![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Öğretmenim sizden gelen zinnialar büyüyorlar. Görünce tekrar teşekkür edeyim dedim .Süpriz olmuştu benim için. İyiki de bahçe sayfası açın demişim . Bakın paylaşacak ne kadar çok çiçeğiniz varmış, birbirinden güzel:9. Bu arada hanımelinin balının yendiğini ilk defa duyuyorum. Biz ballı ballı deriz. Kırçiçeği var çocukken onun balını içerdik. Bir de akasyanın çiçeklerini yerdik .Şimdilerde hiç görmüyorum öyle beyaz çiçekli akasyaları.Ballı ballı da çok az var etrafta. Bu arada iyi bayramlar,selamlar eşinize. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın resulgur benim zinnialar farklı zamanlarda ekildi. Bahçenin diğer tarafında bulunan zinnialar açtı. Birazda güneşle alakalı da olabilir. Bahçenin her tarafı her saatte aynı güneşi almıyor. Dur çekmiştim açan zinniadan birazdan yükleme yapıp sırayı bozarak atayım. Sayın aleydi, biz adını bilmez idik ama sırf balı hoşumuza giderdi.Şuan aklımda değil böyle balı içilen başka çiçeklerde vardı. Şimdilerde yoldan geçen çocuklar hemen hanımeline saldırıyorlar balı için. Yeni yapılan yeri boyamıştım. Temizledim ,bahçeyle uğraştım derken yoruldum. Bazı çiçeklerin üzerine güneşten bir nebze olsun korunsunlar diye fidancıların kullandığı örtüden yaptım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Herşey çok güzel sayın öğretmenim; emeklerinize, gönlünüze sağlık... Begonviliniz çok güzel olmuş, hasadınız bereketli, daim olsun inşallah... 2 senedir zinnia tohumu da atmıyorum; bahçemden yok olup gittiler. Sanırım zinnialardan fide halinde iken uç almamışsınız; uç alırsanız daha çok dallanıp budaklanıyorlar.Rastgelsin inşallah... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seneye nasip olur ise 4-5 tanesinde deneyin derim. Daha çok çiçekli olacaklar. Yine nasipse bana teşekkür edeceksiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın öğretmenim; sardunyanızda çiçeği geçmiş bir dal onu koparıverin lütfen. Ben de artık ister istemez, farkında olmadan devamlı nerede olursa olsun geçmiş çiçekleri hemen uç kısmından iki tırnak arası çıt kopartmak adet halini aldı...Geçen gün yine bir komşumun bahçesinin önünde nane tarlası var, bir bayan rica etti bir bıçak varsa şu naneleri biçsem alsam olur mu? Dedim gel, oturdum nanelerin başına alışkanlık ya artık çıt çıt çıt iiki tırnak arası bir sürü naneyi biçiverdim. Valla bayan şaşırdı, maşallah, teşekkür ederim deyip aldı nanelerini gitti. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçekleri geçmiş baktım.Hiç dikkat etmemişim bu karışıklıkta.Benim naneler şu sıralar tohum yapmakla meşguller. Denemek istedim tohumdan nasıl oluyor diye. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar. Mecburi ara vermek durumunda kalmıştım. kaynanamın yanındaydım. Bu gülücüğü kızım yanımdaydı. Israrla göndermemi istedi bende kırmadım attım buraya.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yer mineleri. Bayağı renk çeşidi buldum. Daha farklı renklerini aramaya devam ediyorum. Hoş güzel,bol çiçek veren bir bitki. Üstelik dayanıklı ,sürekliliği var.Bakımı da kolay çok nazlanmıyor. Daha ne isteriz. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mineler devam. Bazıları çiçekleri solmaya başladı renkleri net değil. her biri ayrı renk olan minelere devam. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() En sona sakladığım. Görünce dayanamayıp hemen aldığım. Sadece bir adet kalmış olan. Geldiğinden beri gelişip ,güzel çiçeklerini açan iki renkli mine. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdi çok farklı renkler bulduğum için. Bahçede arıların faydası ile sizin söylediğiniz gibi farklı renkleri elde etme şansım olabilir. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Sardunyalarımın devamı diğer tarafta olduğu için bu batı tarafında olanları paylaştım. Diğer tarafa geçtiğimde diğer sardunya renklerini paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Maşallah eliniz baya bereketliymiş .Ellerinize sağlık aloe Vera ne durumda öldü mü yoksa kimse yaşatamadı yavru aloe veralarımı benden başka tabi yavru bile yavru veriyor şimdi ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizden gelen aloe vera yaşıyor. Araya kaynak yapıp sizden gelen aloe vera resmini atayım yarın unutmazsam eğer. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Öğretmenim bende çok seviyorum bitkileri yöresel isimleriyle kullanmayı. Ne kadar geniş ve güzel kültürümüz olduğunun kanıtı bu. Hepsi birbirinden güzel çiçeklerinizin. En çok bengovile bayıldım. Bizim buralarda yetişmiyor iklimden dolayı. Sellukayı sizde benim gibi tohumdan mı yetiştirdiniz. Benim ki hala saksıda bahçeye alıp almamakta kararsızım. Kışın dışarıda bırakamıycam. Yeniden saksıya almam gerekecek. Şaşırtmayı seviyor mu onu da bilmiyorum. Umarım ev ortamına uyum sağlar. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz ise ısrarla uymasa da yetiştirmek için çabalayıp ,şansımızı zorluyoruz. Bu günlerde aşırı sıcaklar ,kışın ise aşırı soğuk ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Yine de mücadeleye devam. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pervane -rozet- medine çiçeği ismini de kullanıyoruz burada. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Henüz açmayan renkleri mevcut olmakla birlikte. Olduğunu duyduğum diğer renklerini satıcılarda aramaktayım ,henüz farklı renklerini bulamadım.Çok güzel sarısının olduğunu söyleyen satıcılar halen o rengi bulamadıklarından getiremediklerini söylüyorlar.Aramaya devam. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Elimde bulunan bodrum papatyalarım. Sanırım çok farklı renkleri mevcut. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Maşallah aloe vera iyi durumda ama barış çiçeği salon çiçeği açık havayı pek sevmez salona alsaydınız baya gelişirdi .Yelkenlerini hemen gösterirdi size.Sizden gelenlerin de durumları iyi sardunyaların hepsi tutu. Tohumları ekmedim daha uygun bir ortam oluşmasını bekliyorum onlar için ekipte heder etmek istemedim ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Geçen sene çeşitli renklerde kınalar bu sene çıkmayınca canım sıkılmıştı. Sapı beyaz olan kına çiçeği nedense pembe açınca şaşırmıştım. Şimdi yine sapı beyaz olan kına çiçeği beyaz açmaya niyetlendiğini çiçek ucuyla gösterdi. (sapı beyaz olan ama pembe açanın tohumunu saklayıp seneye tekrar ayrı yere ekeceğim bakalım ne çıkacak bu sefer.) Mor ve pembe kınaların arasında kalan ,rengiyle sevinmeme neden olan kına çiçekleri. Renkleri hoşuma gitti. Şimdi bakalım kırmızı da çıkacak mı acaba ektiklerim arasından. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Aslanağzı (balıkağzı biz bu ismi çok kullanırız.) |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Balıkağzı devam. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Begonyalarım. Telefonun şarjı bittiğinden dolayı devamını çekemedim begonyaların.Devamını daha sonra paylaşacağım. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet ,şuan aşırı sıcaklar nedeniyle tohumlar çimlenme sorunu yaşayabilirler. Aslında yeni oda hazır oldu. Dün difenbahyanın yerini hazırladım. Sonra menekşeleri taşıdım. Barış çiçeğine de yer hazırlar onuda taşırım artık. Tabi önce güzel bir saksıya ekeyim. Yinede gölgeli yerde olduğundan çok sorun yaşamadık sanırım. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Buz çiçeğini annem antalya'dan getirmişti. Çok kısa bir süre de o kadar çok yayılma gösterdi ki. Hiç bir çiçekte bu kadar hızlı büyüme görmedim. Bir kısmını büyükçe bir saksıya ekmiştim. Havalar soğuyunca eve alırım diye. Unutmuşum. Bahçeye bir çıktım ölmüştü. Aslında çok soğukta değildi hava. Annemin hatırası olduğu için üzülmüştüm.. Acem halısıyla yan yana da ekilebilir.Pembe ve mor çiçekli halleri güzel olur. İkisi de hızlı yayılıcı. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
İlginç bu kış donda bile etkilenmeyen buz çiçeğinizin ölmesi. Şaşırdım. Çok dayanıklı bir bitki. Bir miktarını da budamak durumunda kalıyorum yoksa her yeri, kaplayacak. Acem halısı ,yazdık bir kenara bunu da bulup düşünelim. Ekecek yer bulabilirsem eğer. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Buz çiçekleri şu günlerde çiçekli, acem halısı da açınca görüntüsü harika, fakat işte sadece mayıs ayında çiçekleniyorlar, ondan sonra yeşilliği kalıyor. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet,şimdi sıra bayıldığım.Gördüğüm her rengini almaya çalıştığım karanfillere geldi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar aşılı diye tabir edilen.(yöresel olarak.Gerçek tür olarak bilemiyorum.) karanfiller. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|