![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Bilgilendirme için teşekkürler sayın Dutlubahçe. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Kliptonolit
Bahçe toprağını düzeltmek adına buradan edindiğim bilgiler ışığında Ege Zeolit' ten 600 kg kliptonolit ( her nasıl yazılıyorsa artık) şiparişi verdim. Onlarda ambar şirketiyle gönderdiler ancak kocaman TIR' la geldiği için bizim oraya girememiş arabayla taşımak için sabah evden çıktım. Annem nereye gitti diye sormuş, verdiği siparişler TIR' la gelmiş onu almaya gitti deyince fenalık geçirmiş, Allahım bir TIR dolusu ne gelmiş olabilir diye merak içinde kalmış. Sadece 12 çuval malzemeyi görünce sesi çıkmadı bilakis mutlu oldu. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Güle güle kullanın iyi günlerde sağlıkla sevgiyle inşallah. Annenize selamlar Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Domatesler
Rahmetli babamın domatesleri sonunda kızarmaya başladılar. ![]() ![]() Bu yıl Zengarden' dan aldığım pembe domatesin kızarmaya başlamış hali. Tadı harika. Önümüzdeki yıl yeri garanti. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Turşu kurulmak üzere toplanan çeşit çeşit acı biberler. Patlıcanlar çoktan közlenip mideye indirildi. ![]() ![]() Kahvaltılık domates ve biberler. ![]() Domatesler. ![]() Pembe çavuşlar iyice olgunlaşmaya başladı. ![]() Üst kattan arka bahçe ve komşu bahçelerin görüntüsü. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ön bahçe
Takip eden varsa bu yıl ön bahçeyle ilgili bir şey paylaşmadığımı farketmiş olabilirler. Arka bahçeyi nispeten toparlamayı başardık ancak ön bahçede pek bir numara yok. Toprağı kötü durumda, su geçirgenliği zayıf, kuruyunca taş gibi oluyor. Yavaş yavaş işlemeye başladım. Kazıyorum, cocopeat, kliptonolit, tarımsal pomza ve yanmış hayvan gübresiyle karıştırıyorum. ![]() ![]() Tamamlanmış hali, bakalım çiçeklerin yanına kedi tırnağı diktim sonucu göreceğiz. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Ön Bahçe Devam
Diğer göbek. rahmetli babam alttan gelen kamışları engelleyemediği için beton dökmüş. Su tahliyesi olmadığı için toprak artık balçık olmuş üst tarafı bıraktım alttan çıkanı yeni toprakla değiştirdim ayrıca yukardaki karışımı ilave ettim. ![]() ![]() Bittikten sonra geç olmasına rağmen evde bulduğum son kullanma tarihi de geçmiş zinniaları ektim. Yukarda yazmayı unuttum iki göbeği de ayrıca humik asitli su ile suladım. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Potansiyel Mafya
Geleceğin potansiyel mafyası siesta yapıyor. İleride sağlam kovalayacaklar bizi. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl edindiğim pembe domatesler. Hastası olduk. En babası 627 gram oldu. ![]() ![]() ![]() Rahmetli babamın emektar domatesleri. ![]() Misafirlere kahvaltıda sunulacak domates tabağı. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Domatesler. ![]() Belgrat Ormanı kıvamına gelen bamyalar. Çok su istemiyorlarmış boy kocaman verim minumum. Günde 2-3 adet bamyamı olurmuş. Boyunuzdan utanın. ![]() ![]() Heyecanla beklediğim Cherokee' ler çiçekte. Hadi hayırlısı. ![]() Turfanda ektiğim F1 salatalıklar onlarda meyve bağlamaya başladı. ![]() Ve günün hasadı. Bu da mı gol değil? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
10 Ekim Resimleri
Önce yaz tatili, sonra bayram en sonra da yağmur nedeniyle beş hafta gidemedik ve sonuç. Bahçede savaş çıkmış galiba. ![]() ![]() ![]() Sonunda Cherokee domates oldu. Geç dikildiği için biraz ufak kalmış yine de tadı güzel. ![]() Pırasalar yenecek kıvama geliyor. ![]() Toprağın durumu pek parlak değil. Kaymak tabaka bağlamış biraz tırmıkla eşeleyim dedim taş gibi, bana mısın demedi. Bunun kesin çaresine bakacağim. |
|
|
|
![]() |
|
|