agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni7758Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2018, 11:14   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-05-2013
Sayın Lonicera

Maşallah siz ve bitkileriniz bu sezonda da formunuzdasınız belli oluyor. Emeğinize sağlık. Sizin bitki çeşitliliğinize hayranım gerçekten helal olsun vallahi.
Karakafes otunu sizin sayfanız ile tanıştıktan sonra öğrendim ve o tarihten beri gezmeye gittiğim her yerde arıyordum. Dün Komşularımızla gittiğimiz bir piknik yerinde çiçeğinden tahmin ettiğim bir bitkinin yapraklarından (karakafes otu olma ihtimali ile) topladım. Emin olmadan köklemek istememişim. Yanımda o ara telefonum olmadığı için bitkinin fotoğrafını çekemedim ancak yapraklarının görüntünü iletsem nasıl olur.

umarım fotoğraf yüklemeyi başarabilirim.

Bol Verimli ve çiçekli günler dilerim.

Eklenen Resimler

Düzenleyen esemeral : 25-06-2018 saat 12:41
esemeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2018, 12:45   #2
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esemeral Mesajı Göster
Sayın Lonicera

Maşallah siz ve bitkileriniz bu sezonda da formunuzdasınız belli oluyor. Emeğinize sağlık. Sizin bitki çeşitliliğinize hayranım gerçekten helal olsun vallahi.
Karakafes otunu sizin sayfanız ile tanıştıktan sonra öğrendim ve o tarihten beri gezmeye gittiğim her yerde arıyordum. Dün Komşularımızla gittiğimiz bir piknik yerinde çiçeğinden tahmin ettiğim bir bitkinin yapraklarından (karakafes otu olma ihtimali ile) topladım. Emin olmadan köklemek istememişim. Yanımda o ara telefonum olmadığı için bitkinin fotoğrafını çekemedim ancak yapraklarının görüntünü iletsem nasıl olur.

Yapraklar bizdeki russian ile diğer tür comfrey ile hiç benzerlik göstermiyor. Özellikle yaprak ana damar ve sap kısmındaki mor renk bizdekilerde yok. Ayrıca yaprak yapısı ve şekli de oldukça farklı. İşin doğrusu ben karakafes otuna pek benzetemedim hodan otuna daha çok benziyor sanki.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2018, 13:30   #3
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esemeral Mesajı Göster
Sayın Lonicera

Hodangillerden olduğu açık ancak karakafes türüne ait değil. Tohum veren varyeteyi (symphytum officinale) bir ihtimal bulabilirsiniz gittiğiniz yerlerde, nitekim steril değil. Ancak steril bocking türleri bulma ihtimaliniz düşük diye düşünüyorum. Çoğu İngiltere'de hibritlenmiş türler zamanında.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025