![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Bence de bir sukulent sayfası açmaya layık olmuşlar Aleydi ablacım, çok güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
Sorma arkadaşım çok sevdim ben bunları ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Bu arada bu sukulentleri hangi ara büyüttün ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağol canım inşallah gelecek yıl ![]() ![]() Bunlar çok yer kaplamıyor. Arajman yapılabiliyor. Gelecek yıl sana da yapalım bunlardan ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sukulentler yağmuru sevdiler galiba. İlk ektiğimde gübre bile veremedim doğru dürüst. Biraz geçirken kumlu toprağa ektim. 15 Günde bir sıvı gübre verdim. Üzerlerini çakılla kaplamıştım güzel görünsünler diye. Bir kaç gün önce organik gübre baya miktarda kullandım. Menekşeler gibi bunlarla iyi anlaştık ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2014
|
Sukulentlerinizin çoğu kışa dayanıklı, yani bizim şehremizin soğuklarına. Kaya bahçenizde kullanabilirsiniz. Güller tüm bahçelerde yağmur sonrası çoştular. Eşinizi kutlarım, bank ve salıncak her ikiside güzel olmuş. Sağlık ve huzurla, sımsıcak sohbetleriniz olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buyurun gelin beraber olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
kaktüs ve sukulentler kolay anlaşılacak bitkiler. Fazla naz yapmıyorlar genel olarak. Gerçi ben güllerle de sorun yaşamıyorum pek fazla. Bakıyorsun ,seviyorsun mis gibi açıyorlar.Hele bazıları açmak ne kelime coşuyorlar. Yeni yapılan (Balkonu kapattık,salon çiçeklerini oraya alacağım.)balkonun boyanması lazım ama sıcaktan boyaya yaklaşamadım bir türlü.Sabahları da yatıyorum ne güzel. Erken kalkmıyorum işin açıkçası.Gece 3-4 sıralarında yatınca anca uyku alıyoruz. Ama ne yapalım . tatil ,hemde sıcak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hep soğuktan şikayet ediyorduk ![]() Dediğiniz gibi kaktüs gül sukulent zahmetsiz türler. Sadece güllerde ki hastalıklar sorun oluyor. Beyaz gülü hastalandı. Kara leke. Fotoğrafını ekliyceğim. Hiç yaprağı kalmadı. Köküne kadar budasam mı diyorum. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Ağaç Dostu
|
Rahmetli Jineoptan benim bahçeme kadar gelen güzellik. Kendisine tanıma şerefine erişemedim. Sdurul ablam sayesinde, bu güzellikle tanıştık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim çiçekler. ![]() ![]() Tatilde otelin bahçesinden toplamıştım tohumlarını. Pembe kadife çiçeği. Sevgili Hira'ya sözüm olsun. Tohum paylaşımda ilk ona gönderilecek. Daha önce gönderemedim.Tohum aldıklarım baya pembeydi. Bu hali de güzel. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Ağaç Dostu
|
Lavantin_ Lavandula her hallerini yayınladım galiba ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sevgili aleydi bu mesajı şimdi gördüm gözümden kaçmış. Davetiniz için çok teşekkür ederim... Ankara Eskişehir'e 2 saat evet Ankara'ya pek sık gidemiyoruz ki, Ayvalıktan Ankara'ya tam 10 saat, geçen sene Aralık ayında 10 günlüğüne gittik kızımda kaldık evime bile geçmeden geri dönüp geldik. Sukulentler yağmur suyunu severler, kışın ben de epey yağmur suyu toplamıştım sukulentlerim için. Yağmur suyunu görünce coşmuşlar gerçekten çok iyi gelmiş, canlı canlı duruyorlar. Bu arada yeni açan çiçeklerin çok güzeller, en son fotoğrafta olan sarı çiçekler ne kadar çoşkulu... adı nedir acaba biliyormusun? çok hoşuma gitti ellerine, emeklerine sağlık. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada yeni açan çiçeklerin çok güzeller, en son fotoğrafta olan sarı çiçekler ne kadar çoşkulu... adı nedir acaba biliyormusun? çok hoşuma gitti ellerine, emeklerine sağlık. Sevgiler[/QUOTE] Lavantin sarı çiçekler ablacım. Sayın Muda söylemişti. Kışa dayanıklılar. Kar yağarken, -25 derece almıştım seradan. Böyle güzel açtığını bilmiyordum. Gerçekten yağmurun bereketi. Bu yıl her yer yemyeşil. Yol boyundaki dikenler 2 metreyi buldu. Bir ara onları da fotoğraflamak istiyorum.Allah susuz bırakmasında. Kuraklık kadar kötü bir şey yok. Umarım bir daha yaşamayız.Suyun dediği her şey can buluyor.Beğeniler için teşekkür ederim sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Tohumdan yetiştirdiğin çiçeklerine, diğerlerine de gelince maşallah rengârenk ve gelişimleri çok güzeller. Emeklerine, gönlüne sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bugün askıdaki küpelimin saksısı yamulmuş. Başka askıyla değiştirdim. Eve girdim. Güm diye bir ses. 3 Tane tomurcuk vardı açmak üzere. Eyvah dedim. Allah'tan kırılmamışlar. Ne kadar dikkat de etsek. Elimizde olmayan şeyler olabiliyor. Güller için kolaylık diliyorum. Diğerlerine de bulaşıyor. Borda bulamaç yaptığımız halde bu durumdalar. Alttlarını açıp ilgilenemedik bu sene. En az zararla atlatırız umarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Güller dayanıklı bitkiler,budama etkili olur diye düşünüyorum. Bul yıl 2_3 tanesini kaybettim. Pazardan aldığm zayıf yapıda güllerde oldu kayıp. Seradan aldıklarım sağlıklı. Bahçe sayfamı gezen,yeni gül alacak arkadaşlarıma nacizane tavsiyem. 3 yıllık kaliteli çiçekli ve zararlılara karşı ilaçlanmış olanları tercih etmeleri. Hasta bir gül bahçenize girdiğinde, diğerlerine de bulaşıyor.Bakımlarını düzenli yapamadığımızda ne yazık ki, hastalanıyorlar. Bozmayın moralinizi,bende de kayıplar oluyor.4 gözle yazı bekledik. Elimizde ki güzelliklerle tadını çıkaralım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
|
Sarmaşık gülüm bayram yapıyor. Bir dalda saymadım 15 in üstünde çiçek açtı. Bütün bayramlarınız şeker tadında olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaç Dostu
|
Tatilde topladığım tohumlar çiçek açtı. Beşiktaşlıyım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Ağaç Dostu
|
Çörekotu çiçekleri mavi beyaz yoğun bir görüntü oluşturdular.Hep birlikte açmaları güzel bir görüntü oluşturdu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
Bu koşeyi benşm köşem tayin edelim olur mu ? TİLKİ METE'nin köşesi ? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet sardunyalarda çoştular:9. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
|
Bu sardunyanın çiçeği çok farklı geldi bana. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Ağaç Dostu
|
[ ne istiyorsunuz avatarımdan dünyanın en tatlı tilkisi yani ben ![]() ![]() ![]() Bir oğlak burcu olarak değişikliklere hiç açık değilim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|