View Single Post
Eski 08-03-2015, 19:21   #461
asmalıtepe
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili asmalıtepe,anladığım kadarıyla açık balkon da bıraktınız. korkmanıza gerek yok.sakız sardunya - ye düşerse tehlikeli olabilir.ama diğerleri hiç bir şey olmaz gönlünüz rahat olsun sadece şiddetli rüzgardan koruyun.rüzgar yeni sürgün verecek gözlerdeki filizleri kurutur. yine açık ama kuytu bir yer seçerseniz işiniz daha garanti olur. birde çelik gülleri yarı gölgede tutarsanız özellikle ilerleyen aylarda sıcaklığın arttığı zamanlarda yine köklenme de şansınız daha çok olacaktır.köklüler için fark etmez. sevgiler.
Sevgili Münevver48; Biraz önce döndüm bağdan. Evet açık balkona bıraktım ama rüzgardan korunaklı ve sabahları güneş alacak şekilde yerleri.

Sakızları eve, Maviş'i, Karanfilleri eve, kapalı balkona getirdim.

Bu gün de çiçekliği budadım, çapasını yaptım. Saksılarda yıldızlar, Gazanyalar ve bazı çieklerin toprağını değişip budamasını yaptım.

Gül çeliklerinin saksısına minik sera yaptım, Üç aydan beri cotyledon durumundaki Tereyi torftan saksı harcına transfer ettim. Deste deste alıp kökleri silkeleyip, diğer saksıya diktim. Denek olarak kullandım tereleri ya yiyeceğiz ya hikaye kapanacak

İşte böyle, ama o kadar yoruldum ki anlatamam. Üç gün gitmem diyorum da gittiğimde de çok iş var.

Hep dediğimiz gibi sağlık olsun yapalım inşaALLAH. Sevgiler...

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön