![]() |
|
![]() |
#811 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() İkizler burcu erkeği olarak : ) , bilmiyorum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Havalar aniden ısındı. Sıcaklar bastırdı. Sizin oralar mutlaka daha sıcak. Biz geceleri üzerimize bir şey almadan dışarı çıkamıyoruz. Çörek otları bir anda açınca, çok güzel bir görüntü oluştu. Bazıları kristal gibi parlıyor. Kendi arasında farklı farklı türleri var galiba. 3_4 paket ektim . Bir paketini yer bulamadığım için ekememiştim.Bir paketini yurt dışından almıştım. Diğerleri yerli. Hangisi hangisi olduğunu karıştırdım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lavantin (Santolina chamaecyparissus) bende de sarı çiçeklerini açtı. Fotoğrafını çekebilirsem hemen bütün çiçeklerini koparacağım. Ölmesini istemiyorum çünkü. Lavanta ve lavantin de 1280 rakımda ikinci kışlarını geçirdiler. Soğuk konusunda sıkıntıları yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Köşen çok sevimli olmuş, Aleydi ablam, sardunyaların da öyle ![]() Ben de bir Beşiktaşlı olarak, bir ara böyle bir jest yapmıştım Galatasaraylılara ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Evet, demek ki üçlü bir ittifak kurmanın vakti gelmiştir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Hmm... Oluuurr ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Proje aşamasını Laleci_03 verelim o zaman. Yaz tatili vaktin vardır umarım ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gümüş düğme çiçeği (Tanacetum parthenium) Pek umudum yok Sn Muda. Bahçe toprağına ektim. Umarım çimlenen olur ![]() Lavantin (Santolina chamaecyparissus) çiçekli kaldığında ölüyor mu sn Muda. Benimki epeydir çiçekli. Ben Lavantin ve lavantayı (İsimlerini sizden öğrenmiştim, teşekkür ederim). Hava -15 -20 derece iken seradan aldım. Böyle güzel çiçekleneceklerini tahmin etmemiştim. Çalı türü diye düşünüp, yaprak renklerini beğendiğim için almıştım. Bu forum sayesinde sizlerden çok şey öğrendim. Görüşmek üzere saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Ağaç Dostu
|
Lavantini ilk defa bir arkadaşımın bahçesinde 20 yıl kadar önce görmüştüm. Daha sonra ben de aldım. O zamanlar kim söyledi ise çiçek açtığı zaman çok çabuk kartlaştığı ve zamanla öldüğü idi. Daha sonra çiçeklerini hemen budamaya başladım. Çiçekleri üzerinde kalanların bir süre sonra öldüğünü gözlemledim. Fırsat bulursam budamayı alışkanlık haline getirdim. Bu şekilde daha uzun yıllar yaşadılar. Belki yanlış biliyorumdur. Ancak her bitkiyi belirli zamanlarda budamak yeni ve sağlıklı dallar geliştirmesi kendini yenilemesi bakımından faydalı oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetişen sütleğenler. Ne yalan söyleyim, ilk hallerini, (büyüme aşamasındaki). Hiç beğenmemiştim. Gittikçe güzelleşiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda tohumdan yetiştirdiğim bir bitkinin daha ne lduğunu çözdüm. Onlarca vapur dumanı çiçek açmak üzere ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Ağaç Dostu
|
Küpeliler çiçekleriyle beni çok mutlu ediyor. Bir dalda iki farklı renk ![]() Fotoğrafa yansımayan irilikte çiçekler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Ağaç Dostu
|
Erengüller açma hazırlığındalar. Etraflarında kendiliğin çimlenen akşam sefaları, aynısafa, domates vs. Çoktan çiçek açtı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Ağaç Dostu
|
Tohumla çimlenen, aslanağzı, bodrum papatyası ve zinnia. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Ağaç Dostu
|
Sayın telato'dan gelen soğanlılardan geriye bu üç tanesi kaldı. Tomurcuk açtılar. Diğerlerini kaybettim. Hava şartları çok kötüydü bu yıl. Umarım gelecek yıllar hepimiz için , kışlar daha yumuşak, bahar ve yazlar uzun geçer sürer ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() 150 çeşiti geçti sanırım tohumlar. İçlerinde çimlenmeyenlerde oldu ![]() ![]() Bir yanda da oluşan tohumları toplamaya başladım arkadaşım. Bugün biraz gelincik tohumu topladım. Kosmoslar tohum yapmaya başladı. . Sütleğenin de tohumunu alabilirim umarım, zamanını kaçırmazsam. Gelecek yıl tohum yetiştirmem diyordum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Bu arada küpeliler harika ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili Mete. Geçen yıl almıştım fide olarak bodrum papatyasını. Saksıya dökülenler kendiliğinden çimlenmiş.Çiçek bile açtı:9. Toprağı kurumuş. Umarım sorun yaşamam. Küpeliler sıcaktan etkilenmiş. Bir gün sulamadım aslında. Gölgeye alıyım bari. Yazın rehaveti çöktü galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=aleydi;1397080] ![]() ![]() 150 çeşiti geçti sanırım tohumlar. İçlerinde çimlenmeyenlerde oldu ![]() ![]() ![]() 150 çeşit tohumla bahçe değil cennet yaratılır. sizde o cenneti çoktan yaratmışsınız. Ahhhh Ah! nasrettin hocanın fıkrası geldi aklıma, kışın soğuk, yazın sıcak, bahara laf yok ![]() tohum toplamak ayrı bir zevk renklerini türlerini ayrı ayrı paket etmeyi çok severim. sana bir saklama fikri vereyim. yeşil çayı teneke kutuda alıyorum. tabi bergamotlu çayı da ve yine bazı ilaç şişelerini yani gözüme kestirdiğim ne varsa tohum saklama kabı olarak değerlendiriyorum.sonra hepsini güzelce onlar için ayırdığım çekmeceye yerleştiriyorum.arada bir açıp tohumları bile sevdiğimi söylersem bana gülersin. neyse bugünlük bu kadar yeter.sevgiler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Senin bahçende de mutlaka güzellikler vardır.Rozetleri bekliyorum merakla. Bugün seraya uğradım yine küpeli aldım. Bodrum papatyalarını sordum. Seracı( bu sıcakta artık çiçekle uğraşamayız, getirmiyecem )dedi. Rozet vardı çok fazla. Benim de yerim kalmadı ekecek ![]() Ben tohumları buzdolabında saklıyorum. Hata mı yapıyorum? Düzenleyen aleydi : 21-07-2015 saat 22:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Ağaç Dostu
|
Meyveler, bağlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() küpeliyi güle güle büyüt. çok sevdiğim çiçektir küpeli, zevkle seyrediyorum küpeli sayfalarını bazen imreniyorum. bizim iklim biraz sıcak düştüğü için zor oluyor yaşatması, neyse ki benimkiyle aramız şimdilik iyi. bodrum papatyası çiçeklenme mevsimi geçti seneye alırsın. şimdi onlarında çok renkleri var. sıcağa ve soğuğa dayanıklı sorunsuz bir çiçek. tohumlarını buzdolabında saklamana bence gerek yok.sizin oralar zaten serin. benimkiler mutfakta bir çekmeceyi onlara ayırdım.neden mutfak diyeceksin. mutfağım güneş görmediği için ben mutfağı uygun gördüm, yani benimki de bilinçli değil.tohumları ekince filiz veriyorsa sorun değil diye düşünüyorum. birde buzdolabında yer sorunu oluyor. neyse bugün yine çok sıcak güneş doğmadan ağustos böcekleri ötmeye başladı. çiçeklerimi düşünüyorum. selluka o kadar çok tomurcuk vermişti ki hepsi kurumuş.biraz üzüldüm.galiba çiçeklerini göremeyeceğim. sevgiler.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Münevver48 sellukayı hiç yakından görmedim. Fotoğraflardaki çiçek görüntüsüne aşık oldum. Benimkiler çok yavaş büyüyorlar. Kışın ev ortamına almam lazım. Umarım yaşatabilirim. Senin çiçeklerinin dökülmesine üzüldüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Ağaç Dostu
|
Açmak üzere olanlar ve genel görüntü. ![]() ![]() ![]() Öğleden sonra güneşin bahçeye yansımasına bayılıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Ağaç Dostu
|
sevgili aleydi, bahçenin genel görüntüsü çok güzel. içimi serinletti. bahar günlerine götürdü beni. sen öğleden sonraki güneşe bayılıyorum diyorsun ya bizde güneşi görünce kaçacak gölge arıyoruz arkadaşım. sen serin serin bahçenin tadını çıkart sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |