agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni1443Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-11-2019, 08:15   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-10-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 Mesajı Göster
İlginize teşekkürler, elimizden geldiğince toprakla uğraşmaya çalışıyoruz. Allah nasibimizi emeklerimiz karşılığında veriyor, çok şükür.

Bence ilgili ürünlerinizi içeride çimlendirmeyle uğraşmadan tohum halinde toprak ile buluşturun, eğer bulabilirseniz havyansal gübre ile yoksa 15-15-15 npk gübresi ile tohum ekimi veya sebzelerin dikiminden bir hafta önce toprağa besin değeri kazandırabilrsiniz, tohumlarınızı çok sık ekmeyiniz mükün oldukça seyrek ekim yapın çünkü dallanıp budaklandıkça bitkiler birbirlerini strese sokuyorlar.

Kolay gelsin. iyi çaşılmalar.
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Şu an için elimde birkaç kilo yanmış koyun keçi gübresi var. Yetiştirmek istediğim adet sizin bahçeniz gibi olacak diye düşünmekteyim. Yani adet sayısı 20-30 arası olabilir. Şu an için hem turp hem havucu toprağa atabilir miyim? Geç kalmış olabileceğimden korkuyorum. Malum Eylül ve ekimi atlattık. Fakat şanlıurfa'da aylar bir iki ay geç gidiyor soğukluk açısından. Henüz yağmurlar başlamadı bile yazdan itibaren bir kaç yağdı geçti. Ayrıca günlük güneşlik oluyor çoğunlukla. Ne dersiniz? Denemeye değer mi acaba?

feyzi_48 beğendi.
arkarianjj Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2019, 09:13   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-03-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arkarianjj Mesajı Göster
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Şu an için elimde birkaç kilo yanmış koyun keçi gübresi var. Yetiştirmek istediğim adet sizin bahçeniz gibi olacak diye düşünmekteyim. Yani adet sayısı 20-30 arası olabilir. Şu an için hem turp hem havucu toprağa atabilir miyim? Geç kalmış olabileceğimden korkuyorum. Malum Eylül ve ekimi atlattık. Fakat şanlıurfa'da aylar bir iki ay geç gidiyor soğukluk açısından. Henüz yağmurlar başlamadı bile yazdan itibaren bir kaç yağdı geçti. Ayrıca günlük güneşlik oluyor çoğunlukla. Ne dersiniz? Denemeye değer mi acaba?
Rica ederim, bilgi paylaştıkça çoğalan hazinedir. Şu an elinizde bulunan yanmış koyun keçi gübresi yetiştirmek istediğiniz ürünler için biçilmiş kaftan diye tabir ettiğimiz ortamı hazırlayacaktır. Turp ve havuç için geç kalmış sayılmazsınız tecrübe etmek gerekli. Ürünleri dış ortama aldığınızda bir kaç gün bekletin ondan sonra dikim yapın, ortam saklığına alışması gerekebilir. Hobi bahçesinin en çok keyif aldığım tarafı tohumdan fideye, fideden mahsule kadar olan süreci kendim yaparak ve yaşayarak muktedir olmak.

feyzi_48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2019, 08:54   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-10-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzi_48 Mesajı Göster
Rica ederim, bilgi paylaştıkça çoğalan hazinedir. Şu an elinizde bulunan yanmış koyun keçi gübresi yetiştirmek istediğiniz ürünler için biçilmiş kaftan diye tabir ettiğimiz ortamı hazırlayacaktır. Turp ve havuç için geç kalmış sayılmazsınız tecrübe etmek gerekli. Ürünleri dış ortama aldığınızda bir kaç gün bekletin ondan sonra dikim yapın, ortam saklığına alışması gerekebilir. Hobi bahçesinin en çok keyif aldığım tarafı tohumdan fideye, fideden mahsule kadar olan süreci kendim yaparak ve yaşayarak muktedir olmak.
Çok memnun edici bir cevap verdiniz. Bu hafta içinde tohumları toprakla buluşturmak istiyorum kısmetse o halde. Bana da sürekli niye uğraşıyorsun fide al diyenler oluyor. ama inanın ki tohumdan yetişen ve emek verilen şeyler daha mutlu edici oluyor.

feyzi_48 beğendi.
arkarianjj Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2019, 14:12   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-03-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arkarianjj Mesajı Göster
Çok memnun edici bir cevap verdiniz. Bu hafta içinde tohumları toprakla buluşturmak istiyorum kısmetse o halde. Bana da sürekli niye uğraşıyorsun fide al diyenler oluyor. ama inanın ki tohumdan yetişen ve emek verilen şeyler daha mutlu edici oluyor.
Rica ederim. Bilgi paylaştıkça çoğalır; doğru bildiklerimizi anlatır, eksiklerimizi tamamlarız. Bende sizin gibi düşünüp yaşayanlardanım. Fideciden aldığım fideleri kendime ait gibi hissedemiyorum. O tohumların avuçumdan toprakla buluşması lazım. Hazır alınan fabrikasyon fideler bana bahçecilik ruhunu mutluluğunu yaşatmıyor. Emeğin yemeğe zahmetin rahmete dönüştüğü yerdir, bahçem.

feyzi_48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025