agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni17001Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-03-2017, 14:37   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 114
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bayağıdan beri mesaj yazamıyordum. Havalar ısınınca işler yoğunlaştı. Hemen kısaca birşeyler yazayım.

Dekara 5 tonu geçik gübre ile bu sene organik maddemizi bayağı yükselteceğiz gibi.

Eklenti 641387

Yeni sezona değişik şekillerde çilek boruları hazırladım. Bunların bazıları dikey bazıları ise yatay. Yatay olanların bazılarını iki sıralı olarak ayarladım. Şuan elimizde satışa ve dikime hazır 5000 kadar poşetli çilek var. Meyvesini satmak içinde üretim yapmayı düşünüyorum. 100 cm eninde siyah örtümüz hazır.

Eklenti 641388

Eski seranın ahşaptan olan pencerelerini söktüm. Biraz fazla işe kapılınca bozuk olan demirleride aradan çıkardım. Bu sezon ön kısımlarını tamamen yenileceğim. Yeni seradaki gibi pencere ve havalandırma yapacağım. Ayrıca içeri kısma borular ile birlikte fan döşeyeceğim. Yaazın serin hava iyi olacak. Kış içinde fanlı soba bulursam sıcak hava üflemek için kullanılacak.

Eklenti 641390


Kabak tohumları ve sera için hıyar tohumları ekildi. Bu sene fide almak yerine tohum alıp kendim fide haline getireceğim. Bu seneki tüm tohum ihtiyacımız hazır çok şükür.

Eklenti 641389
Eklenti 641391
Çok güzel hepsi maşallah.

Yalnız kabak tohumlarının olduğu fotoğraftaki "toprağı" anlayamadım. Kaya yünü vb. bir şey midir? Özel bir çimlendirme ortamına benziyor. Üstünü kapatmayınca da çimleniyor mu?

anarius Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025