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|