agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni8246Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2016, 07:30   #1
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
PVC boruları eklemek için bir solvent kullandık. Her iki parçaya da önce astarı sonra yapıştırıcıyı sürüyorsunuz, 3 saniye içinde hemen birleştiriyorsunuz. İstediğiniz açıdan 45 derece kadar aralıklı bir araya getirip hemen asıl olması gereken haline döndürüyorsunuz ve sabitleniyor. Yapıştırıcı boruları eritip birbirlerine kaynamasını sağlıyor.

Name:  IMG_2333.jpg
Views: 1028
Size:  42.2 KB

Name:  IMG_2334.jpg
Views: 1020
Size:  57.0 KB

Name:  IMG_2337.jpg
Views: 984
Size:  53.7 KB

Name:  IMG_2339.jpg
Views: 1005
Size:  50.6 KB

Name:  IMG_2340.jpg
Views: 992
Size:  57.7 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2016, 11:35   #2
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
PVC boruları eklemek için bir solvent kullandık. Her iki parçaya da önce astarı sonra yapıştırıcıyı sürüyorsunuz, 3 saniye içinde hemen birleştiriyorsunuz. İstediğiniz açıdan 45 derece kadar aralıklı bir araya getirip hemen asıl olması gereken haline döndürüyorsunuz ve sabitleniyor. Yapıştırıcı boruları eritip birbirlerine kaynamasını sağlıyor.

Eklenti 609004

Eklenti 609005

Eklenti 609006

Eklenti 609007

Eklenti 609008
Sn. Gilan;

Hızlı bir şekilde istediğiniz bahçeye doğru emin adımlarla ilerliyorsunuz. Yazdıklarınızdan, yaptıklarınızdan ve yayınladığınız fotoğraflardan oldukça fazla kişi yararlanıyor. Umarım hepimiz istediğiniz gibi bir bahçelere sahip oluruz.

Eşinizin belki sizin kadar sevmese de yardımcı olması çok önemli. Genellikle birinin sevdiğini diğerinin sevmemesi eşler arasında sıkıntı çıkarıyor.

Pvc boruların solventle yapıştırılabildiğini öğrenince internette araştırma yaptım. Hiç kullanıldığını görmesem de burada da varmış. Benim bahçemde de oldukça fazla boru döşenmesi gerekecek. Sizdeki gibi arazi düz olmayınca çok fazla uğraştıracak bizi.

Arazi eğimli olduğu için burada bir arkadaş su terazisi ile sebze yetiştirdiği yeri düz hale getiriyordu. Su tam düz hale gelmeyince bir tarafa toplanıp diğer tarafın suyu alamamasına neden oluyor. Aklın yolu bir. İki farklı yerde aynı şekilde işlem yapılıyor.

Ailenizle birlikte mutlu bir ömür dilerim.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 06:55   #3
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. Gilan;

Hızlı bir şekilde istediğiniz bahçeye doğru emin adımlarla ilerliyorsunuz. Yazdıklarınızdan, yaptıklarınızdan ve yayınladığınız fotoğraflardan oldukça fazla kişi yararlanıyor. Umarım hepimiz istediğiniz gibi bir bahçelere sahip oluruz.

Eşinizin belki sizin kadar sevmese de yardımcı olması çok önemli. Genellikle birinin sevdiğini diğerinin sevmemesi eşler arasında sıkıntı çıkarıyor.

Pvc boruların solventle yapıştırılabildiğini öğrenince internette araştırma yaptım. Hiç kullanıldığını görmesem de burada da varmış. Benim bahçemde de oldukça fazla boru döşenmesi gerekecek. Sizdeki gibi arazi düz olmayınca çok fazla uğraştıracak bizi.

Arazi eğimli olduğu için burada bir arkadaş su terazisi ile sebze yetiştirdiği yeri düz hale getiriyordu. Su tam düz hale gelmeyince bir tarafa toplanıp diğer tarafın suyu alamamasına neden oluyor. Aklın yolu bir. İki farklı yerde aynı şekilde işlem yapılıyor.

Ailenizle birlikte mutlu bir ömür dilerim.
Güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.

Aynı zamanlarda benzer uygulamalara tanık olmanız ilginç denk gelmiş.

Benim kullandığım solvent ve astar ikilisini ekliyorum. Önce mor renkli astar sürülüyor, hemen ardından da solvent olanı. Türkiye'de farklı olacak tabii ama fikir vermesi açısından ekliyorum.

Name:  oatey-30246.jpg
Views: 650
Size:  17.6 KB

Bildiğim kadarıyla Türkiye'de genelde ısıyla birleştiriliyor. Bu iki yöntemin birbirine kıyasla bir artısı eksisi var mı bilemiyorum. Ama ısıyla yapıştıran alet pahalıysa solvent daha ekonomik olabilir.

Bizim sebze yatakları şebeke suyuna bağlı. Su basınçlı olduğu için eğim o konuda sorun olmazdı. Biz sadece görsel olarak düz olmalarına çalıştık. Sizin arkadaşınızın işi daha zormuş. Ona da size de çalışmalarınızda başarılar dilerim.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 17:49   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Benim kullandığım solvent ve astar ikilisini ekliyorum. Önce mor renkli astar sürülüyor, hemen ardından da solvent olanı. Türkiye'de farklı olacak tabii ama fikir vermesi açısından ekliyorum.

Eklenti 611886

Bildiğim kadarıyla Türkiye'de genelde ısıyla birleştiriliyor. Bu iki yöntemin birbirine kıyasla bir artısı eksisi var mı bilemiyorum. Ama ısıyla yapıştıran alet pahalıysa solvent daha ekonomik olabilir.
Sayın Gilan,

Bu boru yapıştırıcı PVC için kullanılıyor. Sizin kullandığınız borular da PVC mi?

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 18:59   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Tesadüfen bugün domates askılarını bağladığım plastik boruları füzyon kaynak sistemi ile birleştirdim. Soruyu o nedenle sordum. (Füzyon başka manaya geliyor ama bu tip kaynağa bu adı vermişler)

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025