Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Sevgili asmalıtepe çeliklerinizi güle güle büyütün , büyüdüklerinde talip olucağım çünkü
Ben bu akçaağaç ,rubrum tohumunuzun durumunu merak ektim . İki şekil de ekim yapmıştınız . Bende bir tohum paylaşımından , bir arkadaştan bu tohum hediye geldi . Nasıl bir ekim yapacağıma karar veremedim . O yüzden sizinkilerin durumunu öğrenmek istedim .
Rengarenk soğanlar ekmiştiniz ,çiçeklenmiş hallerini görmek için sabırsızlanıyorum . Çiçeklendiklerin de lütfen hemen paylaşın sevgiler ..
|
Sevgili aleydi şimdi ben de soğanlara sokranıyordum. 4. ay'a girdi donmadıklarını da anladım ama bazıları başverdi büyümüyor, diğerleri de hiç görünmediler. Zaman deyip bekleyeceğiz artık.
Akçaağaç tohumlarından buzdolabında bekleyenler için çok erken daha. Birbuçuk ay olmadı bile. üç ay en azından beklenmesi gerek sanıyorum.
İki tane tohum da direk torfa ısıtmalı alanda dikmiştim bekliyoruz. Ben umudunu diri tutan biriyim ama Akçaağaç tohumlarının katlama yapmadan çimlenmesinin zorluğunu okumuştum. Ekim yaparken de mesajlarımın birinde göle yoğurt çalıyorum demiştim. Yine de çıkmadık canda umut vardır bekliyoruz. Henüz vakit var.
Arkadaşınızdan gelen tohumları ekme yöntemi için ilgili sayfaları öneririm. sevgiler...