![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() Frenk üzümünün acelesi yok zira memleketteki bahçemiz için istiyorum, malum ben apartman dairesine sıkışanlardan olduğum için kendim yetiştiremem maalesef... Şu bayram falan geçsin hele, bir ara haberleşiriz. Hatta tohum paylaşım dönemi muhtemelen yine lojistik merkezinde olurum, sen de muhtemelen paylaşım yaparsın, o vakit hatırlatırım tekrar. Çok teşekkür ederim. ![]() Ah bu mesafeler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Sayın A_Nomad; benim aklımda bulunsun ben tüplü fide gibi yapıp size iletirim.. Tohumları da ayırcam mutlaka ^^ Sayın Dutlubahçe; umarım bahçeler dolu dolu olduğu zaman denk gelir her zaman bekleriz ^^ Alıntı:
Sayın Yelizkahraman; teşekkür ederim ^^ |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2017
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 66
|
Herşey taptaze hem ellerinize sağlık hem afiyet olsun size |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Cucurbitaceae Bu familyayı çok seviyorum nedeni ise lisans döneminde botanik ve sistematik derslerinde en kolay ezberlediğim bu aileydi... Kabak çeşitlerimiz; sarısı, beyazı, koyu yeşili, yeşil çizgilisi... ![]() Salatalıklar ![]() Meksika salatalığı; sayın Telato'dan gelen tohumlar kendisine çok teşekkür ederim.... ![]() Kornişon salatalık; Sayın Meyveli Tepe'den geldi kendisine çok teşekkür ederim ^^ ![]() Japon salatalıkları uzamaya devam ediyorlar ^^ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
|
Alıntı:
Merak ettim en lezzetli kabak hangisi dongyul kardeş |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Sayın Selma_321; Bana kalırsa en lezzetli sakız kabakları koyu yeşil olan ve beyaz uzun olanlardır.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2017
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 66
|
Hepsi çok güzel ama en çok kabaklar onları çok beğendim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Sayın yelizkahraman; çok teşekkür ederim bu sene etkinlikte paylaşırım tohumlarından sizde seneye yetiştirirsiniz ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Tam hasat zamanı... Patatesler söküldü, iki sıradan iki el arabası patates hasadı yaptık.. ![]() En büyük patatesimiz... ![]() Soğanlar da söküldü 3 kilo beyaz, sarı ve kırmızı sıska soğan ekmiştim 1 el arabası kuru soğan çıktı... ![]() Sarımsaklar da olur mu olmaz mı derken ektiğim yarım kilo kadar sarımsaktan 6 bağ çıktı... ![]() En büyük sarımsağımız... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Ellerinize sağlık bahçenizin bereketi bol olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Sayın Ozlem A; çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Domatesler ne mi oldu? Sanırım orman oldu desem yalan olmaz. Domates mısır kardeşliğinde bu yıl yarışı kim kazanacak bilmiyorum ^^ ![]() Artık aralarına giremediğimiz için bağlamayı da bıraktık ne haliniz varsa görün diyorum suda vermiyorum.. Şaka yapmıyorum bu domateslere bu yıl sadece can suyu verdim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
|
Sevgili dongyul, aynı sorun bende de var. birbuçuk metrelik sırıkları aşıp artık sağa sola devrilmeye başladılar. Bi ucundan tutup bağlasam ertesi gün yine başka ucundan devriliyor. Sanırım kalıcı çözüm ya hiç ellememek ya da bağ direği vb. bir kazık sistemi ile üzerlerine tel gererek ayakta tutmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Sayın g.c; bende aynı tarz sorunlarla uğraşıyorum domatesler bu sene aşırı yağmurlar yüzünden ormanlaştı.. Bahçemdeki domateslerin sırık sisteminde sorun yok ancak bağdakiler de sırıklar kısa gelebiliyor ayrıca bağ benim olmadığı için çardak yapımı gibi maliyetli işlere girmiyorum ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
|
Yarışı kim kazanır bilmiyorum ama seni geçecekleri kesin..)))Merak ettim nasıl susuz yaşıyor bu domatesler helede böyle sıcaklarda.Balkonda var benimde hergün suluyorum.(( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Susuz yaşamıyor aslında tabi ki de suya ihtiyaçları var ancak bu yıl çok yağışlı gitti ve o yağışlar sayesinde sulanmadan bu zamana kadar gelebildiler ^^ Balkon ve bahçe kesinlikle aynı değil... balkonda ısı yükseltmesi her zaman fazla olur ve suyun buharlaşması daha hızlıdır ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
|
Teşekkür ederim donygul haklısın bahçe ve balkon farklı.Bol bereketli ürünler alıp huzurla emeğinin karşılığını görmeni dilerim bizde takipteyiz tabi.)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Fasulyeler Sevgili Gilan'dan gelen Tricolor bush beans gold, purple ve green mükemmel renk uyumu ve lezzetli... Bu çeşitler konserve ve dondurucu için ideal... ![]() Semillas fito markalı perolar fasulye sanırım en lezzetli en kaliteli fasulye cinsi tünel seraya salatalıkların arasına ektiğim ve dökümü süper olan bir çeşit... Eğer bu çeşit fasulyeyi yemediyseniz fasulye yememiş sayılırsınız lezzetli harika bir çeşit... Zaten bu çeşit fasulye tohumunun kg fiyatından ne kadar değerli olduğunu anlarsınız... Salatalık ve perolar fasulye kardeşliği ![]() Perolar enli uzun bir çeşit lezzetli (vurguluyorum bu çeşit harika lezzetli bir çeşit). Arka fonda görüyorsunuz ikinci posta ekilen sırık barbunyalar kol atmaya başladılar... Onları da yakında erkanlar da görürsünüz ^^ ![]() Oturak French fillet fasulye bol dökümlü bu da konserve ve dondurucu için ideal bir çeşit... ![]() Barbunyalar neredeyse toplanmaya başlanır hem kurusu hemde taze tüketime uygun çeşit. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Fito'yla ilgili bir bilgi: Bu, uluslararası bir şirket ve yurtdışında GDO'lu tohum satışı da yapıyor. Perolar, GDO'lu bir tohum değil ve uzun zamandır piyasada olan bir fasulye çeşidi ama sonuç itibariyle, bu ve bunun gibi şirketlerden tohum satın aldığınız zaman şirkete bir şekilde maddi katkıda bulunmuş oluyorsunuz. Aynı şirketler, tohumu alınıp tekrar ekilebilen (ing. open-pollinated) zirai bitkilerin ıslahıyla da ilgileniyor. Islah sonrasında, tohumu piyasaya sürerek başka birçok şirketin katkısıyla da yaygınlaşmasını sağlıyorlar. Önemli diğer bir konu da, GDO'suz da olsa kendi ıslahı olan tohumları patent altına aldırmalarıdır. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Üretim devam ediyor... Cherry domatesler de oldu... Salatalık ve fasulye toplamak günlük ritüel oldu artık ^^ ![]() Alis pembesi ve mikrop domates; kesinlikle tat olarak on numara beş yıldız Alis pembesi ^^ ![]() İsmini tam bilemedim ancak lezzetli ince kabuk bir çeşit ^^ ![]() Pembe beef domates salkım domates şeklinde domateslerin bazı salkımları 2 2.5 kilo gelebiliyor.. Ancak hastalıktan nasibini aldılar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Biberler vol 1. İnce tatlı kıl biberler; kendileri tek bir kökten toplandı. Balkonda 9 litrelik yoğurt kovalarına ekili ve sulamasını fotoğrafa dikkatli bakarsanız pet şişeleri görürsünüz onlara ufak delikler açıp yavaş yavaş sulanıyorlar saatlerce. ![]() Demre biber ![]() Sarı dolma biber; sayın hcorak çok teşekkür ederim. ![]() Emcelli biber; sayın Atilgan çok teşekkür ederim. ![]() Sarı top acı biber; kendileri tek bir kök, balkonda 9 litrelik yoğurt kovalarına ekili. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 11-07-2017 saat 21:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Biberler vol 2. Balık biber; sayın bahcedenn'e çok teşekkür ederim. ![]() Siyah cin biber; şuan siyah olgunlaşma evresinde kırmızıdan turuncuya bir çok renk tonunu yaşayacak. ![]() En verimli uzun cin acı biber... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Domatesler ne oldu? Bahçedeki domatesler hastalıktan kırılıyor bunun nedeni çok uzun süreli yağmurlar ve nemli hava, ilaç filan kullanmadığımız için pas hastalığı, mantar hastalığı derken ürün kayıpları arttı gitti. En son bir kova kadar rahat 5 kilo domates tavuklara gitti. ![]() Neyse ki bağdaki domateslerin maşallahı var tünel seradaki salatalıklarda hastalıktan nasibini aldı yakında söküp yerine domates fidesi dikeceğim... Domates fidelerini de bağdaki sağlam domates ağaçları diyorum sürgünler aldım ve hümik asitli suda bir süre beklettim sonuç olarak köklenmiş kısa sürede ve fideler elde ettim onları dikeceğim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Bu arada o sürgünleri direkt toprağa daldırınca ya da sade suda bekletince de kısa sürede, hiç nazlanmadan kökleniyorlar. Hümik asidini boşa harcama bu arsızlara bence ![]() Ellerine sağlık ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Sayın A_NOMAD; teşekkür ederim evet kesinlikle katılıyorum hümik asit olmasa da kolayca kökleniyorlar ancak ama hümik asit konulunca sanırım daha kısa sürede kök atıyorlar ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Üretmeye tüketmeye devam... En vefalı ürünümüz bamya; ne gübre ister ne su ne de zararlısı var hastalık nedir bilmez... Arada bir karıncalar zarar veriyor ama onların da hakkı var şimdi... 3 defadır topluyoruz zaten 2 günde bir toplanıyor... Çok şükür her toplamada bir kiloya yakın çıkıyor. ![]() Kornişon salatalık; sayın Meyveli Tepe'den edindim kendisine çok teşekkür ederim. 6 7 kök olunca sınırlı sayıda ürün alıyorsunuz... İlk ürünleri tadı güzel ve sert dokulu olduğu için yedim gayette güzeldi sonra aklıma dank etti ki tohum almalıyım... Neyse ki bir kaç tane bıkabileceğim... Bir kısmı da bir süre bekleyecekler turşu olmak için... 20 adet kadar minnak kornişonlar yolda... Turşu olacaksınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meksika salatalığı; Sayın Telato'dan edindim kendisine çok teşekkür ederim. Çiğ olarak pek sevemediğim ancak turşu olarak tüketilebilir bir şeye benzeyeceğini düşünüyorum. ![]() Benim Japon salatalıklarım kendilerinin de maşallahı var hastalıklara dirençli ve verimli bol sulandığında daha fazla dallanıp budaklanan ve meyve tutan bir cins. Lezzetli sert dokulu ve dikenli kütür kütür yenen cinsten kendisi... Hastalık konusunda seradaki olsun dışarıdaki çeşitler olsun mildiyö gibi hastalıklardan kırılırken bu çeşitte herhangi bir hastalık belirtisi yok... Tohum etkinliğinde bir çok kişiye kendi tohumlarımdan tırtıklayıp paylaştığım nerede o tohumu alan arkadaşlar sayfalarınızda göremiyorum Japon salatalıklarımın akibetini merak ediyorum açıkcası. ![]() ![]() ![]() ![]() Artık ürün fazlalaştığı için tüketilemeyenler dilimlenip turşusu yapıldı... Dilimlere dikkatli bakarsanız kolay kolay çekirdeklenmeyen bir çeşit ve turşusu mükemmel oluyor, çünkü içerisi yumuşak dokulu değil sert dokulu ve bu yüzden turşuda erime bozulma olmuyor ^^ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
|
sayın dongyul turşu içerisine nohut atmışsınız. bu ne işe yarıyor ve atılanlar pişmiş mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Alıntı:
Sayın computerboy; Turşulara bizde genel olarak sarımsak ve nohut konuluyor nedeni ise açıklayayım. Nohut tamamen çiğ olarak konuluyor. Nohutta Saccahoramyces cerevisiae adlı mantar bulunuyor. Bu canlı ekmek mayasının da içinde de bulunuyor ve mayalanmayı sağlıyor. Ayrıca bu canlı şeker mantarı olarak ta bilinir. Eski çağlardan beri bira, şarap ve ekmek yapımında kullanılmasından dolayı en önemli maya/mantar türü olduğu söylenebilir. Yani sonuç olarak biz nohut koyarak turşunun hızlı mayalanmasını olgunlaşmasını sağlıyoruz. Eğer koymazsak da turşu olur havada da çünkü bu canlı bulunuyor onlarda mayalanmayı sağlıyor. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
birnefestoprak, tcm, telato |
|
|