agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni5035Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-05-2015, 08:14   #9
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Sevgili Asmalıtepe papatyalar harika görünüyor . Kır çiçekleri çok güzeller .

Soğanlılar konusunda bende , onlarca paket soğanlı aldım . Çok azında hayat belirtisi var . Sonra baktım sayın Telato soğanlı bitkileri çok güzel yetiştiriyor . Kendileri toprağı eledi , kemik tozu , lenordit , vs vs . Onların yetişmesi için çok güzel bir zemin hazırladı . Benim bahçe toprağımda çok fazla taş var ve sadece gübre ( az miktarda) .Yeterli olmadı diye düşünüyorum . Toprak sertti ve sıktı soğanları . Umarım gelecek yıl daha başarılı oluruz .Deneye yanıla öğreniyoruz .
Ben gül fidelerinizi nasıl bir toprağa ektiniz onu sormak istiyorum . Dikenlerini temizleyip mi ektiniz ? Ben kum , toprak ve gübre karışımına ekmiştim . Uzunca bir süre sulamadım .Renkleri kahverengi oldu . Sanırım öldüler .Siz suladınız mı . Sususzluktan mı kaybettim acaba ? . Sevgiler
Sevgili Aleydi; Ben soğanlıları İlçe'de dikmiştim. Orada bulunan bir çiçekçiden aldığım komposta benzer bir doğal toprak ve gübreyle. Fakat aynı çiçekçiden dikilmiş olarak aldığım soğanlılar da açmadılar, hatta gelişmediler.

Ama demiyorum ki suç çiçekçinin. Belki de etkilenmediklerini sandığım soğanlar bir çok arkadaşımızın bitkilerinin zarar gördüğü donlardan nasibini almışlar olabilir.
Çok ilginç bir şey daha; Başgöstermiş olan süsenler de sonradan ıslak ıslak sarardılar kaldılar.

İki siyahımsı mor laleler nasıl oldu da açtılar bilmiyorum. Onlar da açmasalardı bir daha soğanlı dikmeye yemin edecektim.

Evet toprağı taşından arındıramıyoruz okadar çok taşlı ki.

Gübre konusunda rahatım çünki gübremiz çok iyi ve ben çok bol kullanırım belki budur handikap diye de düşünüyorum.

Gül fidelerini diktiğim toprak güneşlenmiş,açık alan toprağıdır. Toprağı doldurduğum zemin sert bir zemindi, çok fazla derine inemedik üstten50-60 cm kadar dolgu toprakla çalıştık. Nereye dikersen dik bizim buraların zemini 40 cm den sonra zaten kayadır.

Toprak ve gübre. Başka birşey katmadım. Hatta gübreyi de sadece çukurlara uyguladım bir de çanak üstlerine. Bolca suladım hatta ikinci gün de suladım. İnşallah iyi giderler.

Sevgili Aleydi Sebze adasına koyduğum karışım çok iyi oldu:

Taşlarından arıttığım toprağa, oldukça fazla koyun gübresi ve iki kalıp kokopet kattım. Ustaların verdiği ölçüsünden az da olsa kokopetin maarifeti olsa gerek o kadar güzel bir karışım oldu ki yumuşacık ve akar bir toprak.

Tam ölçülere uyabilsek kimbilir ne kadar güzel olacak.

Mümkün olsa da bütün dikimlere o toprağı hazırlsak. Hatta hep yükseltilmiş sebze yatakları yapsak. Ben ikinci adanın ahşap aksamımnı da hazırlamıştım ama kaliteli bir toprak ve bolca kokopet iyi bir gübre imkanı oluşmasını beklemek adına şimdilik kenarda tutuyorum.

Gül fidelerini ilk geldiğinde toprak kum gübre karışımı saksılara dikmiştim.
yarı güneşli bir yerde haftalık bazan üçgünlük aralıklarla sulamıştım.

Çelikleri de kum ve az bir gübre karışımına dikmiştim.

Güllerin dikenini falan almadım. Rüzgardan ve soğuklardan, direk yoğun güneşten korunaklı bir yerleri vardı. Ama şimdi çıktılar meydane)) dur bakalım ne olacak sonları. Umudedelim ki iyi olsunlar.

Sevgiler ve selamlar.

Eklenen Resimler

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025