![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Resimde kasik nerde acaba, goremedim ![]() Brix, domatesteki seker oranindan ziyade meyve ozundeki cozunmus kati oranini veriyor. Bazen cok lezzetli ve Brix orani yuksek olan domatesler, agza tatli gelmeyebiliyor. Bence Heybetli daha cok tatli tarafta. Bana gore domatesin lezzet citasini yukselten etmen, once sekerin tadina varmak sonra da lokmanin bitiminde asidik vurgunun damakta patlamasi (cok nadir olarak bu ikisi birlikte ve gorece uzun sureyle damakta kalabiliyor). Bunu basaran cok sayida pembe domates yok (bence Heybetli onlardan biri degil). Bir konu daha var ki o da lezzeti on plana cikarmak icin topraktaki mineral zenginliginin yeterli olmasinin gerekliligi. Benim genel olarak gozlemim, ana besin maddeleri (NPK) disindaki minerallerin yetersiz verilmesi/yetistirme ortaminda olmamasi durumunda, domatesin lezzet anlaminda yuksek potansiyeli de olsa, lezzetin zayif kalabilecegi yonunde. Bunun yaninda sulama miktari da cok onemli. Bence domates, bitkinin su ihtiyaci kritik bir esige ulasmadigi surece, susuz yetistirilmeli. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
http://www.agaclar.net/forum/1405588-post548.htm Muhtemel heybetli dediğimde kaşık vardı, bir üst mesajdaydı. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Genelde iri meyveli cesitlerde olmak uzere, iki cicek birlesip birlikte tek bir meyve olusturabiliyor; burda da oyle olmus sanirim. Ayri iki meyve olarak dusunecek olursak, her ikisi de biraz daha kivircik sekilde ama zaten ana tohum stogunda da bu tipte meyveler cikiyordu. Bence tohumun karisik olarak paylasilmasi, biyolojik cesitlilik acisindan saglikli. Eger etiketlemede bir sorun yoksa bence dagitin. Zaten kivircik ve duz yuzeyli olanlari (ayni zamanda renk bakimindan da bir degerlendirme yaparak) ayirip farkli kultivarlar elde etmek uzere bir calisma yapacagiz. Bu durumda; Karisik tohum ana kultivar (Heybetli) Kivircik yuzeyli (Heybetli'den farkli bir isim) Duz yuzeyli (Heybetli'den farkli bir isim) gibi (son ikisi stabil sonuclar veren) en az uc farkli tohum elde ederiz diye umuyorum. Resimden renk secilmiyor pek. Kirmizi mi pembe mi? Kabugunu siyirdiginizda seffafsa meyve rengi pembe, kabuk sari-turuncu gibiyse meyve rengi kirmizi olmali. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|