![]() |
|
![]() |
#11 | |||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
İlk 'don'lardan sonra yumruları topraktan çıkarıp kutuların içerisine marangozdan aldığım talaş, odun külüyle besleyip gazete kağıtlarıyla sararak bodruma yerleştiriyorum. Baharda kutuları açtığımızda tek tük bozulmuşlar oluyor. Benim korkum da, bir sebeple kutuları boş görmek ![]() Alıntı:
![]() Bu arada tonlarca dahliya çeşidi var, mutlaka benim isimlendirdiklerimde de hatalı olan vardır, çünkü çok küçük nüanslara sahip farklı çeşitler var. Alıntı:
Dahliya çoğaltmasıyla ilgili daha önce de bahsetmiştim, yaylada yaşlı bir akrabamız söylemişti bize de; çelikten çoğaltma diye. Yaşlı ablamız bahçeyi ziyarete geldi bu sene ve beğendiği çeşitlerden çelikleri kopardı. O gidince biz de denedik 25 kadar. Plastik bardaklara cocopeat-perlit koyup çelikleri soktuk. İlk hafta güzeldi ancak sonraki zamanda çoğu çürüdü, kimisi mantar oldu, şu an sadece bir kök kaldı. O da bardağın dibinde köklenmiş, kökleri bardağı kaplamaya başlamış. Ancak onun da yapraklarında mantar başlamıştı, arada oksijenli su atıyorum. Büyüyünce yumruya mı çevirecek nasıl olacak bakalım. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
|
|