![]() |
|
![]() |
#391 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Size iyi tatiller diliyorum, bitki cenneti sizin bütün yorgunluklarını alsın, dönerken de çok mutlu, sevgi dolu, eli kolu dolu bol güzelliklerle dönmek nasip olsun. İyi tatiller |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Bende iyi tatiller diyeceğim ![]() daha doğrusu bana böyle oluyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Arkadaslar telefondan yazıyorum.yarın döndüğümde cevap yazabilirim .burası inanılmaz bitki cenneti .ilk defa fırça çalısını bu kadar yakından gördüm .kaçırırmıyım çelik aldım.onlarca tohum ve çelikle ddönücem.sevgiler☺ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Aslında yolda çok sera vardı . Arkadaşlar ayıp olmasın bir de arabayla hızlı giderken geç fark ettiğim için seraları duramadık . Eşimde yolda durmayı hiç sevmez ![]() ![]() Yolda gelirken benzin almak için durduk devasa bir fırça çalısı ağacı vardı . Tam açmamıştı ve yüksekti . Arkadaşlarım artık tuhaf tuhaf baktıkları için çelik alamadım ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Baya bir eli kolu dolu döndüm sevgili Akçabardak ![]() Tohum takastan gelen tohumların hemen hemen hepsi çimlendi . Hazır pakettekiler de daha çok fire çıktı . O yüzden baya tohum topladım . Hatta yurtdışından pembe kadife çiçeği tohumu almıştım . Galiba oteldeki ondan .Aldığım tohum , resminde toz pembe görünüyordu . Resimden kaynaklandığını düşünüyorum. Topladığım tohumlar pembe kırmızı arası . Kurusunlar diye verandaya serdim . Yalnış bir şey yapmamışımdır umarım . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aklım bahçemde kaldı sayın Telato haklısınız . Şu tarafını seviyorum ki : Döndüğümde daha bir büyümüş oluyorlar . Sabah kalktığımda ilk işim bahçeyi dolaşmaktır . Bütün bitkilerimi ziyaret edip hal ve durumlarına bakıp konuşurum onlarla ![]() ![]() Güllerim bitlenmişti . Gitttiğimiz gece saat 3 te sarımsakları ezdim , arap sabunu ve yağ koyup .İlaç yaptım .. Komşulardan biri uyanıp gecenin bir vakti beni görse herhalde ,delirmiş derlerdi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Samur güle güle büyüt . Çiçeklendiklerini görürsün inşallah . Pek çoğu sarmaşık belki balkonda yetişmesi zor olur . Yinede hem diğerleri zarar görmesin diye ,hem de ya tutarsa misali ![]() ![]() Bu sarmaşığı peyzajcıya hanımeli istiyorum demiştim bahçeyi ilk düzenlerken . Oda getirip bunu dikmiş . İlk yıl çok kötüydü durumu . Gidip hanımelini kendim alıp diktim sonra ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
İşte otelden aldığım çelikler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi hoş gelmişsin, umarım tatiliniz güzel geçmiştir, yanında getirmiş olduğunuz çelikler, tohumlar inşallah olumlu sonuç verir. Tam olgunlaşmayan tohumlardan biraz şüpheliyim ama belli de olmaz denemekte fayda var. En son fotoğrafta karışık çiçeklerin arasında aşağıya doğru sarkan hafif renkli pembeli çiçeğini soruyorsan sanırım ağaç minesi. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Bahcendeki kırmızı hanımeli cok guzel görünüyor maşaallah, kokusu olmasa da görüntü çok güzel, tutması için elimden geleni yapacam . Menekşe yaprakları özenle dikildi, sera ortamı uyguluyorum, bir sürü video izledim onlarla ilgili, ümitliyim açtıklsrını görmeyi çok istiyorum. Bir sürü aleydi menekşeler olacak aynı guler atlası gibi, gönlü geniş arkadaşım sağol. Bu arada senin getirdiğin celikler inşaallah tutar. İlk basta agac minesi yapraklarını döküyor sakın atma nemlendirmeye devam et, istersen çiçeklerini kopar, enerjisini köklendirmeye kullansın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Hoş buldum , gerçekten yüzümde gülümseme hiç eksik olmadı . Pek bir mutluyum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
Gelir gelmez kendimi bahçeye attım . Sabah sabah bu fotoğrafları çektim . Daha tatildekiler ,fideler ,bahçenin son durumu , tohum takastaki fideler ,onlarca fotoğraf yüklenmeyi bekliyor . İyi seyirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili aleydi bahçene, evine dönmüşsün, güzel ganimetlerle hoşgelmişsin. Çalı minesi çok güzel benimki geçtiğimiz kış dondu bir sürü de tohumunu atmış idim çevresine onlardan da hiçbir kıpırtı yok. Ah gelincikler ah çok güzeller, çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık sevgili aleydi, sağolasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili YeniGine , hep desteğinizle yanımda oldunuz . Ganimetler hepimizin ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi, Yeni çelikleriniz firesiz tutar ve çiçeklenmelerini de görürsünüz umarım. ![]() Ağaç Minesi, Çalı mine (Lantana camara) benim de beğendiğim bir tür, bir kez tohumunu ekmiş çimlendirememiştim. En iyisi çelikten yetiştirmek sanırım. Bitki ile ilgili bilgilere verdiğim linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu linkteki bilgilere göre kışın Eskişehir soğuğuna dayanmaz, korumak gerekir diye düşünüyorum. ![]() Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Aleydi hoşgeldiniz umarım çeliklerinizin hepsi de tutar pembe kelebek gibi olan bitkiniz gaura çalısı açık pembe olan arkadaşların dediği gibi mine çalısı ama diğerlerini net olarak görem,yorum o yüzden ne olduğu hakkında fikir veremiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim ağaç minesi çok şirin gerçekten . Ben bakamamıştım yorgunluk ve işlerden . Soğuga dayanıklı olmaması kötü oldu . Biz de yazlık olarak kullanırız ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili günebakan umarım tutarlar ,teşekkür ederim . Bende bilmiyordum sevgili münevver48 söyledi . Sarı çiçekli bahçe külü çiçeği , sardunyalar ve fırça çalısı bir de bengovil var. Sanırım bengovil baya zor tutuyor . Şansımı deniycem artık , ekecek yer bulabilirsem ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Sevgili aleydi hoşgelmişsin bahçene... Biz bitki sevdalıları gittiğimiz her yerde gözümüz çiçeklerde oluyor. Bende geçen yıl tatilden fırça çalısı ve japon gülü çeliği getirmiştim. Ama malesef köklendiremedim. Pazarda da 10 liraya satıldığını görünce bir daha denememeye karar verdim. İnşallah çeliklerini tutturabilirsin de bizlerde bol bol çiçeklerini seyrederiz... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Yağmur143 tek sıkıntı seraları gezememem oldu . 3 Gün kısa bir tatildi . Birde arkadaşları yormak istemedim . Zaten ben çelik ,tohum aldıkça tuhaf tuhaf bakıyorlar ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
|
Tatilde kulağıma su kaçtı galiba . Sabah sabah soluğu sağlık ocağında aldık . Bir baktım karşıda meleklerin boruları. Kulağımı unutup koştum fotoğraf çekmeye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
|
Arka tarafta boş arsada bu sarı çiçekleri görünce çok şaşırdım . Biraz yakından bakayım diye dışarı çıkınca . Bir kaç tane benim bahçemde de olduğunu gördüm . Yaklaşıp incelediğimde . Biz yemlik deriz . Köklerinden bıçakla söküp , ayıklayıp çiğ olarak tuza banıp yediğimiz bir ot . Çocukluğumdan beri sayısız defalarca gördüğüm bu bitkinin ,ilk defa çiçeklendiğini gördüm .Sabahları açıyor , o güzel sarı çiçekleri. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aleydi ben çalışırken arkadaşlarım iş yerimize yemlik diye getirdikleri bu otu öğlen saatinde toplanır hep birlikte tatlı tatlı yiyorduk, aah ah nerelere götürdün beni şimdi 25-30 yıl öncesine gittim, yalnız benim gördüğüm çiçekleri daha açık beyaza yakın bir sarı renkteydi, bunun rengi daha bir sarıymış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Güllerim açmaya başladı . İlk açan kırmızı sarmaşık gülüm oldu. ![]() ![]() Minyatür gülleri çok güzel aşılamışlar . Pazardan almıştım pek umudum yoktu . Bir çiçekte 3 renk var . Pembe , kırmızı , sarı . Diğeri şimdilik 2 renk açtı . Geçen yıl iki renkli gülümün satıcının ( eve al ) dediği ve aslında hava akımına ihtiyacı olan eve alındığında öldüklerini öğrenince çok üzülmüştüm . ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende çok şaşırdım sevgili Akçabardak . Ben mi çok dikkat etmedim çiçeklendiklerini görmedim diyeceğim . Böyle bir çiçeği hatırlamamak mümkün mü ![]() Geçmişi bende özlemle anıyorum . Sanki dostluklar daha bir güzel , yediklerimiz daha tatlıydı ![]() Düzenleyen aleydi : 24-05-2015 saat 00:05 Neden: smile |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeleri seviyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
Gülün altında çıkan bu bitki çok hoşuma gitti . Yabani sukulent olabilir mi ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|