![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
eneskrky / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul Bahçenin büyüklüğü : iki ayrı bahçem var parça parça ; biri 250 metrekarelik diğeri ise 25 metrekarelik çiçekbahçesi ![]() Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :güneş alıyor günlük ortalama 6 saatin üzerinde direk güneş alıyor Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :8b Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :Hobi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :geçmişte çalılık dolu hiç kazılmamış bir arazi Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 8 yaşımdan beri diyeyim ![]() Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : tasarım ilk başlarda yoktu tabi sonradan yardımlar alarak bir palan çizelge hazırlayarak geliştirdim kendimi. hayır almadım Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :- Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): kişisel Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?:küçük bir çay içme yerimiz var ![]() Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : ileride istediğim bütün türleri bulmuş huzurla orda oturuyor gibi bir hayalim var :P Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : listelemeye kalksam baya var ama kısaca soğanlı çiçeklerin çoğu (lilyum amaryllis zambak crinum kardelen nergis lale ...vb çoğu) can eriği -güller-incir ağacı-açelya-sebzeler-sarıcı ve yer örtücü türlerim -ve olmazsa omazım sukulentlerim Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : evet var Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : ;Hippeastrum Amaryllis ![]() Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : evet yapıyorum : bunu şöyle kısaca söyleyeyim her bulduğum bitkiyi değerli değersiz üretip dağıtırım doğaya kazandırmak amaçlı ormanlara dikerim ama genelde üretimim soğanlı bitkilerim.. Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : sulamayı kuyumuz var ordan karşılıyorum Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : bitkilerimi alıştırarak su veriyorum mesala haftada 3 gün fazla sını vermiyorum israf yok Toprak özellikleri : kahverengi orman toprağı ; hayvan gübreleri ve organik artıklarla zenginleştirilmiş bitkilerim için ideal Kompost yapıyor musunuz? : evet sonbaharda dökülen yapraklardan ve evden çıkan meyve sebze atıklarıyla bahçenin bi kısmında gömüp hazırlıyorum Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : sebzelerimde oldu istemediğim türdeki satıcının bana yanlış verdiği fidelerden sorun yaşadım Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : genelde benim sorunum yeşil yağrak bitine karşı ama o nada çözüm arap sabununu suyla veriyorum direnç kazanır diye 2. uygulamada içine biber sarımsak katıyorum doğal uygulamalarla kurtulmaya çalışıyorum Bahçeniz organik mi? : evet Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : hayvan gübresi genellikle yanmış koyun gübresi ama sebzelerime tavuk ve güvercin gübreleride kullandığım oluyor meyve tutumundan önce Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Allah'a şükür yok Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :yağmurlama ve karık usulü sulama ile Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :hayır değil , soğuk almıyor İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : iyiki bahçeyle uğraşmışım ve bu yolda devam etmişim diyorum ![]() en önemliside soğanlı bitkilerle iyiki tanışmışım ![]() Tetanoz aşısı oldunuz mu? :evet |
![]() |
![]() ![]() |
|
|