![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ Dongyul, fasulyeleri nasıl ekiyorsunuz. Ben ikişer karış (50 cm.) arayla sonuçta her ocağa üç tane kalacak dört beş fasulye atıyorum. Sizinki daha sık ama ikişer kök bırakılmış gibi. Bir de sol taraftakiler mısır sanırım, onu da sık ekip seyreltiyormusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Alıntı:
Sayın TCM; Benim damlama aralığı sıra üstü 25 cm aralıklı 25 cm de bir ocaklar yaptım her ocağa 3-4 bazılarına 5 adet düşen bile oldu. Sıra aralığı 50 cm benim fikrimce bu çeşit fasulyeler oturak olduğu için büyüyünce birbirlerine destek olacaklarını düşünüyorum. Ocaklardan hepsine attığım fasulyeler çıktı şuanlık sık değiller eğer sık sa bile sorun değil fasulyede kırma işlemi yapmıcam. Mısırları 2 adet olarak ekiyorum ikiside çıkarsa birini kırıyorum... Mısır ekmemin nedeni oturak fasulyeleri bamyaları aşırı güneş yakmasın diye 3 sıra arayla ekiyorum. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2017
|
Sn dongyul bende bu yıl ilk defa cinao oturak fasulye ektim bizim bahçe içinde sizinkinde görüldüğü gibi üç dört sıra fidanlar var ben fasulye leri onların aralarına ektim 60ocak kadar varlar yani sabahtan ve akşam uzeri yarı gölge oluyor kayınvalidem bana güldü fasulye çok güneş ister orada olmaz dedi fakat benim anneannem almanyada ekerdi ve orası iklim olarak fazla güneş li değil di bende ona dayanarak ektim ama şimdi üzüldüm fasulye ler olmazsa diye biraz da mahcup oldum sanki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2017
|
Söyledikleriniz moralimi yükseltti umut verici sözler için teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Ticari yetiştiricilik yapmadığınız için de sıra arasını 50cm tutabilirsiniz. Çapalama işlemlerini kolayca yapmak istiyorsanız 70cm sıra arası ideal. Fasulyelerin arasına belli aralıklarla mısır ekmek mantıklı hem güneşten korur hem de yaprak bitleri mısırı sever. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
birnefestoprak, tcm, telato |
|
|