![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Kış fazla sert geçmediği için can eriğimizin keyfi yerinde. ![]() Güz zeytinimiz de çiçeklendi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Tohumluklar
Geçen yaz sonu ektiğimiz karnabahar ve brokolilerden bir kaçını tohumluk bırakmıştık. Karnabaharlar 2 ay kadar önce siyahlaşınca, soğukların etkisi ile bozulduklarını sanmıştım. Meğer hadisenin tabii seyri böyleymiş. Bu günlerde çiçek açtılar. ![]() ![]() Tohumluk brokoliler ise Mart başlarında çiçek açtılar, şimdi tohum kapsülleri oluştu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yaz saksıda tohumdan yetiştirip, sonbaharda bahçeye diktiğim enginarlar, kışı sağ salim atlattı. Bu sene mahsül verecekler mi merakla bekliyoruz. Fideler büyüyünce sık dikildikleri anlaşıldı. Kısmetse sonbaharda aralarını açarım. ![]() Bu arada goji bery de çiçek açmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Fidelerden
Sn. Muda'dan gelen yer kirazı tohumlarını viyole ekmiştim. Bir ay geçtiği halde çimlenen olmayınca yerlerine domates fidesi diktim. Daha sonra bir baktım ki bizimkiler görünmüş. Bu gün onları ayrı bir viyole şaşırttım. ![]() ![]() Sn. hcorak'tan gelen goji berry tohumlarından az da olsa çimlenenler, şimdilik iyi gidiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteberler kışı geçen yılki saksılarında ve bahçede geçirdi. Zayiatsız olarak uyanarak bizi sevindirdiler. ![]() Önceki sene tohumdan yetiştirdiğim kum zambakları, bu yıla daha bir güçlü başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sabır, sabır, sabır...
Önceki yıl etkinlikte Sn. bahcedenn'den gelen gayret çiçeği tohumlarını geçen yıl ekmiştim. Dün çiçeğini gördük çok şükür. ![]() Bir arkadaşın hediyesi, kokulu sakız gülü de bizi sevindirdi. ![]() Enginarlarımız baş oluşturmaya başladı. İnşallah doğru zamanda hasat etmeyi becerebiliriz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede işler her zaman tıkırında gitmiyor tabii. Ağaçların diplerini temizlerken gördük ki, kök kurdu bir ayvamızı halletmiş. ![]() Erik ağaçlarından birine de tırtıl kolonisi mevzilenmiş, saldırıya geçmek için gün sayıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|