![]() |
|
![]() |
#1531 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Alıntı:
![]() Gönderilen tohumlardan, meyvelerin alınması gerçekten insana keyif veriyor. Bende istiyorum ![]() ![]() Bir Allah'ın kulu gönderdiğim tohumların meyvesini toplayıp fotoğrafını paylaşsada bizde görsek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kudret Narı (Momordica charantia) Siz farketmediniz Sayın telato ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi mahcup oldum işte ![]() Nasıl olur... Ben düzenli olarak takip ediyordum sizi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Siz sonuncu yani 12. fotoğrafı mı kaçırdınız anlamadım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Merak ettim bu kudret narının tadı nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Ağaç Dostu
|
Acı bir tadı vardır. Bu yüzden zeytinyağı veya balla karıştırılarak kullanılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Ağaç Dostu
|
Ben meyveleri olgunlaştıkça topladım, doğradım, bir kavanoza koydum, üzerini örtecek kadar zeytinyağı ekledim. Kavanozu da buzdolabına koydum. Mide rahatsızlıkları için şifalı diye biliyorum lakin tadına hiç bakmadım. Allah ihtiyaç duyurmasın diye dua ediyorum, ağızda kötü bir tat bırakıyormuş diye okuyorum her yerde. Bitkinin meyvesi evde bulunsun ayrıca yaprağı, çiçeği, meyvesi de dekoratif olduğu için yetiştirdim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Hint mutfağında kudret narı çok fazla kullanılıyor. Bir kere yeme fırsatım olmuştu tadı damağımda halen... kudret narını ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz. 1. Bir adet orta boy doğranmış soğanı ve iki, üç diş ezilmiş sarımsağı yağda pembeleşinceye kadar gezdirin. 2. kudret narı parçalarını da tavaya, soğan ve sarımsağın yanına ekleyin. Üzerine az miktarda tuz ve karabiber serpin. Bu şekilde 3 dakika pişmelerine izin verin. 3. Ayrı bir tasın içinde bir adet yumurtayı çırpın ve sonrasında tavadaki karışımın üzerine boşaltın, fakat karşımı kaşıkla falan çevirmeyin, öylece bırakın ve işte kudret narı yemeğiniz hazır! uzak doğudada hemen hemen böyle tüketiliyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Ağaç Dostu
|
Dongyul kardeş; Evdekiler acayip şeyler ekme, zehirleyeceksin bizi diyorlar ![]() Bundan sonra normal şeyler ekeceğim ama sizin tarifinize göre pişireceğim ![]() ![]() Şaka tabii ki bu... Değişikliğe açığım... Ama kudret narından da yemek mi olurmuş diyesim geliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Ağaç Dostu
|
Patlıcan, pırasa, bamya ve hatta kerevizden yemek oluyorsa Kudret Narından da yemek olur, neden olmasın? Uzakdoğudan canavar marul getirip ye(dir)miş bir insansınız Sayın telato bunu hayda hay yersiniz. Hiç olmazsa bildiğimiz bir bitki, zehirli olması olası değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Havada asılı pet şişedeki kıl biberler hasat edilmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Meksika salatalıkları turşu yapmak için toplandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu domatesleri, ben yetiştirdim demek çok isterdim. Ancak yetiştirmedim. İstanbulun köylerinden geldi. Geçen senede gelmişti ama o zaman sadece tohumunu göndermişlerdi. Köydekilere domatesleri yetiştiremediğimi söyleyince nasıl yetiştiremezsin, bu domates yetiştirilmez mi deyip domates halinde gönderdiler ![]() Yetiştiren yetiştiriyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Bana vermiştin abicim çoğu dökmedi ama biri şahane verdi ![]() Bu domatesler benden ![]() ![]() tartım yoktu ama eşit kollu teraziyle 600 gram dan fazla ölçtüm net kilosunu bilmiyorum ![]() yanındakiler heybetli domates onlarda bayağı iri ancak toromanın yanında küçük görünüyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Ağaç Dostu
|
İyi yetiştirmişsin, ellerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Saolasın abim senin sayende ![]() Meksika salatalıkların şahane görünüyor abicim tadı nasıl bizim salatalıklara benziyor mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Ağaç Dostu
|
Eneciğim; fotoğrafta daha büyük gibi çıkmış. Yanıltıcı olmasın daha küçük oysa... Tadı ise bizim salatalıklara göre hafif ekşimsi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Ağaç Dostu
|
![]() Yolluk yaptım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Henuz yetistirmedim. Toraman adini siz mi verdiniz? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Ağaç Dostu
|
Herkes olmasa bile, bir kısım bu ismi kullanıyor Sayın BirNefesToprak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Ağaç Dostu
|
Tatilimin 18-19 Ağustosunda, Ankaradaydım. Buradayken ayaş domatesini tatmadan gitmeyelim dedik, abim ve ablamlarla buraya gitmeye karar verdik. Yakın sandığımız ayaş'a uzun bir yolculuktan sonra ulaştık. Ayaşta en çok hoşuma giden şey... Yol kenarında domates satan satıcıların kendin topla tabelaları oldu. Ne kadar domates almak istiyorsan, tarladan toplayıp tarttırıyorsun ve alıyorsun. Demek ki bahçeden toplamaya karşı bir özlem var. Birçok domates satan, satıcıyla güzel sohbetler ettik. Bazı satıcıların gerçek ayaş domatesinin bunlar olmadığını, 10-15 gün sonra çıkacağını söylemesi kafamı karıştırdı. Aşağıda Ayaştan aldığım ama gerçek ayaş domatesi olup olmadığını bilemediğim domatesi görmektesiniz. ![]() Ayaşa gelmişken buradanda Beypazarına gidelim dedik. Beypazarınında havucu meşhurdur. Belediye ne güzel her tarafı havuç resimleriyle süslemiş. Ama ne yazık ki. Havuç tohumu namına hiç bir şey yok. Çok yer dolaştım. Ziraatçılarla konuştum. Hibrit tohum ekildiği cevabını aldım. Düzenleyen telato : 09-12-2016 saat 20:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi düşünüyorum da; Ayaş'taki domates satıcılarından biri ben olamazmışım ![]() Domates toplayacağım diye bahçeme girecekler, dalından domates koparmasını bilmeyecekler, hoyrat ca davrancaklar... Bütün müşterileri dövermişimm ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() Ücretsiz domates tüketme kısmını ben düşünemiyorum şimdi ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım siz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Ağaç Dostu
|
![]() Ben tatildeyken, hastalıkta bize gelmiş tatile ![]() Artık domates falan kalmadı. Üç kök domatesim var ama onlarında üzerinde domates yok. Havalar çok kötü gitmezse ancak ekim ayı gibi onlardan meyve alabilirim. Yukarıdaki fotoğrafı ben yokken evdekiler çekmiş. Hastalığı tespit etmem için... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Ağaç Dostu
|
Artık yoluma biber ve patlıcanla devam ediyorum... ![]() Sayın SAKAGUN'dan gelen Little Fingers Patlıcan ![]() Sayın MUDA'dan gelen Çizgili Edirne Patlıcanı ![]() Ve ikinci senesini ektiğim Tatlı Kıl Biber |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz sezonun bence en iyi fotoğrafları.. ![]() Kandil dolma biber ve dolma biber görünümlü Doochova Yellow Pepper Domates ![]() Pembe domates, Sivas koyulhisar domates ve Doochova Yellow Pepper Domates ![]() 6 Çeşit patlıcandan yemek yapma denemeleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
doğal tarım, domates, soğanlı çiçekler |
|
|