agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni1445Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-11-2019, 14:31   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2019
Şehir: MUĞLA - KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 457
Merhaba, arkadaşlar !
Evvelce diktiğimiz turplarımız büyümekte, bir adet kopardım ve tadı acı idi.
Name:  IMG_20191103_122606.jpg
Views: 386
Size:  72.1 KB

Ziraatçiden almış olduğumuz yeşil turp tohumuydu
Name:  IMG_20191103_122551.jpg
Views: 358
Size:  53.2 KB

Bunun sebebini araştırınca, uzun süre susuz kalması, sık ekim yapılması ve havaların sıcak olması sebebiyle bitkinin strese girip acı olması gibi veriler elde ettim. Ancak turpları tohum döneminden itibaren susuz bırakmadım, tohum çıkımından sonra seyreltme işlemi yaptım, hava sıcaklığıda sonbahar mevsim normalinde denebilir. Nitekim turp ilk tadımda acı tat verdi. Anlam veremedim.
Name:  IMG_20191104_173917.jpg
Views: 380
Size:  43.3 KB

Akabinde, tadı ve faydaları konusunda test edilmiş, beyaz turp tohumunu elden bulup ekim yaptım.
Name:  IMG_20191103_115038.jpg
Views: 375
Size:  58.1 KB

Tohumların üzerini doğal bitkisel gübre ile örttüm.
Name:  IMG_20191103_122330.jpg
Views: 371
Size:  58.4 KB

feyzi_48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025