![]() |
|
![]() |
#1591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Kabağı tutan teyzeme bayıldım,maşallah.Allah sağlıklı,uzun ömürler versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Alıntı:
![]() Balkabaklarının fotoğraflarını sakladığım usb' yi bulamıyorum. Alıntı:
Teşekkür ederim. Annem bu yaşında bize bakmak için uğraşıyor. Allah hepimize sağlıklı uzun ömürler versin. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Son bir gayretle domateslerini verdi... (Fotoğraf cuma gününe ait.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Ağaç Dostu
|
Bu Sebzenin Adı Nedir? ![]() ![]() Çinden aldığım kışlık sebze tohumlarının hepsinden aynı sebze çıktı. Bu sebze istediğim sebzelerin tohumları değil. Ve isminide bilmemekteyim. Yaprağımı yenir. Yoksa meyvesi veya kökü mü? Hiç bir bilgim yok. Çiğ olarak yaprağının tadına bakayım dedim ama hiç bir şeye benzetemedim ![]() Yardımlarınızı bekliyorum. NOT: Bu soruyu ''Bu bitkinin adı nedir?'' sayfasında yayınlamak istedim ama sayfa hata verdiğinden burda yayınlamak zorunda kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Telat abi; çin lahanası gibi ama yaprakları daha yumuşaktır, yapraklarının tadı acımtıraktır yapraklarını direk olarak tüketemezsin tuzlu suya bastırıp kendi öz suyunu uzaklaştırarak tüketime hazır haline getirebilirsin bunu. et yemeklerinin yanında ve pilavla yenir... Bu şekilde tüketebilirsin ya da. - Göbek yapmasını bekle burada göbek yapmazsa yaprakları yoğunlaşsın bağla ve göbek yapmaya zorla... - Tohumları lahana tohumuna benzer çiçekleri sarı sarı açar, ilkbaharda.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Bence de göbek yapmamış Çin lahanası gibi duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Direk olarak işi bilen Çinli arkadaşıma sordum; gevşek başlı çin lahanası (Loose-Headed Chinese Cabbage) dedi. Çin lahanası gibi direk baş yapmaz, gevşek içi dolu olmayan göbeği olur dedi yukarıda dediğim gibi tüketiyorlarmış... Ayrıca çin lahanasının bizim bildiklerimizin dışında formları varmış uzun göbek yapan, göbek yapmayan, gevşek göbek yapan, göbek yapan gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Ben hep başka şeylerin olabilirliği üzerinde durmuşum. Yanlış yerlerde dolaşmışım(düşünmüşüm) El elden üstündür. Ama şimdi sizin söyleminizden sonra bende çin lahanası üzerinde duruyorum. Artık ne olduğunu bildiğime göre ona göre hareket edebilirim ![]() Sağolun. Düzenleyen telato : 06-11-2016 saat 19:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Kışlık aldığım tohumların hepsi çin lahanası çıktı... Doğrusu çin lahanasının tadı pek yavan, bir şeye de benzemiyor. Bende hepsini söktüm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Sonrasında söktüğüm çin lahanalarını doğradım ve toprağa gömdüm. Sökülen yere ise marul ektim. Bu kış bahçem pek bir renksiz geçecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-10-2016
|
Bahçenize şöyle bir göz attım da nereden nereye...Maşallah insan azmetti mi neler yapmıyora çok iyi bir örnek..Benim de bahçemin toprağı aynı sizin gibiydi bende epey adam ettim ama sizinki kadar değil.Bir de ben damlama sistemine geçmedim burada sizin bahçede de var bu konu hakkında bilgi alabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Aytekin045 kardeş; Bahçemdeki toprağı elekle elediğimi görmüşsün sanırım. telato / bahçe 17.Sayfa ve 18.Sayfada damlama sulama sisteminin yapım aşamasını gösteren fotoğraflar ve sitedeki değerli arkadaşlarımın görüşleri var. Sitede bu konuda daha ayrıntılı bilgiler de mevcut. Düşünüldüğü gibi zor değil... Önemli olan başlamak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
|
Çiçekleriniz şahane ağzım açık kaldı maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
/
|
Marulların cinsi nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim... Sağ olun... Yalnız bu sene domates yetiştirmekle o kadar ilgilendim ki ![]() Çiçeklere yeterli miktarda zaman ayıramadığımdan, bu sene aynı güzellik yok... Marulların cinsine gelince; 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliğinde Sayın H_DOĞAN - Karışık Marul Tohumu adı altında paylaşmıştı. Tam emin değilim ama romain rouge de hiver, salad bowl red, buttercrunch head lettuce, Lollo bionda marul var sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
/
|
Nasıl desem çiçek tohumu istesem olur mu ? İnanın bu zamana kadar sadece ağaç aşkı ve sebze aşkı vardi ama bu sayfadaki çiçekleri gördükçe imrendim.Çiçeklere aşkım başladı.Ne kadar güzel çiçekler var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
/
|
Petunya ve horoz ibiği çok güzel birde cam güzeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
/
|
Toraman domates afyon pembe domates spagetti kabak harika ürünler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
/
|
İnternetten bir beyefendi benden tohum istedi altı çeşit tohum gönderdim karşılığında tohum almadan.Aradan zaman geçti iki bayandan tohum istedim.Birisi hastahanede ölsem de o tohumları göndereceğim bir şekilde dedi.Facede bayanın birisi tkhum takası yapalım seninle dedi peki dedim.Benim yıllardır aradığım yeşili yenen barbunya varmış elinde çok sevindim ben bir çeşit barbunya ararken bu bayanda dört çeşit barbunya varmış sevincime diyecek yok.Konuşurken kaç çeşit tohum gönderirsem o kadar tohum isterim deyince kalsın tohum dedim.Sonra neyse dedi sen göndermesen de ben sana göndereceğim dedim.Öyle deyince tohum toplamak kolay değil emek verdim beleşten tohum sahibi olmayı düşünüyorsun filan dedi.Bende dedim yedi çeşit tohum var yedi çeşit tohum gönder o zaman dedim.Sonra dedi ki bayanın birisine tohum gönderdim kargo geri geldi 12 lira para verdim dedi.Tamam dedim senin kargo paranı da ben vereceğim. Sonra dedi işte eşim artık tohum göndermeyecek filan o zaman söz verme dedim.Şuan o kadar çok Üzgünüm ki bende gönderdim benimde kargom geri geldi.Ama ben kimseye artik göndermeyeceğim demedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Ağaç Dostu
|
Bende tam spagetti kabak tohumu paylaşmayı düşünüyordum. Yarın, eğer yetiştirebilirsem bugün katalogda yer alır. Talepte bulunabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
|
Yeni üye olmak çok zor. Sayfaları baştan sona gözden geçirdim. Elinize ve emeğinize sağlık her şey çok güzel görünüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Hediyeunlu; Beğenmeniz mutlu etti beni... Ama şimdi bende sizin bahçenizi merak ettim. Doğrusu bahçenizde ne var ne yok, bilmek isterim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
vay abim benim son hız devam ediyorsun bakıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın Hediyeunlu aramıza hoş geldiniz Ağaçlar net çok güzel bir aile herkes birbirini çok seviyor kime ne sorsanız sorduğunuz soru cevapsız kalmaz biz kocamaan bir aileyiz Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende mart ayından beri yok, nerelerdesin diyordum. Özletme kendini ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
|
Sayın telato bu ara üyeliğimi açmadan sayfaları okudum. Yazdıklarınızı geç gördüm kusura bakmayın. Benim bahçem çok acemi işi. İnşallah biraz düzene girince seve seve agaclar.net üyeleriyle paylaşmayı çok isterim. Şimdi bol bol okuyorum. Planlar yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe sayfası açmanızı bende çok isterim. Bekleyeceğiz artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Ağaç Dostu
|
![]() telato/bahçe 2. yaşında... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah, daim olsun inşallah Sayın telato... Bu arada arayı da fazla uzattınız... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
doğal tarım, domates, soğanlı çiçekler |
|
|