![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Domatesler şu anda
İlk iki sıra Red Robinler, Üçüncü sıra Totem, Sağdaki yoğun bölge Cheri salkım Kirazlar Ortadaki boşluksa; Zabotek Kızılderili denen cinste hiç bir kıpırtı yok. Karışık ekmenin, aynı kasaya ekmenin zorluğu tecrübelerimize eklenecek: Çimlenenler ışık ister, az su ister, hafiften rüzgar ister, direk olmayan güneş ister.. Henüz çimlenmeyenler ısı ister, spreyleme su ister, toprak nemini kaybetmesin diye şeffaf örtü ister v.b Neyse ilk deneme yine de fena sayılmaz. Domates cinslerinde de bir nebze fikir oluştu. Aşağıda dikdörtgen saksıda çimlenen bölge köylü komşudan alınan yerli tohumlardan. Aksi yöndeki boşluk sa biber ama iki tanecik cotyledon sanırım domates karışmış olabilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
çok değerli edinimlerim
Değerli bir arkadaşımın elinin emeği güzelim çiçeklerinden bana tahsis ettikleri: Kokulu Güller, Pasifloren, Arap Yasemeni ve isimlerini bilemediklerim.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Gül Çeliklerim
Belki paylaşmakta acele ediyorum. Çünki şu mevsimde tohumdan ve ya çelikten yetiştirme çalışmaları herkesin vardır. Onlar sanırım çimlendirdikten veya köklendirdikten sonra paylaşıyordurlar ama ben çömez olduğumdan heyecanımı yenemiyorum. Haa çimlenenlerimi de paylaşmadığım söylenemez tabii.. Ve.. can arkadaşımdan gelenleri bu gün toprakla buluşturdum. Çok saksılama yaptık. Saksı harcım da; Çelikler için 0 numara ince kum ve 1/3 yanmış koyun gübresi olarak uyguladım. Köklü gelenlere de 1 ölçü kum, 2 ölçü bahçe toprağı, 2 ölçü yanmış k.gübresi uyguladım. Harcın güzel olduğunu sanıyorum da Ponza gelmişti, aceleden unutmuşum. Kökler kurumasın, rüzgara maaruz kalmasın diye biraz koşuşturdum. İnşaAllah arkadaşımın da bizim de emeğimiz heba olmaz. En önemlisi bitkilerim heba olmasın. Hayırlısı bakalım.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam edelim
Sakız Sardunyalar, Karanfiller, Arap Yasemen, Pasifloren, Maviş,Sümbüller ve adını bilemediğim fidecikler... Allah ne dileğin var sa versin kardeşim. Çok emek vermiş çok güzel hazırlamışsın. |
|
|
|
![]() |
|
|