agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni14669Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-06-2017, 00:51   #1
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
...bir kaç tane yollarım...

Aslında annemle birlikte yapıyoruz...
Öyleyse ikinizin de ellerine sağlık

Frenk üzümünün acelesi yok zira memleketteki bahçemiz için istiyorum, malum ben apartman dairesine sıkışanlardan olduğum için kendim yetiştiremem maalesef...

Şu bayram falan geçsin hele, bir ara haberleşiriz. Hatta tohum paylaşım dönemi muhtemelen yine lojistik merkezinde olurum, sen de muhtemelen paylaşım yaparsın, o vakit hatırlatırım tekrar. Çok teşekkür ederim.


Ah bu mesafeler...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2017, 02:03   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın A_NOMAD; Keşke yakın olsaydık frenk üzümlerinden tohum bırakırım olgunlaşanlardan ayrıca geçen yıl ben çelik batırdım 6 7 tane bir kaç tane yollarım size çelikten çok kolay kök oluşturuyor..
.
Sonbaharda büyük ihtimal o taraflara yolum düşecek gibi

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2017, 11:58   #3
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Öyleyse ikinizin de ellerine sağlık

Frenk üzümünün acelesi yok zira memleketteki bahçemiz için istiyorum, malum ben apartman dairesine sıkışanlardan olduğum için kendim yetiştiremem maalesef...

Şu bayram falan geçsin hele, bir ara haberleşiriz. Hatta tohum paylaşım dönemi muhtemelen yine lojistik merkezinde olurum, sen de muhtemelen paylaşım yaparsın, o vakit hatırlatırım tekrar. Çok teşekkür ederim.


Ah bu mesafeler...

Sayın A_Nomad; benim aklımda bulunsun ben tüplü fide gibi yapıp size iletirim.. Tohumları da ayırcam mutlaka ^^


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
Sonbaharda büyük ihtimal o taraflara yolum düşecek gibi
Sayın Dutlubahçe; umarım bahçeler dolu dolu olduğu zaman denk gelir her zaman bekleriz ^^


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yelizkahraman Mesajı Göster
Herşey taptaze hem ellerinize sağlık hem afiyet olsun size

Sayın Yelizkahraman; teşekkür ederim ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2017, 02:38   #4
Ağaçsever
 
yelizkahraman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2017
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 66
Herşey taptaze hem ellerinize sağlık hem afiyet olsun size

yelizkahraman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2017, 20:02   #5
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536


Cucurbitaceae



Bu familyayı çok seviyorum nedeni ise lisans döneminde botanik ve sistematik derslerinde en kolay ezberlediğim bu aileydi...

Kabak çeşitlerimiz; sarısı, beyazı, koyu yeşili, yeşil çizgilisi...

Name:  162894e8-93c1-41a7-9dad-8f629419d121.jpg
Views: 724
Size:  23.1 KB


Salatalıklar

Name:  647f8a25-01da-487e-8d7c-065757d25a98.jpg
Views: 741
Size:  41.5 KB


Meksika salatalığı; sayın Telato'dan gelen tohumlar kendisine çok teşekkür ederim....


Name:  aba977a6-74f8-469c-bc22-ab1692701bbc.jpg
Views: 746
Size:  60.2 KB


Kornişon salatalık; Sayın Meyveli Tepe'den geldi kendisine çok teşekkür ederim ^^


Name:  fb80be47-4b80-4bd9-bb4d-bdef7c411524.jpg
Views: 744
Size:  64.5 KB


Japon salatalıkları uzamaya devam ediyorlar ^^


Name:  d8b54c89-be86-4f70-85d1-f0fd3d6b72c5.jpg
Views: 728
Size:  74.2 KB


dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2017, 20:47   #6
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster


Cucurbitaceae



Bu familyayı çok seviyorum nedeni ise lisans döneminde botanik ve sistematik derslerinde en kolay ezberlediğim bu aileydi...

Kabak çeşitlerimiz; sarısı, beyazı, koyu yeşili, yeşil çizgilisi...

Eklenti 652500


Salatalıklar

Eklenti 652501


Meksika salatalığı; sayın Telato'dan gelen tohumlar kendisine çok teşekkür ederim....


Eklenti 652502


Kornişon salatalık; Sayın Meyveli Tepe'den geldi kendisine çok teşekkür ederim ^^


Eklenti 652503


Japon salatalıkları uzamaya devam ediyorlar ^^


Eklenti 652504

Allah bin bereket versin.Elinize emeğinize sağlık.
Merak ettim en lezzetli kabak hangisi dongyul kardeş

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2017, 23:15   #7
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Allah bin bereket versin.Elinize emeğinize sağlık.
Merak ettim en lezzetli kabak hangisi dongyul kardeş


Sayın Selma_321; Bana kalırsa en lezzetli sakız kabakları koyu yeşil olan ve beyaz uzun olanlardır....

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2017, 23:39   #8
Ağaçsever
 
yelizkahraman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2017
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 66
Hepsi çok güzel ama en çok kabaklar onları çok beğendim

yelizkahraman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2017, 15:45   #9
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yelizkahraman Mesajı Göster
Hepsi çok güzel ama en çok kabaklar onları çok beğendim

Sayın yelizkahraman; çok teşekkür ederim bu sene etkinlikte paylaşırım tohumlarından sizde seneye yetiştirirsiniz ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2017, 16:29   #10
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536



Tam hasat zamanı...



Patatesler söküldü, iki sıradan iki el arabası patates hasadı yaptık..

Name:  0b2dd4b0-01e9-4720-8b02-40bf925fff44.jpg
Views: 644
Size:  76.7 KB


En büyük patatesimiz...


Name:  41ee516f-a5d2-422e-8ffb-24920f00d831.jpg
Views: 650
Size:  72.7 KB


Soğanlar da söküldü 3 kilo beyaz, sarı ve kırmızı sıska soğan ekmiştim 1 el arabası kuru soğan çıktı...


Name:  e3b5462a-ed0c-42e9-ae96-2dd3a0215e70.jpg
Views: 644
Size:  77.7 KB


Sarımsaklar da olur mu olmaz mı derken ektiğim yarım kilo kadar sarımsaktan 6 bağ çıktı...


Name:  dcc79021-0ad7-40c2-88cd-1de46fc9611e.jpg
Views: 652
Size:  75.5 KB


En büyük sarımsağımız...

Name:  74d09627-9422-4b95-883c-23b40aaeea9d.jpg
Views: 646
Size:  56.4 KB





dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 15:36   #11
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Ellerinize sağlık bahçenizin bereketi bol olsun

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 16:19   #12
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Ellerinize sağlık bahçenizin bereketi bol olsun
Sayın Ozlem A; çok teşekkür ederim

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 16:44   #13
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536




Domatesler ne mi oldu?



Sanırım orman oldu desem yalan olmaz. Domates mısır kardeşliğinde bu yıl yarışı kim kazanacak bilmiyorum ^^


Name:  d561a929-4880-4ab6-880a-4d69e7abd8d9.jpg
Views: 587
Size:  71.6 KB



Artık aralarına giremediğimiz için bağlamayı da bıraktık ne haliniz varsa görün diyorum suda vermiyorum.. Şaka yapmıyorum bu domateslere bu yıl sadece can suyu verdim...


Name:  60cece14-6e7b-402e-85e7-45e13a6af06b.jpg
Views: 582
Size:  72.2 KB






dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2017, 08:02   #14
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster




Domatesler ne mi oldu?



Sanırım orman oldu desem yalan olmaz. Domates mısır kardeşliğinde bu yıl yarışı kim kazanacak bilmiyorum ^^

Sevgili dongyul, aynı sorun bende de var. birbuçuk metrelik sırıkları aşıp artık sağa sola devrilmeye başladılar. Bi ucundan tutup bağlasam ertesi gün yine başka ucundan devriliyor. Sanırım kalıcı çözüm ya hiç ellememek ya da bağ direği vb. bir kazık sistemi ile üzerlerine tel gererek ayakta tutmak.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2017, 21:39   #15
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Sevgili dongyul, aynı sorun bende de var. birbuçuk metrelik sırıkları aşıp artık sağa sola devrilmeye başladılar. Bi ucundan tutup bağlasam ertesi gün yine başka ucundan devriliyor. Sanırım kalıcı çözüm ya hiç ellememek ya da bağ direği vb. bir kazık sistemi ile üzerlerine tel gererek ayakta tutmak.

Sayın g.c; bende aynı tarz sorunlarla uğraşıyorum domatesler bu sene aşırı yağmurlar yüzünden ormanlaştı.. Bahçemdeki domateslerin sırık sisteminde sorun yok ancak bağdakiler de sırıklar kısa gelebiliyor ayrıca bağ benim olmadığı için çardak yapımı gibi maliyetli işlere girmiyorum ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 18:12   #16
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Yarışı kim kazanır bilmiyorum ama seni geçecekleri kesin..)))Merak ettim nasıl susuz yaşıyor bu domatesler helede böyle sıcaklarda.Balkonda var benimde hergün suluyorum.((

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 21:28   #17
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Yarışı kim kazanır bilmiyorum ama seni geçecekleri kesin..)))Merak ettim nasıl susuz yaşıyor bu domatesler helede böyle sıcaklarda.Balkonda var benimde hergün suluyorum.((

Susuz yaşamıyor aslında tabi ki de suya ihtiyaçları var ancak bu yıl çok yağışlı gitti ve o yağışlar sayesinde sulanmadan bu zamana kadar gelebildiler ^^

Balkon ve bahçe kesinlikle aynı değil... balkonda ısı yükseltmesi her zaman fazla olur ve suyun buharlaşması daha hızlıdır ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 21:57   #18
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Teşekkür ederim donygul haklısın bahçe ve balkon farklı.Bol bereketli ürünler alıp huzurla emeğinin karşılığını görmeni dilerim bizde takipteyiz tabi.))

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2017, 18:33   #19
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536

Fasulyeler


Sevgili Gilan'dan gelen Tricolor bush beans gold, purple ve green mükemmel renk uyumu ve lezzetli... Bu çeşitler konserve ve dondurucu için ideal...


Name:  65af815d-314f-4cc8-a5a6-f7314d7d4c4c.jpg
Views: 644
Size:  69.0 KB


Semillas fito markalı perolar fasulye sanırım en lezzetli en kaliteli fasulye cinsi tünel seraya salatalıkların arasına ektiğim ve dökümü süper olan bir çeşit... Eğer bu çeşit fasulyeyi yemediyseniz fasulye yememiş sayılırsınız lezzetli harika bir çeşit... Zaten bu çeşit fasulye tohumunun kg fiyatından ne kadar değerli olduğunu anlarsınız...

Salatalık ve perolar fasulye kardeşliği


Name:  9a328d2a-5fb2-4521-84cc-318d45a99c23.jpg
Views: 643
Size:  75.0 KB


Perolar enli uzun bir çeşit lezzetli (vurguluyorum bu çeşit harika lezzetli bir çeşit). Arka fonda görüyorsunuz ikinci posta ekilen sırık barbunyalar kol atmaya başladılar... Onları da yakında erkanlar da görürsünüz ^^


Name:  a78e3a3a-3514-4788-9506-e1c2ddd258af.jpg
Views: 663
Size:  70.7 KB


Oturak French fillet fasulye bol dökümlü bu da konserve ve dondurucu için ideal bir çeşit...


Name:  16021de1-1b18-4f3b-b248-a050ec03f79a.jpg
Views: 646
Size:  44.3 KB


Barbunyalar neredeyse toplanmaya başlanır hem kurusu hemde taze tüketime uygun çeşit.


Name:  114a300c-c353-4c3d-918e-b0613d4ae512.jpg
Views: 661
Size:  76.8 KB




dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2017, 17:24   #20
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Fito'yla ilgili bir bilgi: Bu, uluslararası bir şirket ve yurtdışında GDO'lu tohum satışı da yapıyor. Perolar, GDO'lu bir tohum değil ve uzun zamandır piyasada olan bir fasulye çeşidi ama sonuç itibariyle, bu ve bunun gibi şirketlerden tohum satın aldığınız zaman şirkete bir şekilde maddi katkıda bulunmuş oluyorsunuz.

Aynı şirketler, tohumu alınıp tekrar ekilebilen (ing. open-pollinated) zirai bitkilerin ıslahıyla da ilgileniyor. Islah sonrasında, tohumu piyasaya sürerek başka birçok şirketin katkısıyla da yaygınlaşmasını sağlıyorlar. Önemli diğer bir konu da, GDO'suz da olsa kendi ıslahı olan tohumları patent altına aldırmalarıdır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster

Fasulyeler


Sevgili Gilan'dan gelen Tricolor bush beans gold, purple ve green mükemmel renk uyumu ve lezzetli... Bu çeşitler konserve ve dondurucu için ideal...


Eklenti 653101


Semillas fito markalı perolar fasulye sanırım en lezzetli en kaliteli fasulye cinsi tünel seraya salatalıkların arasına ektiğim ve dökümü süper olan bir çeşit... Eğer bu çeşit fasulyeyi yemediyseniz fasulye yememiş sayılırsınız lezzetli harika bir çeşit... Zaten bu çeşit fasulye tohumunun kg fiyatından ne kadar değerli olduğunu anlarsınız...

Salatalık ve perolar fasulye kardeşliği


Eklenti 653106


Perolar enli uzun bir çeşit lezzetli (vurguluyorum bu çeşit harika lezzetli bir çeşit). Arka fonda görüyorsunuz ikinci posta ekilen sırık barbunyalar kol atmaya başladılar... Onları da yakında erkanlar da görürsünüz ^^


Eklenti 653102


Oturak French fillet fasulye bol dökümlü bu da konserve ve dondurucu için ideal bir çeşit...


Eklenti 653103


Barbunyalar neredeyse toplanmaya başlanır hem kurusu hemde taze tüketime uygun çeşit.


Eklenti 653104




birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2017, 20:53   #21
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536



Üretim devam ediyor...



Cherry domatesler de oldu... Salatalık ve fasulye toplamak günlük ritüel oldu artık ^^


Name:  142a1c2f-c635-4719-8bac-b5208eb625fb.jpg
Views: 470
Size:  71.0 KB


Alis pembesi ve mikrop domates; kesinlikle tat olarak on numara beş yıldız Alis pembesi ^^


Name:  3752f592-bcd5-4ad7-a12d-75b4dbf3c8f7.jpg
Views: 451
Size:  41.3 KB


İsmini tam bilemedim ancak lezzetli ince kabuk bir çeşit ^^


Name:  domatesbir.jpg
Views: 460
Size:  70.6 KB


Pembe beef domates salkım domates şeklinde domateslerin bazı salkımları 2 2.5 kilo gelebiliyor.. Ancak hastalıktan nasibini aldılar.


Name:  36547186-e3be-4167-9de6-a7d5425cafc3.jpg
Views: 482
Size:  36.9 KB


Name:  domatesiki.jpg
Views: 461
Size:  70.6 KB

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2017, 20:16   #22
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536



Biberler vol 1.





İnce tatlı kıl biberler; kendileri tek bir kökten toplandı. Balkonda 9 litrelik yoğurt kovalarına ekili ve sulamasını fotoğrafa dikkatli bakarsanız pet şişeleri görürsünüz onlara ufak delikler açıp yavaş yavaş sulanıyorlar saatlerce.


Name:  f8aebb73-b458-4a60-8c2b-961a57fbc7c2.jpg
Views: 1086
Size:  71.6 KB


Demre biber


Name:  0c930e3c-2546-4eb7-85f3-9c055bbebb34.jpg
Views: 1072
Size:  73.2 KB


Sarı dolma biber; sayın hcorak çok teşekkür ederim.


Name:  24e4a85a-5a47-4840-8070-4f22ad2c8cee.jpg
Views: 1067
Size:  48.0 KB


Emcelli biber; sayın Atilgan çok teşekkür ederim.


Name:  78956265-d2d2-4794-adf8-266bfb8802e2.jpg
Views: 1072
Size:  82.7 KB



Sarı top acı biber; kendileri tek bir kök, balkonda 9 litrelik yoğurt kovalarına ekili.


Name:  31125590-bf19-4e1b-b4fa-b3230190c8ed.jpg
Views: 1054
Size:  73.2 KB







Düzenleyen dongyul : 11-07-2017 saat 21:00
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2017, 21:00   #23
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536


Biberler vol 2.



Balık biber; sayın bahcedenn'e çok teşekkür ederim.


Name:  7bbb2b52-e520-4764-98ae-b06e9d96761b.jpg
Views: 1105
Size:  53.8 KB


Siyah cin biber; şuan siyah olgunlaşma evresinde kırmızıdan turuncuya bir çok renk tonunu yaşayacak.


Name:  092e2a54-71bc-4ed8-8f83-8a82eb09f151.jpg
Views: 1035
Size:  32.8 KB


En verimli uzun cin acı biber...


Name:  ec0471a7-5569-4864-b733-6493d5c26aef.jpg
Views: 1035
Size:  40.9 KB






dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 21:18   #24
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536


Domatesler ne oldu?


Bahçedeki domatesler hastalıktan kırılıyor bunun nedeni çok uzun süreli yağmurlar ve nemli hava, ilaç filan kullanmadığımız için pas hastalığı, mantar hastalığı derken ürün kayıpları arttı gitti. En son bir kova kadar rahat 5 kilo domates tavuklara gitti.


Name:  4e83ac75-2142-4078-90d2-097c5f265a1d.jpg
Views: 1031
Size:  60.8 KB


Neyse ki bağdaki domateslerin maşallahı var tünel seradaki salatalıklarda hastalıktan nasibini aldı yakında söküp yerine domates fidesi dikeceğim... Domates fidelerini de bağdaki sağlam domates ağaçları diyorum sürgünler aldım ve hümik asitli suda bir süre beklettim sonuç olarak köklenmiş kısa sürede ve fideler elde ettim onları dikeceğim...



Name:  e4e1e05f-f32f-4c18-b530-87219d463c71.jpg
Views: 1014
Size:  77.6 KB


Name:  59d55e52-eec7-43dd-94ca-b6aeee4b5ca2.jpg
Views: 1021
Size:  76.2 KB






dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 21:34   #25
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
...sürgünler aldım ve hümik asitli suda bir süre beklettim sonuç olarak köklenmiş kısa sürede...
Geçmiş olsun, kayıplara üzüldüm ama köklenen çelikler sezon bitmeden yetişir, kayıplarını rahat rahat telafi eder diye düşünüyorum.

Bu arada o sürgünleri direkt toprağa daldırınca ya da sade suda bekletince de kısa sürede, hiç nazlanmadan kökleniyorlar. Hümik asidini boşa harcama bu arsızlara bence

Ellerine sağlık

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2017, 20:04   #26
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Geçmiş olsun, kayıplara üzüldüm ama köklenen çelikler sezon bitmeden yetişir, kayıplarını rahat rahat telafi eder diye düşünüyorum.

Bu arada o sürgünleri direkt toprağa daldırınca ya da sade suda bekletince de kısa sürede, hiç nazlanmadan kökleniyorlar. Hümik asidini boşa harcama bu arsızlara bence

Ellerine sağlık


Sayın A_NOMAD; teşekkür ederim evet kesinlikle katılıyorum hümik asit olmasa da kolayca kökleniyorlar ancak ama hümik asit konulunca sanırım daha kısa sürede kök atıyorlar ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2017, 21:57   #27
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536


Üretmeye tüketmeye devam...



En vefalı ürünümüz bamya; ne gübre ister ne su ne de zararlısı var hastalık nedir bilmez... Arada bir karıncalar zarar veriyor ama onların da hakkı var şimdi... 3 defadır topluyoruz zaten 2 günde bir toplanıyor... Çok şükür her toplamada bir kiloya yakın çıkıyor.

Name:  3a624955-67ec-4d7a-958d-5d24ab7e20a0.jpg
Views: 955
Size:  25.2 KB


Kornişon salatalık; sayın Meyveli Tepe'den edindim kendisine çok teşekkür ederim. 6 7 kök olunca sınırlı sayıda ürün alıyorsunuz... İlk ürünleri tadı güzel ve sert dokulu olduğu için yedim gayette güzeldi sonra aklıma dank etti ki tohum almalıyım... Neyse ki bir kaç tane bıkabileceğim... Bir kısmı da bir süre bekleyecekler turşu olmak için... 20 adet kadar minnak kornişonlar yolda... Turşu olacaksınız


Name:  495007f2-0f3e-4a13-8edd-a9e373f1793b.jpg
Views: 961
Size:  71.5 KB


Meksika salatalığı; Sayın Telato'dan edindim kendisine çok teşekkür ederim. Çiğ olarak pek sevemediğim ancak turşu olarak tüketilebilir bir şeye benzeyeceğini düşünüyorum.


Name:  dac4af43-39ec-4aa7-9a32-d5e7b82c20de.jpg
Views: 951
Size:  73.4 KB


Benim Japon salatalıklarım kendilerinin de maşallahı var hastalıklara dirençli ve verimli bol sulandığında daha fazla dallanıp budaklanan ve meyve tutan bir cins. Lezzetli sert dokulu ve dikenli kütür kütür yenen cinsten kendisi... Hastalık konusunda seradaki olsun dışarıdaki çeşitler olsun mildiyö gibi hastalıklardan kırılırken bu çeşitte herhangi bir hastalık belirtisi yok...


Tohum etkinliğinde bir çok kişiye kendi tohumlarımdan tırtıklayıp paylaştığım nerede o tohumu alan arkadaşlar sayfalarınızda göremiyorum Japon salatalıklarımın akibetini merak ediyorum açıkcası.


Name:  c5ba3623-dc17-4830-a0da-dc58eb2e0a4a.jpg
Views: 960
Size:  73.0 KB


Artık ürün fazlalaştığı için tüketilemeyenler dilimlenip turşusu yapıldı... Dilimlere dikkatli bakarsanız kolay kolay çekirdeklenmeyen bir çeşit ve turşusu mükemmel oluyor, çünkü içerisi yumuşak dokulu değil sert dokulu ve bu yüzden turşuda erime bozulma olmuyor ^^

Name:  1182cf34-232f-44f9-95f7-3b1a7379299b.jpg
Views: 983
Size:  66.1 KB

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 07:50   #28
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
sayın dongyul turşu içerisine nohut atmışsınız. bu ne işe yarıyor ve atılanlar pişmiş mi?

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 08:10   #29
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi computerboy Mesajı Göster
sayın dongyul turşu içerisine nohut atmışsınız. bu ne işe yarıyor ve atılanlar pişmiş mi?
Alıntı:
Nohut, turşu kurulurken kavanozun dibine atılan ve turşunun çabuk mayalanmasını sağlayan bir malzemedir ve kullanılması zorunlu değildir. Hem nohut, hem de şeker, suyun asitliğine de katkıda bulunurlar.
Geçen yıl yaptığım biber turşularında nohut kullandım, lezzet olarak barzi fark olmasa da biz eşimle nohutlu olanları daha çok sevdik. Bilmem Dongyul ne der.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2017, 20:24   #30
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi computerboy Mesajı Göster
sayın dongyul turşu içerisine nohut atmışsınız. bu ne işe yarıyor ve atılanlar pişmiş mi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Geçen yıl yaptığım biber turşularında nohut kullandım, lezzet olarak barzi fark olmasa da biz eşimle nohutlu olanları daha çok sevdik. Bilmem Dongyul ne der.

Sayın computerboy; Turşulara bizde genel olarak sarımsak ve nohut konuluyor nedeni ise açıklayayım. Nohut tamamen çiğ olarak konuluyor.

Nohutta Saccahoramyces cerevisiae adlı mantar bulunuyor. Bu canlı ekmek mayasının da içinde de bulunuyor ve mayalanmayı sağlıyor. Ayrıca bu canlı şeker mantarı olarak ta bilinir. Eski çağlardan beri bira, şarap ve ekmek yapımında kullanılmasından dolayı en önemli maya/mantar türü olduğu söylenebilir.

Yani sonuç olarak biz nohut koyarak turşunun hızlı mayalanmasını olgunlaşmasını sağlıyoruz. Eğer koymazsak da turşu olur havada da çünkü bu canlı bulunuyor onlarda mayalanmayı sağlıyor.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
birnefestoprak, tcm, telato


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025