![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yatakların hemen diplerinden yabani ot çıkmaması için içlerini doldurmadan altlarına birkaç santim girecek şekilde yabani ot örtüsü serdik. Zamanla orta alana da serebiliriz ama yatakları bir kere doldurunca oynatmak mümkün olmaz. ![]() ![]() ![]() Her yatağa çektiğimiz su borusuna birer vana ekledik. Böylece her yatağı ayrı ayrı sulayıp sulamamayı kontrol edebileceğiz. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
[QUOTE=gilan;1457962]Yatakların hemen diplerinden yabani ot çıkmaması için içlerini doldurmadan altlarına birkaç santim girecek şekilde yabani ot örtüsü serdik. Zamanla orta alana da serebiliriz ama yatakları bir kere doldurunca oynatmak mümkün olmaz. Sayın gilan, 'yabani ot örtüsü' nasıl bir şey acaba? Herhangi bir plastik siyah malzeme aynı işi görür mü? Şu kocaman siyah plastik poşetler gibi mesela? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu örtü burada ”landscape fabric” adıyla satılıyor. Plastik naylondan farkı su geçiriyor oluşu. Çok ince gözenekleri var. Ama ışık geçirmediği için yabani otları engelliyor. Naylon kullanılırsa göllenme yapar sanırım. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Olma mı yoksa ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitki delileri arasinda yer bulur bu piti piti naylon delme konusu. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Alıntı:
Sizin gibi arkadaşların paylaşımları bilgilendirme yanında moral de veriyor bize. Bozkırda tek bir ağaç bile bitmemiş bir alanda yeşil gölgelikler nasıl yapılabilir derdindeyken... sarmaşıklarla olabileceğini düşündüren bu site oldu mesela. Sebze tarhlarınızın fotoğraflı izahına da değinmeden geçemeyeceğim. Çok güzel olmuşlar Biz de birkaç yıl önce acemice ve artık tahtalardan yapmaya çalışmıştık, şimdi atıl durumdalar, üstlerine yine artık tahtalar yığılmış durumda. İki çilek tarhı hariç. Zaten yerlerini de değiştirmek vs. lazım. H alanı toparlanınca ancak yapılabilecek. Bu yıla yetişemez sanırım ama dediğiniz gibi... birkaç yıl ne ki? Acele etmeyeceğiz biz de Yavaş yavaş, hemen niye olmuyor diye üzülmeden, sabırla![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Fiyatlarını hiç bilmiyorum yalnız. |
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba gilancığım, günlerdir bahçe sayfanda uzun uzun kalabilmek, her satırını okuyup, bilgi edinmek, önerilerinden faydalanmak ve doyumsuz anlatımının tadına varabilmek için fırsat arayıp durdum. ) Önce kocaman bir maşallah. Sağlıkla büyütün inşallah meleğinizi, eşinle, çocuğunla, tüm sevdiklerinle, güzel evinizin, harika bahçenizin, tüm bitkilerinizin tadına doya doya varmanız en içten temennimiz kızımın ve benim. Bahçe sayfanı gezdiğimi görünce çok çok selam yazmamı tembihledi, öpüyormuş kuzucuğu. Bende kırmızı aksesuarları beğendim. Turkuaz saksılarını, eski ev sahibinin bahçede bıraktığı diğer turkuaz saksıyı ve süs havuzunu, çakıl taşlı girintili çıkıntılı zeminini, kayrak taşlı gizli bahçe köşeni, mor salkımlı çardağını, amcanızın el emeği ahsap masayı, mor çizmelerini eldivenlerini, çiçek yüklü el arabanı ve rengarenk heucralarını çok ama çok beğendim, bak bak doyamadım acerlerin, saksı arajmanların, sebze yataklarınla heyecanlandım, hayallerine kavuşuyor olmana mutlu oldum. Sevgiyle kucaklıyor, kolaylıklar diliyorum. iyi ki varsın sevgili gilan, bahçende olmak büyük keyifti.. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben de tatlı kızını çok öpüyorum. ![]() Hosta deyince aklıma gelen insanlardan birisin. O nedenle geçen gün yeni aldığım hostayı paylaşmak istedim. Alacalı yaprakları çok hoşuma gitti. Şu sararmış yaprağı koparıp çekseymişim keşke fotoğrafı. ![]() Hosta Island Breeze ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
[QUOTE=nuaymu;1458481] Alıntı: