agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10506Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-08-2015, 20:15   #1
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Bir çiçek hem bu kadar zarif hem de bu kadar güzel kokulu nasıl olabiliyor?

Eklenen Resimler

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2015, 20:21   #2
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sayın h_dogan dan gelen ve ekip ilkel balkon şartlarımda tam manasıyla sebze alamasam da tohum alabildiğim ve o tohumlardan ektiğim 5 kök arşın börülcem. Sevgili evdeçiçek, seninkiler ne alemde, bir fotoğraf paylaşsan Bu arada sayın h_dogan'a tekrar teşekkürler.

Eklenen Resimler

Eski 11-08-2015, 20:22   #3
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sevgili uyap, gördüğün gibi hala tam olarak bardak sendromundan kurtulamadım

Eski 11-08-2015, 20:25   #4
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Ve bu günlük son olarak evden iki kare...

Eklenen Resimler

Eski 11-08-2015, 20:26   #5
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

NOT:Bu resimlerin tamamı dün 10 ağustosta çekilmişti, şimdi bahçede resmen cümbüş var

Eski 12-08-2015, 18:55   #6
Ağaç Dostu

uyap's Avatar

Giriş Tarihi: 30-06-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Sayın h_dogan dan gelen ve ekip ilkel balkon şartlarımda tam manasıyla sebze alamasam da tohum alabildiğim ve o tohumlardan ektiğim 5 kök arşın börülcem. Sevgili evdeçiçek, seninkiler ne alemde, bir fotoğraf paylaşsan Bu arada sayın h_dogan'a tekrar teşekkürler.
Egede buna endeze ( endaze) börülce de derler. Hatta fasulye cinsi de vardır endeze diye satılan. Daha çok tohum istiyorsanız bir pazar ziyareti yapın derim. Çok verimli bir cins değildir ama yarım metreye varan uzunluğuyla zaten 10 tanesi bir tencere gelir. Amcam buna ayakkabı bağcığı derdi

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2015, 20:07   #7
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyap Mesajı Göster
Egede buna endeze ( endaze) börülce de derler. Hatta fasulye cinsi de vardır endeze diye satılan. Daha çok tohum istiyorsanız bir pazar ziyareti yapın derim. Çok verimli bir cins değildir ama yarım metreye varan uzunluğuyla zaten 10 tanesi bir tencere gelir. Amcam buna ayakkabı bağcığı derdi
Sevgili uyap,
Ben bu cins börülceyi ilk h_dogan'dan duydum ve sağ olsun sayesinde edindim. (Fanatik bir börülce hastasıyım ) Bildiğim kadarıyla bu daha fazla uzayan bir tip ama ektiğimden sadece İstanbul'da balkonda tohumluk yapabildiğim için emin de değilim.
Yıllardır hala acebek yemedim (Bizde de ismi budur.)
Burada cumartesi kurulan pazarda sadece hal malları var. Hiç bir yerli üretici satışı yok. Onun için pazara hiç gidesim gelmiyor. Oysa daha önceki gezilerimizde Muğla'nın pazarına gitmiştim ne şahane bahçeden toplama ürünler, tohumlar vardı. Burası bu açıdan hüsraaaaaaaaaaannnnnnnnnnnn....

Eski 12-08-2015, 21:15   #8
Ağaç Dostu

uyap's Avatar

Giriş Tarihi: 30-06-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Burada cumartesi kurulan pazarda sadece hal malları var. Hiç bir yerli üretici satışı yok. Onun için pazara hiç gidesim gelmiyor. Oysa daha önceki gezilerimizde Muğla'nın pazarına gitmiştim ne şahane bahçeden toplama ürünler, tohumlar vardı. Burası bu açıdan hüsraaaaaaaaaaannnnnnnnnnnn....
Hadi yaaaa kötüymüş bu, Egede olacaksın bir de hal sebzesi yiyeceksin ııh . Acaba belediye mi izin vermiyor ?
Börülce seviyorsan karagöz börülce de ekmelisin. Daha lezzetlidir ama daha kurtlu börülce deyiminin kaynağıdır . Memlekette olsam ben sana tohum bulup gönderirdim ama buradan ulaşma şansım yok. Yine de anneme söyleyeyim bulabilirse gönderirim ama bu yıla yetişmez . İstanbul'da bulamadığı için (börülce diye oturak fasulye satıyorlar burada &#128541 internetten siparişle börülce getirten biri olarak seni anlayabiliyorum .

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2015, 21:30   #9
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyap Mesajı Göster
Hadi yaaaa kötüymüş bu, Egede olacaksın bir de hal sebzesi yiyeceksin ııh . Acaba belediye mi izin vermiyor ?
Börülce seviyorsan karagöz börülce de ekmelisin. Daha lezzetlidir ama daha kurtlu börülce deyiminin kaynağıdır . Memlekette olsam ben sana tohum bulup gönderirdim ama buradan ulaşma şansım yok. Yine de anneme söyleyeyim bulabilirse gönderirim ama bu yıla yetişmez . İstanbul'da bulamadığı için (börülce diye oturak fasulye satıyorlar burada &#128541 internetten siparişle börülce getirten biri olarak seni anlayabiliyorum .
Sevgili uyap,
Sen yeter ki bana bul tohumunu, iki sene de olsa beklerim
İstanbul'da büyük marketlerde rodos fasülyesini börülce diye sattıklarına çok şahit oldum.
Benim canım çok fena acebek istiyor ya. Ben yine ''İsyannnnnnnnnn''

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025