![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Size imrendim seneye bende yetiştireceğim kafaya koydum ^^ mart ayında ekilse hiç sorunsuz büyürler diye düşünüyorum, havuçta sulama ve toprak yapısı çok önemli ^^ |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Alıntı:
Bütün yıl yetiştirebilirsiniz. İlk defa viyolde havuç fidesi yetiştiriyorum , bakalım nasıl olacak... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Gençlerden öğreneceğimiz çok şey var arkadaşlar... Sevgili dongyul un yaptığı ot temizleme aletinden yaptım ve denedim. Sonuç ; mükemmel... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler h_dogan... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende çok sevindim sevgili sakdag. İnşallah katılım olur... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Bugünkü hasat. Çileklerim devam... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Ben de çok sevindim, sizlerle görüşmek için sabırsızlanıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bereketli olsun çok güzel görünüyorlar ^^ |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Teşekkürler... Topladıktan sonra sıralayıp seyretmesine bayılıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Maşallah Tarla kuşu.Kabak bol,ben de fırında kızartıp,üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum.Bu sene bol bol kabak yiyeceğiz gibime geliyor.Sağlıkla yiyin. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) Kabak yemeği, kızartması, dolması, mücveri, salatası.........Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah maşallah sevgili tarlakuşu hasat harika. Daim olsun inşallah, emeklerinize sağlık... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili YeniGine. Emeklerin karşılıkları alınmaya başladı. İnşallah hepimize daim olsun... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Tarlakuşu; börülce tohumundan isterim ama ^^ bu yıl etkinlikten gelen börülceler kurudu gitti anlam veremedim... Sizdeki börülceler iplik oluşturuyor mu? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Adres bilgisi olursa tohum gönderirim. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
...
1- Yazlık sebzelerimin arasına 20 kök kadar kereviz diktim. 2- Malabar ıspanağı. Biz çok sevdik ![]() 3- Fotoğraflarım ters çıkıyor, bir türlü çözemedim bu sorunu ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Bahçemden sonbahar görüntüleri... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Minik yeşillik adacıklarım... Pazı, maydonoz, kıvırcık hardal otu... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Harika, tohumluklar ayrılmaya başlamışlar; seneye ekmek nasip olsun inşallah sevgili tarla-kuşu... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğendiklerimin tohumlarını almaya çalışıyorum. Fide yetiştirmek çok uğraştırıcı geliyor ama pazardan aldığım fideler çok lezzetli gelmiyor bana. Sizin sebzeler de çok güzel görünüyor. Afiyetle, sağlıkla tüketin. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Tarlakuşu; aster ve gavura çiçeklerine bayıldım görünüşleri çok güzel ^^ Bahara yazlık ürünlere hazırlık yaptığınız adayı boş bırakmayın en azından karalahana, beyaz lahana gibi ürünler ekebilirsiniz... Ürün ekili olursa ortamın daha nemli kalması sağlanmış olur, kökleri ortamda bulunan atıkların parçalanmasına yardımcı olur sonuç olarak daha sağlıklı bir alan oluşturmuş olursunuz. Hemde yeriniz boş kalmaz, kışlık yemeklik ürününüz olur ^^ Benim hedefim dışa bağımlı olmadan yaz kış ailemin sebze ihtiyacını karşılamak olduğu için boş yerlerin olması hoşuma gitmiyor mutlaka bir şeyler ekmelisiniz ^^ |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Lahana ve kerevizlerim... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Su deposunun ikiye bölünmesiyle kendime sebze adası oluşturdum. En altta kuru ağaç dalları var. Üzerinde kompost, saman, kavak talaşı ile karıştırılmış bahçe toprağı var. 2 ay kadar önce hazırladım, deneme amaçlı birine marul, diğerine ıspanak ektim. Çok soğuklarda üzerini sera naylonuyla kapatırım diye düşündüm. Bakalım sonuç nasıl olacak... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Havuçlarım oldukça başarılı geliştiler. Bu sene toprağımı iyileştirmek için bol bol kompost, saman, perlit kullandım. Seneye inşallah daha da güzel olacak. Yer elması sorunsuz gelişen bir bitki. Her sene ekili olduğu yerden bana bir sürü sebze veriyor. Hem çiğ olarak tüketmeyi seviyorum, hem de kereviz, yer elması, havuç ile beraber yemeğini çok seviyoruz ailecek. Kerevizimin gelişimini merak ettiğim için söktüm, henüz biraz küçük ama kökleri biraz tuhaf geldi bana. Köklerdeki yumrular normal mi, yoksa hastalık veya yoksunluk belirtisi mi? ................. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Tarlakuşu; kerevizin köklerinde ur hastalığı mevcut nematod kaynaklı oluşan bir hastalık kurtuluşu zor bende uzun zamandır onun hakkında araştırma yapıyorum kökleri kompostan ve topraktan uzak tutun derim ayrıca yakabiliyorsanız yakın... - Havuç konusuna gelirsek sizinde yetiştirmeye çalışmanız beni gaza getirip hemen ekime geçtim saksıda filan denedim ancak başarılı olamadım şuanlık buzdolabı içine ekim yaptığım ortamda kökleri oluşmaya başlamış ^^ |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|