![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Bize ayrılan parsel 80 metre kare idi ben bundan en iyi şekilde nasıl yararlanabilirim den yola çakarak başladım işe. 1/3 ü çardak güller su deposu mutfak lavabosu mangal semaver ve diğer süs bitkileri için. 2/3 sebzelere olmalıydı Onun için bir plan yaptım yukarıda olduğu gibi, birim alandan en yüksek verimi alabilmem için ekeceğim sebzelerin sırık olan cinslerini tercih etmeliydim, 2 m askı demirleri yüksekliğinde askı demirleri ile ekim yapacağım alanı münavebe yapabilmem için 8 e böldüm, şimdi her bölümde sıra ile her tür sebzeyi yetiştirebiliyorum. ![]() Biber ve Patlıcanların devrilmemeleri için 6 lık nervürlü inşaat demirinden 30*80 ölçülerinde U şeklinde demirler hazırladık. 3,5 m lik sıralara iki başa bir ortaya olacak şekilde demirleri dikerek aralarına kasa ipi dediğimiz pamuk ipleri iki üç sıra olarak çekiyorum, dolayısıyla biber patlıcan oturak fasulye kesinlikle yanlara devrilemiyor. ![]() Aydınlatmada kullandığım elektriğimi kendim üretiyorum, 1 tonluk şamandıralı su tankım var sular kesilse bile benim suyum her zaman dinlenmiş olarak mevcut. Şimdilik yazacaklarım bunlar bahçeye gitmem lazım eşim hazırlanmamız lazım dedi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|