![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Jezebel / Bağ, bahçe
Hayalimdi, gerçek oldu. 10 yıllık Mortgage borcum bitince alacağıma kendime söz vermiştim, sözümü tuttum. Aylarca araştırdım, sonunda evime yakın olmasına, içinde elektrik, su ve kanalizasyon olması gerektiğine karar verdim ve bu özellikte bir yer bulup aldım. Mesaiden sonra ve cümartesileri gidip, stres ve ter atıyorum. Önce paylaşıp paylaşmama konusunda tereddüt yaşadım. Ama işte bu da benim bahçe sayfam. Bahçenin bulunduğu şehir : İzmir Bahçenin büyüklüğü :400m2 Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : İzmir genelinde olduğu gibi Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9b Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : hobi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Nar Bahçesi Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :5 aydır Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : hayır Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : yok Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)kişisel Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Kamelya, Sera, Alet edevat kulübesi. Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : organik tarım Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : 3 elma, 3 hicaz narı, 3 naşi armutu, trabzon hurması, sakız,mor salkım , pembe acem borusu, 10 göji, 15 ahududu, 4 çeşit böğürtlen, Arokarya çamı, dut, 4adet zeytin, 3 oya, 7 gül, 4 Clematis, 2 adet sarmaşık Bauhinia,2 adet brugmansia, natal erik, 3 adet Boston sarmaşığı, Acer palmatum, sinameki ağacı, küçük çiçekli acem borusu, sarı yasemin, kış yasemini, 10 defne, 5 dağ çileği...Narlar dışındaki herşey yeni dikildi, meyve beklemiyorum ![]() Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : üzümsüler Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : İçi dışı kırmızı elma Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : elimden geldiği kadar, ufak tefek Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Artezyen Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damla sulama Toprak özellikleri : Taşlı Kompost yapıyor musunuz? : Henüz değil Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Fırsat bulamadım Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Hayır Bahçeniz organik mi? : Benden önce kullanılan gübre ve ilaçlar konusunda bilgim yok, organik diyemem o yüzden. Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : yanmış keçi gübresi Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : varsa da karşılaşmadık henüz Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :damlama ve hortum Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Dağın eteklerinde İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : iyi ki aldım Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Ömür boyu koruyuculuk sağlayacak şekilde |
![]() |
![]() ![]() |
|
|