![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
30-31 Temmuz Resimleri 2
Yeni rekorumuz. 578 gram ağırlığıyla pembe domates. ![]() Domates yolu. ![]() Bu haftaki hasılat. Fide taşıdığımız plastik kaplarda artık domates taşıyoruz. Bu hafta yine 17 kilo kadar hasılat yaptık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Patates Hasadı
Patateslerin kuruduğunu görünce heyecanla ailecek saksılara saldırdık. ![]() Ve sonuç. Büyük bir hayal kırıklığı. Anladığım kadarıyla fazla sulandığı için çürüyüp kurumuşlar. Eh en azından bir salatasını yaparız. ![]() Bahçedeki ürünleri çeşitlendirmeye çalıştığımdan bahsetmiştim. Tamamen onlardan yapılan bir salata. Çeşitli domatesler, kırmızı tarhanalık biber, nane, maydonoz, kalıcı ıspanak, swiss chard, ve pancar yaprakları. Tadı da görüntüsü gibi harikaydı. ![]() Bu da laz domatesimiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Kış geliyor
Sayın Dongyul bahçesinde sürekli ekimden bahsetmişti, bende kendi bahçemden örnekler vereyim dedim. Eskiden yaz hasadını bitirip kışlık bitkiler ekiyordum ancak lahanagiller bir türlü olmuyordu. Bu yıl ilk kez temmuz ayından başlayarak kışlık bitkileri ekmeye başladım. Aynı türleri de bir anda ekmeyip yaklaşık 15 gün arayla dikiyorum ki aynı anda yenecek kıvama gelmesinler. Şu ana kadar diktiklerim, beyaz lahana, kırmızı lahana, karnabahar, kereviz ve brokoli. Patlıcanların arasına dikilmiş ve sayın Bahcedenn' in internet sitesinden aldığım January King beyaz lahana. Arada palazlanmaya başladı. ![]() Domatesleri yanına ekilmiş kök kereviz. ![]() Bu sıranın diğer tarafında pırasa, arkasında domates ve en onun arkasında ortada karnabahar bulunmakta. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Tohuma bıraktığım kalıcı ıspanağın tohumları kurumaya başlayınca ilginç bir şey oldu. Yeniden körpe yapraklar çıktı ve oldukça lezzetli. Salatası bile harika oluyor. ![]() Geç kalan ve sonunda açmayı başaran süs ayçiçeği. ![]() Bu yıl Zengarden' dan tohumunu aldığım speckled roman domates. Görünüşü güzel, etli, lezzetli ve az çekirdekli bir tür. ![]() Yokluğumda unutulmuş ve hafifçe geçmeye başlamış bir adet heybetli. İsmine yakışıyor. ![]() Domateslerde sıcakla birlikte hastalıklar iyice artmaya başladı. Her hafta dörder beşer söküp imha ediyorum. Bu külleme tarzı fungal bir hastalık gibi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Little fingers patlıcan. Güzel görüntüsü dışında bir işlevini bulamadık, kalanları toplayıp bitkilerini söktüm. ![]() Arnavut biberleriyle, Urfa kirazları toplanıp turşuları kuruldu. Urfa kirazlarında bu yıl lor yerine beyaz peynir kullandım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Helep karaları herse yapılmak üzere mangalda yerlerini aldı. ![]() Balık biber, Hungarian hot wax biber ve Arnavut biberi mangal sırasını beklerken. ![]() Fırtınalı bir hafta sonunun ardından sahilde gün batımı vakti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Ayrıca domateslerin yapraklarında nekrozis başlamış sıcak kaynaklı olabilir ancak bunu yaprak galeri sineği yapabiliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Speckled roman' ı 2 kök ekmiştim biri daha başta kurumuştu tek kök kalmıştı. Bu meretin boyuna göre çekirdeği çok az ama bir miktarda olsa paylaşıma açmayı hedefliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|