![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili tarla kuşu bende çiçekleriniz gibi saksılarınıza bayıldım. çok beğendim saksılarınızı. ahh! bir becere bilsem bende kendi saksılarımı kendim yapabilsem. eşimin dırdırından kurtulmuş olurum. sevgiler... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=zelish;1458596]Tarifini not ettim sevgili tarla kuşu, Yaparsam sizlerle paylaşır yorumlarınızı alırım. Kalıp kullanıyormusunuz yoksa elinizle mi şekil verdiniz ?[/QUOTEK İstediğiniz herhangi bir kabın içerisine naylon serin, (karışım çok cıvık olmayacak, sıkınca dağılmayacak şekilde olacak) karışımı kabın şeklini alacak şekilde yayın, ortada boş kalan yere tekrar naylon yerleştirin ve o naylonun üzerine ağırlık yapacak kum , çakıl doldurun, iki gün beklettikten sonra çıkarın, tel fırçayla fırçalayıp taş dokusunu verin. Tornavida gibi bir şeyle saksıya delik açın. Kolay gelsin sevgili zelish... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Bugün pazara gittim, sebzelerimi aldım, hadi bir de çiçeklere sadece bakayım dedim..... Sonuç bir saksı pembe sarmaşık gül, bir saksı da gardenya... Sarmaşık gülümü bahçede nereye dikeceğimi bilmiyorum, o yüzden bu yaz balkonumda misafir kalır sanıyorum ... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Boncuk yeni gelen çiçeklerle tanışıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Sebze bahçem yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Havalar birden soğuyunca gelişimleri de durmuştu. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Fasulyelerim ipe sarılmaya başladı. Sanırım 3-5 güne kabak faslı başlar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bahçeniz pek güzelmiş @ tarla kuşu, ilk defa geldim herhalde, veya geleli epey olmuş... 'Dongyul yöntemi' sırık domates uygulamasında, domates yerine imkan olsa da biberi çift yetiştirseniz tamam da aynı ocakta iki kök domates beslenme ve gelişmede zorluk çekmez mi, yoksa tek kökte büyütüp başka bir yere mi aktarıyorsunuz? Sebze tarhlarının kenarlarındakiler @ Dongyul un bahsettiği gibi ateş tuğlası değil bordür için yapılan tuğlalardan olmalı di mi, muhtemelen ateş tuğlası kazanın altındakiler. Bir de yürüme yollarının kenarındaki kirpiler 'yer bademi - tigernut' mu? |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet , tuğlalar bordür tuğlası. O kirpiler mavi çim diye geçiyor.... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Güzellik... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Latin-sardunya kardeşliği... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Lobelya ve kalıcı sarkan papatya... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet , bu sene çiçeklerime düzenli gübreleme yaptım Bütün çiçeklerim çoşmuş durumdalar. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili tarlakuşu maşallah, çiçeklerin, sebze bahçen harika olmuşlar. Gelincik; bir sürü tohum attım hiçbirisi çimlenmedi senin gelinciğinin üstü de tohum kapsülü dolu inşallah seneye bahçenin her yerinde gelinciklerin açacak...Emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah!.. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağlıkla kalın... |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Bugün ki hasatım ![]() Fasulyeler seradan, kabaklar 1 hafta içinde üçüncü hasat... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() Bol ve bereketli ürünler dilerim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin de maşallahınız var. Balkon bahçeciliğinde oldukça iyisiniz... |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah hasadınıza sevgili tarlakuşu, harika görünüyorlar... Daim olsun inşallah!.. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili YeniGine. Bu sene epeyce erken hasat yaptım... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın Tarla kuşu; havuçları ne zaman ektiniz? ayrıca toprağı nasıl kumlu mu? |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada saman aldım ve azot ile çürüttüm ( yabancı sitelerde görmüştüm) ve onuda toprağıma karıştırıyorum. Çok güzel torf oldu, toprağı gevşetiyor. Bu sene bahçemden çıkan otları ve evden çıkan sebze atıkları ile de kompost yapıyorum. Ayrıca Bukaşi kompostu yapıyorum, komposttan çıkan sıvıyı sebzelerime veriyorum.Seneye sanırım toprağım çok daha güzel olacak... |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Tarla kuşu; bende sizinle aynı kaderi yaşıyorum toprak ıslanınca çok güzel kuruyunca seramik gibi oluyor. O yüzden turp, havuç gibi bitkiler gelişmiyor. Bende sizin yaptığınız gibi yapıyorum ancak torf ve perlit kullanmamıştım. Saksıda deneme yaptım ama yamuk yumuk havuçlar elde ettim. Bir kaç güne kadar bağa havuç ekmek istiyorum. Havuç yetiştirmek ayrı güzel topraktan cıkartması çok hoşuma gidiyor. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten çok keyifli. Topraktan çıkarttığınız an misss gibi havuç kokusu yayılıyor. Çevrede ki tarlalarda özellikle havuçlarda o kadar çok ot ilacı kullanıyorlar ki... Artık pazardan havuç alıp yiyesim gelmiyor. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Resimler yüklerken düzdü ama ters çıktılar. ilk defa böyle bir şey başıma geldi ( |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Havuçlarım....
Havuçlarım çok güzel gelişmişler. Yalnız kenarlarda, derin işlenmemiş yerlerdekiler hiç gelişememiş ve çatallanmışlar. |
|
|
|
![]() |
|
|