![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
- Sırık fasulyeler asıl yerlerine dikildiler. İki çeşit fasulye ekildi. - Sayın Heyyamola'dan gelen şenberber fasulyesi ve ona benzeyen Alman Ayşe fasulyesi dikildi. Sayın Heyyamolayada çok teşekkür ederim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2014
|
Bunca emeğin hasadı da bol olur inşallah. Karalahanaların üzerinden görünen manzarayı tanır gibi oldum. Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Emeklerin karşılığını almanızı dilerim.. ![]() Bakla çiçeği reçeli fikri beni benden aldı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah hasadı da sizlerle paylaşacağım^^ Sayın Sabihas, çok teşekkür ederim. Alıntı:
Sayın Jakin çok teşekkür ederim. Beni de benden aldı ama tarifini bilmiyoruz bakla çiçeklerinin kokusu muhteşem reçeli de öyledir kesin ^^ - Bu arada büyük annemler eskiden gelincik çiçeği reçeli de yaparlarmış. Bunu duyunca şok oldum... İnsanoğlu her şeyden yararlanmasını bilmiş ^^ |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sayın İsmail Kuzucu ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
|
- Bu yılın son ıspanağı toplandı. ![]() - Sayın Meyvelitepeden gelen Malabar ıspanağı asıl yerlerine taşındı. Çok teşekkür ederim ^_^ ![]() - Tünel seradaki domateslerin arasına oturak fasulye dikildi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
- Büyük seradaki oturak fasulye ve salatalıklar çapalandı. ![]() - Sayın Gilan'dan gelen Bush french filet beans rolande'de dünyaya "Merhaba" dediler. Sayın Gilan'a teşekkür ederim ^_^ Bush french filet beans rolande: Tohumu ince uzun çok şirin, ayrıca ektiklerimin hepsi çıktı. Gelen diğer fasulye tohumlarını sonbaharda kıvırcıkların arasına ekmeği düşünüyorum ^^ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu Renee's Garden markasının tohumlarını çok beğendim. Ben de ne ektiysem %100 oranında çimlendi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumlar yeni ürün sanırım çok beğendim. Amacım bu yıl bu fasulyeyi bir kere tadına bakıp gerisini tohumluk olarak ayırmak. Domateslerin arasına ektim bunları da umarım yerlerini beğenirler^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
|
- Daha öncede bahsettiğim saksıda havuç denemem, lezzetli, mis gibi kokusu var. ![]() - Sayın Rana58'den gelen Arşın börülceler dünyaya merhaba dediler. Çok teşekkür ederim ^_^ ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
|
Pet şişeden bahçede kullanılmak üzere ip yapımı. - 5 litrelik su şişesi ![]() - Pet şişe işlemeli ve girintili çıkıntılı olduğu için kesimi zorlaşıyor bunu daha düzgün hale getirmek için kapağı kapatılmış olarak ısıtıldı ve bu sayede dümdüz pürüzsüz hale getirildi. ![]() - Keskin makas yardımıyla şerit şeklinde hep aynı genişlikte kesildi. ![]() - Elde edilen ip en az 15-25 metre çıkabiliyor. Salatalık, fasulye bağlamak için kullanıyorum. ![]() Dipnot: Bu şekilde ip elde etmek için el aletleri var daha pratik ancak çok pahalı bende pet şişeden ip elde etmenin daha ucuz yolunu buldum. - Pet şişeler geri dönüşüm olarak tekrar kullanılmış oluyor ![]() - Bu tür pet şişeleri sera naylonu haline getirebilmeyi çok isterdim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Mücevher Çalısı; vallahi bende çok sevdim fasulye, salatalık çardaklarını bunla yaptım hem sağlam hemde güneşten yanma olasılığı çok az ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Tarla kuşu ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Daha ne denir ki, örnek alınacak fikirler, örnek alınacak bahçe kutluyorum sizi ellerinize gönlünüze, emeklerinize ve yüreğinize sağlık. Öyle güzel ve detaylı anlatımlarınız, uygulamalarınız var ki... bir konuda takıldığımda bu bahçeden yardım alıyorum zaman zaman, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Akçabardak; güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum ^_^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Sayın dongyul, pet şişeden ip yapmak, çok güzel. Paylaşımın için teşekkürler. Bol ürünler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Tebrikler.. Tebrikler.. Başarılar.. Yakında istediğiniz sera örtüsünü yapmayı da başarırsınız eminim.. Kolay gelsin... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Kurşun ^_& |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sayın Jakin; keşke sera örtüsü yapabilsem ne güzel olur ^_& |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
|
Ülkemizin her köşesi ayrı bir cennet. - Bugün sabağın ilk saatlerinde Güneydoğu Anadolu turuna çıktım. Şimdiden bahçemi özledim. Fideler susadı mı? seranın kapısı açıldı mı? Kafamda deli sorular ![]() ![]() ![]() - Güneydoğunun son karları erimeye başlamış. ![]() - Atatürk Barajı ![]() ![]() - Her yer yem yeşil temiz, uçaktan gördüğüm; tarlalar sürülmeye başlanmış, her yerde koyunlar, keçiler otluyor... ![]() Bizim cennet vatanımızı sizlerle paylaşmak istedim ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
|
Tatil halen devam ediyor bağımı bahçemi çok özledim. Bir an önce dönmeyi dört gözle bekliyorum. Ailem ısrarlarıma dayanamadı bahçemin fotoğraflarını çekip gönderdiler. Az da olsa hasret giderdim. Büyük seradaki salatalık ve oturak fasulyeler ![]() Tünel seradaki oturak fasulye ve salatalıklar. ![]() Sırık fasulyelerim ekilip hemen ipleri çekilmişti. ![]() Tünel seradaki domateslerim ve aralarindaki oturak fasulyelerim. ![]() İlk defa gördüğüm antep fıstığı Ceylanpınar, Ş. URFA. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerde Son Durum - Domateslere boğaz doldurma çapası yapıldı. - Koltuk altı yaprakcıkları toplandı. ![]() ![]() - Çiçeklenmeye başladı. ![]() ![]() Benden mutlusu yok... Sırada ilk meyveler var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
|
- Baklalar toplanıyor. Bizim evde bakla körpe toplanıp çerez gibi yenir. Tadına bakmayan varsa mutlaka denemelisiniz ^_^ ![]() - Körpe bambu doğru duydunuz, körpe bambular. Bundan 5 6 yıl önce bahçeye bambu ekmiştim ancak o kadar arsız olduğunu hiç bilmiyordum her yerden yan dallar ve bambucuklar verdi. Her defasında buduyorum maalesef önüne geçemedim. Sonrasında Çinli arkadaşımdan öğrendim ki taze körpe bambular yeniyor 2 yıldır taze ve kavurması yapılarak tüketiyoruz. Benim favorim dış kabuğunu soyup taze olarak yemek tatlı lezzetliler. Not: Bambu yüksek miktarda bünyesinde siyanür depolar, bulduk bol bol yiyelim demek yok. Az az tüketilmeli ^^ ![]() - En son ektiğim fasulyeler artık dışarıya ekime hazırlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
Baklanın iç yapmasını bekleyip iç tanelerini tuza banip yeriz bizde. Su bambuların fotografını yüklemeniz mumkun mü. Bahçeme bambu dikmiştim. Arsizl oldugunu da okudum bir yerlerde ama hangi cinsi arsizdir, hepsi mı, bilmiyorum. O yuzden tedirginim. Yol yakinken söküp bir saksıya mı alsam? Domates fidelerinin altına serdiginiz beyaz örtünün ozel bir adi var mı? Çilek ekeceğim ve altına topraga değmesini ve otu engellemesi icin bir sey koymak istiyorum. O malzemenin adini bilmedigim icin bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
birnefestoprak, tcm, telato |
|
|