![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Geçen hafta ektiğimiz şeker kamışı, beyaz lahana ve rezene tohumları çimlendi. Pırasaları henüz göremedik. Şeker kamışı ![]() Beyaz lahana ![]() Buena mulata biberlerimiz de çiçek açmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Damlama borusu döşediğimiz alana ektiğimiz fasulye, börülce ve mısırlar da yeşerdi. Mısır ![]() Lolaz börülce ![]() Bu hafta da yine bir kasa içine, sarı havuç ve brokoli tohumu ektik. Düzenleyen Dutlubahçe : 15-07-2018 saat 21:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta deneme maksadı ile beş adet şeker kamışı fidesini bahçeye aktarmıştım. Sonuç başarılı olunca, diğerlerini de bu hafta yerlerine diktim. Güçlü kökleri ve hızlı gelişimleri dikkat çekici. ![]() ![]() Bu yıl henüz bahçede olgunlaşan domates, sadece everglades çeri domates. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Biberlerden yavaş yavaş hasada başladık. ![]() Biberlerin arasına ektiğim bamyalar o kadar hızlı büyüdüler ki, onları boğmaya başladılar. Bu gidişle birilerini feda etmek zorunda kalmam inşallah. ![]() Balkondaki buena mulata biberimiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Üç hafta önce ektiğimiz fasulyeler sırık istemeye başladı (solda), lolaz börülceler de iyi gidiyor (sağda). ![]() Halep karası patlıcanlarımızda da mahsül görünmeye başladı. ![]() Beyaz lahana fidelerini de bahçeye diktik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Domatesler olgunlaşmaya başladı, dün 15 kg kadar topladık. ![]() San marzano domates bitkisi. ![]() Bunlar da meyveleri. Tohumunu edinmemizde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Yer kirazlarımız da iyi gidiyor. Dün ilk hasadımızı yaptık, küçük torun severek yedi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Bamyalar çiçek açmaya ve ürün vermeye başladılar. ![]() Bahçedeki buena mulata biberlerimizden.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Oturak barbunyalarımız çiçeklenmeye başladı. ![]() Bu fasulyenin çiçeği böyle ise meyvesi kimbilir ne kadar güzeldir. ![]() Çiçek açmaya başlayan karpuzlarımızın meyvesini yemek de nasip olur inşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Tek bir fidesini yetiştirebildiğim kamber biberi bir meyve verdi, onu da tohumluk bıraktık. Yaz sonuna kadar başka meyveler de verir umarım. ![]() Geç ekebildiğimiz uzun bal kabakları zamana karşı yarışıyor (mu acaba?) ![]() Yer değiştirme stresini atlatan kök rezeneler gelişmeye başladı. ![]() Bu günkü domates hasadımız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Dün bahçeden topladığımız bazı domateslerin sap diplerinde tırtıllar gördük. Domatesi oyup içine girmişlerdi. ![]() Bir domatesin üzerinde ise alt fotoğraftaki arkadaş vardı. Tırtıllar ile bir ilişkisi var mı acaba diye düşünüyorum. ![]() Bahçedeki etiketleme işini sağlıklı yapamadığım için alttaki domatesin cinsini bilemedim. Ödemiş oturak domates olabilir mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene Silivri Sayalar köyünden edindiğim acı biberler epey verimli. Köylüler bunlardan toz biber üretip satıyorlar. ![]() Oturak barbunyalarımız iyi gidiyor. ![]() Enginarlar gelecek sene için hazırlanmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Tohumluk olarak bıraktığım boşnak biberlerini dün kopardım. ![]() Bunlar da bu yıl ilk defa yetiştirdiğim tatlı balık biberin tohumlukları. ![]() Epey geç ekebildiğim fasulye ve börülcelerden ilk hasadımızı yaptık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Yaz başında yetişen iki karnabaharı tohumluk bırakmıştım. Tohumların olgunlaşıp kurumasını beklerken, başın üzerinde çimlendiler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda vardı. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
'Denesem mi' diye düşünüyordum, beni cesaretlendirdiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta yağan yağmurlar ve hava sıcaklığının mevsim normallerine düşmesi, bahçedeki bitkileri sanki coşturdu. Epey geç ekebildiğim ve damlama sulama ile desteklediğim mısır, karpuz, rezenelerin gelişimi gayet iyi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Oturak barbunyalarımız hasat olgunlığuna erişmek üzere. ![]() Düzenli sulanamayan top cin biberler de yağmura sevinenlerden. ![]() Everglades domatesler her şartta yaşamaya ve ürün vermeye devam ediyor. ![]() Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım pırasa fidelerini tırtıl ve salyangozlar yağmalayınca, hazır fide satın alıp dikmek zorunda kaldım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün barbunyalarımızın hasadını gerçekleştirdik. ![]() Bahçeye giderken rastladığımız seyyar balıkçıdaki taze palamutları görünce dayanamadık... ![]() Böyle bir ortamda bu güzellikleri bize yaşatan rabbimize hamd olsun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Sn. dongyul'dan tohumu gelen beyaz lahanaların gelişimi gayet güzel. ![]() Tırtıllar yüzünden ikinciye ekmek mecburiyetinde kaldığım brokoli fidelerinden bir kısmını, viyolden bahçeye aktardım. Ben tohumunu geçen yıl Sn. bahçedenn'den edinmiştim, bu yıl paylaşmayı düşünüyorum. ![]() hcorak'dan gelen goji berry tohumlarından dört adet fide yetişti. Boyları yarım metre kadar oldu. Kasımda inşallah bahçeye dikeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Temmuzun başlarında ektiğimiz mısırlardan ilk hasadımızı bu gün yaptık. ![]() Tohumluk bıraktığım halep karası patlıcan (Sn. Hediyeunlu) çatlayıp yarılınca kopardım. Bir kaç gün bekletip, tohum çıkarma operasyonunu yapmayı düşünüyorum. ![]() Kınalı bamyaların (Sn. dongyul) tohumlukları da bu gün toplandı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2011
|
Bol bereketli olur insallah tohumlariniz seneyede yuzunuzu guldursun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin yüzünüz de her zaman gülsün inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Yer elması
Bu gün bahçeye gittiğimde, iki metreyi aşan boyu ve sapsarı çiçekleri ile beni karşılayan, yer elmasının güzelliğini sizinle paylaşmak istedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
20 gün gibi uzunca bir aradan sonra, dün bahçeye gidebildim. İlk gözüme çarpan şey domateslerin kurumuş olması. ![]() Bamya ve biberler çiçek açıp ürün vermeye devam ediyorlar. ![]() ![]() Yemeklik lahanalar sanki baş yapmaya hazırlanıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekler de son güzelliklerini sergiliyorlar. ![]() ![]() ![]() Üçünün isminin de aynı harf ile başlaması ilginç oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
İlkbaharda ektiğim, sn. ahaknet'ten gelen havuç tohumlarından, sadece saksıda kalan biri yaşayabildi. ![]() Yazın son günlerinde ektiklerim ise tırtıl ve salyangoz saldırısına uğradı. Hayatta kalanları müsait bir vakitte bahçeye dikeceğim inşallah. ![]() Akşam eve dönerken, bahçemiz bizi eli boş göndermedi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Dün bir fırsat bulup bahçeye gittim. Bakla ve bezelye ekimi yaptım. Bahçeye girince ilk gözüme çarpan şey, çiçek açan kasımpatı oldu. ![]() Çiçek açmaya hazırlanan sümbülteber ise, düşen kırağının hışmına uğramış. ![]() Güz zeytinimizin meyveleri de olgunlaşmaya başlamış. ![]() Ihlamur Kasrı'nın bahçesindeki dev mabed ağacının altına dökülen meyvelerin çekirdeklerinden yetiştirdiğimiz fidan, üçüncü yılında bir metre boya ulaştı. ![]() Lahanalara musallat olan tırtıllar işi abartınca, ilaç kullanmak zorunda kaldım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|