agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni14669Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-03-2016, 19:04   #481
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Domatesler ikinci viyollerine şaşırtıldılar.

Ķökler viyollerden çıkmaya başladı ve yerlerine dar geldiler bu yüzden daha büyük viyollere alındı... bu şekilde iki defa şaşırtma yapmak kök ve gövde yapısının daha iyi olmasını sağlıyor ^_^

Name:  PicsArt_1457718792028.jpg
Views: 851
Size:  81.0 KB

Kök yapısı mükemmel...

Name:  PicsArt_1457718825072.jpg
Views: 833
Size:  73.4 KB

Yeni şaşırtılan yerleri ^_^

Name:  PicsArt_1457718848026.jpg
Views: 840
Size:  50.9 KB

Toplam 245 adet...

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2016, 23:51   #482
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sarımsaklar çapandı ^^

Name:  PicsArt_1457822911653.jpg
Views: 795
Size:  51.1 KB

Name:  PicsArt_1457822933826.jpg
Views: 832
Size:  53.2 KB

Eski 13-03-2016, 04:43   #483
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
245 adet domates?
Hepsi sizin bahçeye mi yoksa fide mi dağıtacaksınız?

Ben de benim 24 fideye çok diyordum.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2016, 07:38   #484
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
245 adet domates?
Hepsi sizin bahçeye mi yoksa fide mi dağıtacaksınız?

Ben de benim 24 fideye çok diyordum.
Benim bahçeme domates maximum 42 tane sığıyor. Geri kalanını tanıdığımın bağınada ekiyorum. Ayrıca daimi fidelerimi alan komşularım oluyor onlarada satıyorum.

Dün 272 tane viyollere biber ektim. Onlarda aynı şekilde bir kısmı satılcak bir kısmı bağa ve bahçeye ekilecek ^_^

Eski 15-03-2016, 13:16   #485
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Tünel seradaki fasulyeler kendilerine geldiler ama iki hafta soğuk gösteriyor. Umarım etkilenmezler ^_^

Name:  PicsArt_1458043812571.jpg
Views: 771
Size:  79.2 KB

Büyük seraya ekilecek salatalıklar irileştiler. 1 nisanda seraya aktarılacaklar

Sol tarafda yeni çıkan japon salatalıkları tünel seraya dikelecekler ^^

Name:  PicsArt_1458043782147.jpg
Views: 740
Size:  66.1 KB

Eski 16-03-2016, 12:43   #486
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Bizim toprak çok fazla sıkı sonunda bahçenin bir kısmı boşaldı. Bire bir oranında kum ve yanmış hayvan gübresi kullanılarak karıştırıldı. Bahçeye 2-3 cm şeklinde yayıldı. Yoruldum ama iyi bir çıktı ^_^

Sırık fasulye ekilecek bölge...

Name:  PicsArt_1458128105216.jpg
Views: 831
Size:  67.5 KB

Sarımsak ekilen bölge ve aralarına patlıcan ekilecek...

Name:  PicsArt_1458128170518.jpg
Views: 814
Size:  60.8 KB

Eski 16-03-2016, 12:54   #487
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-08-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Bizim toprak çok fazla sıkı sonunda bahçenin bir kısmı boşaldı. Bire bir oranında kum ve yanmış hayvan gübresi kullanılarak karıştırıldı. Bahçeye 2-3 cm şeklinde yayıldı. Yoruldum ama iyi bir çıktı ^_^

Sırık fasulye ekilecek bölge...

Eklenti 600477

Sarımsak ekilen bölge ve aralarına patlıcan ekilecek...

Eklenti 600476

Sayın dongyul karışımdaki kumun cinsi dere kumumu acaba?

eurosat55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2016, 13:59   #488
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eurosat55 Mesajı Göster
Sayın dongyul karışımdaki kumun cinsi dere kumumu acaba?

Uzun süre yağmurda yıkanmış 2 mmlik kalın inşaat kumu.

Eski 16-03-2016, 15:25   #489
Ağaç Dostu

Sayın dongyul benim yazlık bahçesinin toprağı ile alakalı sorun varda o yüzden sormak istedim,acaba dere kumuda aynı işi görürmü yararı veya zararı olurmu bilginiz varmı acaba.

Eski 16-03-2016, 15:53   #490
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Sayın dongyul benim yazlık bahçesinin toprağı ile alakalı sorun varda o yüzden sormak istedim,acaba dere kumuda aynı işi görürmü yararı veya zararı olurmu bilginiz varmı acaba.

İnşaatta zaten dere, nehir kumu kullanılır. Deniz kumu inşaatta kullanılmaz. Bence bir sorun olmaz inşaat kumu kullanın ama yıkanmış olsun ^^ Dere kumu yaparsa sadece bol miktarda otlanma yapar diye düşünüyorum... Ayrıca kuma doğru orantılı bir şekilde yanmış hayvan gübresi kullanmalısınız...

Eski 16-03-2016, 16:05   #491
Ağaç Dostu

Bir e bir karışımla uygulama yapim olmassa,kum derede bolca mevcut,olmadı 1-2 kez yıkar hayvan gübresiyle karıştırırım,çok teşekkür ederim,kolay gelsin.

Eski 17-03-2016, 09:19   #492
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-04-2014
Alıntı:
Toprağınız sertse tavsiyem kum karıştırmamanız yönünde. Benimde çok sert olduğu için çok araştırdım. Kum karıştırılırsa ileride daha çok sıkıntı yaratabiliyormuş. Tavsiye edilen toprağın üstüne belirli aralıklarla bol miktarda kompost eklenmesi, kullanılmadığı zamanlarda çeşitli örtü bitkilerinin ekilmesi, daha sonra biçilerek toprağın üzerinde bırakılması dolayısıyla organik maddenin arttırılması.

Biraz zahmetli bir yol olarakta sonbaharda lazanya malçlama yapabilirsiniz. İlkbahara toprağınız hazır olacaktır.

gilan, A_NOMAD, safako ve 7 kişi beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2016, 09:34   #493
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sayın kerkenez çok teşekkür ederim bilgi için. Ama kumu bu bölgelere dökmeden önce serada ve saksılarda deneme yaptım. Seranın toprağında topaklanma ve sertleşme sorunu bitti nerdeyse. Ama yanmış hayvan gübresi çok fazla kullandım ayrıca kumla bire bir oranında gübre kullanmak birazda kumun olumsuz özelliğini azaltıyor diye düşünüyorum. Bakalım denedim olumsuzluklarla karşılaşırsam yazacağım. Sizde okuyan ve araştıran birisiniz her zaman yorumlarınızı bekliyorum. ^^

Eski 17-03-2016, 10:25   #494
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Toprağınız sertse tavsiyem kum karıştırmamanız yönünde. Benimde çok sert olduğu için çok araştırdım. Kum karıştırılırsa ileride daha çok sıkıntı yaratabiliyormuş. Tavsiye edilen toprağın üstüne belirli aralıklarla bol miktarda kompost eklenmesi, kullanılmadığı zamanlarda çeşitli örtü bitkilerinin ekilmesi, daha sonra biçilerek toprağın üzerinde bırakılması dolayısıyla organik maddenin arttırılması.

Biraz zahmetli bir yol olarakta sonbaharda lazanya malçlama yapabilirsiniz. İlkbahara toprağınız hazır olacaktır.
Sayın kerkenez,yer sadece sezonunda ekilip biçiliyor,yani yazlık.Yapısal olarak toprak sert değil.Toprak tabakasıda fazla kalın değil,yeşillik bol,ot makineyle kesip topraga yatırıyorum.Bu sene dediğiniz gibi evdeki kullanılabilir atıkları toplayıp sezon sonu toprağa atim.
Birde sezon sonunda kompostla birlikte kalın talaş dökmenin,bir sonraki ekime toprağa faydası olurmu sizce.

Eski 17-03-2016, 16:25   #495
Yeni Üye

Mehmet Slc's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2016
Merhaba Sayın dongyul ,

Bahçe ekim-dikim işlerinizin sıkı takipçisiyim
Açtığınız sayfada verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ürünlerinizin güzelliği de iştah kabartmıyor değil
Forumdan okuduklarım ve diğer forumdaşların paylaştığı bilgiler beni heveslendirdi.
1 gün önceden suda beklettiğim red robin , sarı ve beyaz cherry tohumlarımı viyollere ekeceğim acemiliğimi onlarda atarım umarım

Mahsulleriniz bol ve bereketli olsun. Çalışmalarınızın devamını dilerim

gilan, Jakin ve SambaMustafa beğendi.

Düzenleyen Mehmet Slc : 17-03-2016 saat 16:27 Neden: kelime düzeltme
Mehmet Slc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2016, 16:54   #496
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Slc Mesajı Göster
Merhaba Sayın dongyul ,

Bahçe ekim-dikim işlerinizin sıkı takipçisiyim
Açtığınız sayfada verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ürünlerinizin güzelliği de iştah kabartmıyor değil
Forumdan okuduklarım ve diğer forumdaşların paylaştığı bilgiler beni heveslendirdi.
1 gün önceden suda beklettiğim red robin , sarı ve beyaz cherry tohumlarımı viyollere ekeceğim acemiliğimi onlarda atarım umarım

Mahsulleriniz bol ve bereketli olsun. Çalışmalarınızın devamını dilerim

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim ^_ ^

Umarım sizinde domatesleriniz bol bereketli olur

Eski 18-03-2016, 00:02   #497
Ağaç Dostu

saleri's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2015
Sert yapılı toprağımıza kum karıştırarak drenajı artırma konusunu Sn kerkenez gibi
bende araştırdım.

Maalesef " killi toprağa kum karıştırmanın toprağın drenajını artıracağı " şehir efsanesinden başka bir şey değilmiş.

Sert toprağa kum karıştırmanın bahçe toprağını daha da sertleştireceği yazılıyor. Hatta bu konuda şöyle bir örnek vermişler.

Basket topu dolu bi odaya önce tenis topu ekleyip çalkalanıp sonrada pinpon topu ekleyip bir daha çalkalandığında nasıl ki odada hiç boşluk kalmazsa sert /killi toprağımız kum eklediğimizde de aynı şeyin oluyormuş.

Bunun sebebi toprağın yapısını belirleyen birinci faktörün toprağın partikül boyutu olması. Killi topraklarda bu mikroskobik boyuttayken kumlu toprakta çok daha büyük partikül boyu mevcut. Kumlu toprak bu yüzden daha fazla geçirgenken aynı zamanda mineralleri bağlayamadığından daha fakir. Bizler kum ile killi karıştırdığımızda yukardaki örnekteki gibi tüm boşlukları kapatarak aslında beton benzeri bir yapı oluşturuyoruz.

Kaliforniya üniversitesinin Agrikültür bölümünün bu konuda yaptığı bir çalışmada toprağa kum karıştırmanın zararları gösterilmiş. (Henüz o makaleyi bulamadım)

Tüm ağır toprakların drenaj / havalanma sorununu çözmek için önerilen en sağlıklı yol Sn kerkenezin de belirttiği gibi topraktaki organik madde miktarını artırmak.

Bunun için ister yanmış hayvan gübresi karıştırın isterseniz yeşil gübreleme yapın veya sizinde denediğiniz gibi toprağınıza ağaç talaşı ile malç yapın.

Ağaç talaşı ülkemizde çok bol ve bedava bulunan bir malzeme. Karbon nitrogen oranının yaklaşık 300 e 1 olması parçalanma sırasında toprağımızdaki tüm azotu bir anda tüketecekmiş gibi gelsede gerçekte o kadar hızlı bir yıkım olmuyor. İlla karbon/azot oranını dengeleyeyim derseniz 50 kg ağaç talaşına 1 kg üre veya 3 kg amonyum nitrat, oda yoksa 5 kg amonyum sülfat katarsınız.(Oranlar etkilerine göre denkleştirilmiş)

Talaş ile malçlama bazı dikkat isteyen noktalar var.
Hiç bir zaman talaşı tam bitkinizin gövdesine değdirmeyin 10-15 cm mesafe bırakın.(Beyaz kök mantarları enzimleri ile talaşını parçalarken bitkinizide parçalamasın)
Malç kalınlığınız 10 cm i geçmesin
Kurumamış üzerinden 1 yıl geçmemiş taze talaşı kullanmayın.

İyi drenajlı bahçeniz olsun efendim

gilan, abk, kursun ve 8 kişi beğendi.
saleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2016, 00:33   #498
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Sayın saleri,

Bilgiler için çok teşekkürler! Bu yöntem benim de bu sene deneyeceğim bir yöntem olacak. Yalnız bir konu dikkatimi çekti. Taze talaş kullanmayın demişsiniz. Bunun zararı nedir?

Burada tam olarak talaş değil ama taze kesilmiş parçalanmış ağaç parçaları çok kullanılıyor ve de insanların memnun olduklarını duyuyorum. Bir zararı varsa önceden bilmem iyi olur.

Örnek fotoğraflar:
https://scontent.cdninstagram.com/t5...MTEzMzE5OTY3.2
https://chipsite-assets.s3.amazonaws...CPOHCHM7YYEQCA

abk, dongyul, Jakin ve 1 kişi beğendi.
Eski 18-03-2016, 01:00   #499
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Ben de az once bahce sayfamda topraga kum karistirmaktan bahsetmiştim. Yagmur sonrasi bahçede yollanırlar oluyor ve cok uzun sure gitmiyor. Soganli bitkilerinin çürümesini önlemek icin kum karıştırarak drenaji arttiracagimi dusundum.
Toprakta malclama ile organik madde miktarını arttırmak cokta hızlı bir yol degil. Daha hızlı bir yol yok mudur?

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2016, 01:13   #500
Ağaç Dostu

saleri's Avatar

Sn gilan: Resimlerinizdekiler yanlış görmüyorsam budanmış ağaçların öğütücüden geçirilmiş hali. Yani ağaç talaşından daha kalın ve içinde yeşil madde yani nitrojen de mevcut ve çok faydalı. Benim bahs ettiğim ise bildiğimiz marangozhanelerde **** kereste atölyelerinde olan ağaç tozu. (wood chips / sawdust)

Taze talaşın topraktaki nitrojeni daha hızlı tükettiği söylenmekte. Bu yüzden eğer taze talaş kullanılacaksa hafifden azot takviyesi yapılması ve ince tabaka halinde yavaş yavaş toprağa eklenmesi önerilmekte.

Eski 18-03-2016, 01:20   #501
Ağaç Dostu

saleri's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Ben de az once bahce sayfamda topraga kum karistirmaktan bahsetmiştim. Yagmur sonrasi bahçede yollanırlar oluyor ve cok uzun sure gitmiyor. Soganli bitkilerinin çürümesini önlemek icin kum karıştırarak drenaji arttiracagimi dusundum.
Toprakta malclama ile organik madde miktarını arttırmak cokta hızlı bir yol degil. Daha hızlı bir yol yok mudur?
En hızlı ama en masraflı yol toprak değişimi.

En doğal ama en yavaşı toprağa bir zamanlar canlı olan birşeyler karıştırmak.

Drenaj kötüyse toprağı da hızlıca ıslah edemiyorsak tek seçenek yükseltilmiş yataklar kullanmak.

Sn Dongyul sabah uyandığında umarım bize kızmaz

gilan, abk, kerkenez ve 5 kişi beğendi.
Eski 18-03-2016, 08:59   #502
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-04-2014
Sayın Dongyul' un bahçesini işgal ettik ama bir şey ekleyeyim. Yukarıda da belirtildiği gibi talaş toprakta çözünürken azotu tüketiyor, talaş ekilecekse mutlaka azot ilave edilmesi tavsiye ediliyor. Mantar ve mikroplarla ilgili okuduğum kitapta şöyle bir öneri vardı. Çok yıllıklar ve ağaçlar mantar ağırlıklı toprağı sevdiği için ağaç kabuğu, odun parçası gibi malzemelerle malçlama yapılması, tek yıllıklarda ise bakteriyel ortamı sevdikleri için kesilmiş çimen(tabi ki tohum içermemesine dikkat etmek gerekiyor) ile malçlama yapılması öneriliyor. Bakalım kısmetse bu yaz bunları denemeyi hedefliyorum. Sonuçlarını sayfamda paylaşırım.

Meraklısı için kitapta şu oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.

Teaming with Microbes: The Organic Gardener's Guide to the Soil Food Web: Amazon.co.uk: Jeff Lowenfels, Wayne Lewis: 9781604691139: Books

gilan, Jakin, saleri ve 2 kişi beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2016, 09:17   #503
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri Mesajı Göster
Sert yapılı toprağımıza kum karıştırarak drenajı artırma konusunu Sn kerkenez gibi
bende araştırdım.

Maalesef " killi toprağa kum karıştırmanın toprağın drenajını artıracağı " şehir efsanesinden başka bir şey değilmiş.

Sert toprağa kum karıştırmanın bahçe toprağını daha da sertleştireceği yazılıyor. Hatta bu konuda şöyle bir örnek vermişler.

Basket topu dolu bi odaya önce tenis topu ekleyip çalkalanıp sonrada pinpon topu ekleyip bir daha çalkalandığında nasıl ki odada hiç boşluk kalmazsa sert /killi toprağımız kum eklediğimizde de aynı şeyin oluyormuş.

Bunun sebebi toprağın yapısını belirleyen birinci faktörün toprağın partikül boyutu olması. Killi topraklarda bu mikroskobik boyuttayken kumlu toprakta çok daha büyük partikül boyu mevcut. Kumlu toprak bu yüzden daha fazla geçirgenken aynı zamanda mineralleri bağlayamadığından daha fakir. Bizler kum ile killi karıştırdığımızda yukardaki örnekteki gibi tüm boşlukları kapatarak aslında beton benzeri bir yapı oluşturuyoruz.

Kaliforniya üniversitesinin Agrikültür bölümünün bu konuda yaptığı bir çalışmada toprağa kum karıştırmanın zararları gösterilmiş. (Henüz o makaleyi bulamadım)

Tüm ağır toprakların drenaj / havalanma sorununu çözmek için önerilen en sağlıklı yol Sn kerkenezin de belirttiği gibi topraktaki organik madde miktarını artırmak.

Bunun için ister yanmış hayvan gübresi karıştırın isterseniz yeşil gübreleme yapın veya sizinde denediğiniz gibi toprağınıza ağaç talaşı ile malç yapın.

Ağaç talaşı ülkemizde çok bol ve bedava bulunan bir malzeme. Karbon nitrogen oranının yaklaşık 300 e 1 olması parçalanma sırasında toprağımızdaki tüm azotu bir anda tüketecekmiş gibi gelsede gerçekte o kadar hızlı bir yıkım olmuyor. İlla karbon/azot oranını dengeleyeyim derseniz 50 kg ağaç talaşına 1 kg üre veya 3 kg amonyum nitrat, oda yoksa 5 kg amonyum sülfat katarsınız.(Oranlar etkilerine göre denkleştirilmiş)

Talaş ile malçlama bazı dikkat isteyen noktalar var.
Hiç bir zaman talaşı tam bitkinizin gövdesine değdirmeyin 10-15 cm mesafe bırakın.(Beyaz kök mantarları enzimleri ile talaşını parçalarken bitkinizide parçalamasın)
Malç kalınlığınız 10 cm i geçmesin
Kurumamış üzerinden 1 yıl geçmemiş taze talaşı kullanmayın.

İyi drenajlı bahçeniz olsun efendim

Sn saleri,Güzel ve açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim,sağolun..

saleri beğendi.
Eski 18-03-2016, 09:18   #504
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Günaydın herkese her zamanki gibi uyanır uyanmaz telefondan agaclar.net girdim sayfam almış başını gitmiş. Yorumları açıklamaları görünce çok hoşuma gitti hepinize çok teşekkür ederim ^^

- Ben toprağa kumu karıştırmadan önce araştırdığımda dediğiniz gibi bir sürü olumlu olumsuz yazılar okudum..

- Buradada bir kaç kişi toprağına kum karıştıran ve olumlu sonuç aldıklarını gördüm. Kesinlikle burada kıssas ne biliyormusunuz kumu orantılı ve kalın parçalı kum kullanmalısınız.

- Uzak doğuda toprak kum gibidir evet Sn; Saleri'nin dediği gibi kumlu toprak çok verimli değildir mineralleri tutamadığı için ama kazılması ekimi çok kolaydır.

- Ben toprağa karıştırdığım kumu yanmış hayvan gübresi ile karıştırdım ve aşırı miktarda değil... 2-3 cm şeklinde yaydım..

- Şimdi gelelim benim deneyime ben sera toprağına gene aynı şekilde kum karıştırarak ekim yaptım ve daha sonrasında kazdığımda gerçekten de kazılması kolaylaştı su alım kapasitesi arttı. Tek sorun otlanma oldu. Ama toprak olumsuz yönde değişmedi..

- Ben deneyimi sonra saksılara taşıdım ve saksıya 1:1 oranında toprak kum karıştırdım ve fiyasko oldu saksıda kum ve toprak taş gibi oldu suyu bile ememedi. Hata yaptığımı fark ettim. Kesinlikle toprak ve kum birebir oranında karıştırılmaz karıştırıldığında betonlaşma oluyor.. Sonrasında akrabamın serasına (ticari amaçlı) gittiğimde domates ekiyorlardı domatesin ocaklarına kum ve yanmış hayvan gübresi ilave ediyorlardı sorduğumda kök yapısını iyi geliştirsin diye yapıyoruz dediler. Sonra gittiğimde gördüm ki kök yapısı mükemmeldi.

- Sonuç olarak kum toprağın yapısını ve sertliği gideriyor ama nasıl kum kalın kum 3 mm'lik kalın kum olmalı. İnce kum toprağa karıştırmak zararlı daha fazla betonlaşma yapar. Sadece kum değil yanmış hayvan gübresi ile olursa daha mükemmel olur ayrıca toprağa kum birebir oranında değil...

Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Deneyim halen devam ediyor kumun eğer zarar verdiğini görürsem zaten buraya gene yazacağım ^^

Eski 18-03-2016, 09:22   #505
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın saleri,

Bilgiler için çok teşekkürler! Bu yöntem benim de bu sene deneyeceğim bir yöntem olacak. Yalnız bir konu dikkatimi çekti. Taze talaş kullanmayın demişsiniz. Bunun zararı nedir?

Burada tam olarak talaş değil ama taze kesilmiş parçalanmış ağaç parçaları çok kullanılıyor ve de insanların memnun olduklarını duyuyorum. Bir zararı varsa önceden bilmem iyi olur.

Örnek fotoğraflar:
https://scontent.cdninstagram.com/t5...MTEzMzE5OTY3.2
https://chipsite-assets.s3.amazonaws...CPOHCHM7YYEQCA
Sn Gilan,tüm bu tavsiyelere ek olarak talaş kullanacaksanız,seçiminizde Çam talaşı ve tozu kullanılmaması gerektiğine dair bir yazı okumuştum.

gilan beğendi.
Eski 20-03-2016, 10:05   #506
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Frenk üzümü ^_^

Name:  PicsArt_1458463622296.jpg
Views: 576
Size:  77.1 KB

Name:  PicsArt_1458463591092.jpg
Views: 568
Size:  65.8 KB

Eski 20-03-2016, 13:44   #507
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Toprak sıkı olunca havuç da saksıya ekildi.

Name:  PicsArt_1458477484389.jpg
Views: 598
Size:  78.1 KB

Maydanozlar

Name:  PicsArt_1458463569700.jpg
Views: 577
Size:  79.2 KB

Eski 22-03-2016, 10:47   #508
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Çicekler açmaya başlar ^^

Çok fazla çiceklerin ismini bilmem şekil ağda olduğu gibi.

Name:  PicsArt_1458639589761.jpg
Views: 507
Size:  69.9 KB

Eski 22-03-2016, 18:32   #509
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Süsen
Ya da Latincesi ve de İngilizcesiyle Iris.

Eski 22-03-2016, 18:45   #510
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Süsen
Ya da Latincesi ve de İngilizcesiyle Iris.
Sayın Gilan teşekkür ederim ^^

Etiketler
birnefestoprak, tcm, telato

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025