![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Teşekkürler ,mümkündür mutlaka bir sebep var takmaları için. Mesela biz hanım küpesi diyoruz. Hep öyle alıştık. Sonuçta gerçek adı kına imiş.( kendi aramızda hala hanım küpesi diyoruz eşimle konuşurken.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Mesela biz burada çıtlık ismini kullanırız. Yerel isimler çok kullanıldığından diğer isimlerine alışamıyoruz genelde. ![]() ![]() Kasımpatı çiçeğim 7 renk var elimde.(bodur olanlar hariç ) Normalde açmaması gerekirken bir tanesi çiçek açmaya başladı. ![]() Melisa çiçeğini şuan paylaşıyorum.Ana melisa çiçeğim rahatsızlığım baş gösterdiği zaman kökten sökülüp bir komşuya hediye edilmişti. Yoğun kokusu karşısında nefes alamıyorum.Solunumla alakalı rahatsızlığı olanlar, kalp hastalığı olanlar, astım ,bronşit ve alerjik bünyeler üzerinde olumsuz etkileri olan keskin bir çiçek. Ana melisa dışında köklenmiş olan 3 çelikten biri.İkisi poşetli olduğundan başkasına verildi. Bu ise yerde ekili olduğundan çiçeğe zarar vermemek adına Eylül ayını bekliyoruz.Eylül ayında sökülerek başkasına hediye edilecek. O zamana kadar asla çiçek açtırmamak adına sürekli çiçekli alanları kesiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Soğukluk (farklı isimleri vardır mutlaka ama biz o şekilde kullanıyoruz.) Yer menekşesi (yabani menekşe ) ve yenidünya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Mor gelinduvağı (begonvil ) ![]() Bu köşe eşimin ve benim çok sevdiğimiz bir köşe ,şimdi bu köşede bulunan çiçekleri tanıtmaya çalışacağım. Tabi en çok gözümüze hitap eden mor begonvil, birde güney taraftan bakış atalım begonvile. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
![]() Tohumluk bıraktığım patlıcan. İlk ürünü tohuma bıraktım. ![]() ![]() ![]() Sayın resulgur'un merakını gidermek amacıyla sırayı bozarak araya kaynak yaptığım. Bahçenin farklı alanlarında açmış olan zinnialar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Bahçeden bugün kısmetimize düşenler. ![]() ![]() Batı tarafta bulunan çilek alanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
En çok sevdiğimiz alan dediğim Köşede bulunan çiçekler. Atatürk çiçeği ![]() Gazanyalar. ![]() Kiremit rengi begonvil , bu henüz çiçek açmadı. ![]() Kırmızı zambak. ![]() Bu sardunyanın rengini seviyorum(eşim zaten sardunyaları çok sever.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |