View Single Post
Eski 25-03-2017, 18:15   #2180
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
İsmail Bey kolay gelsin işleriniz, burada çalı türü yetiştiricilik arttı, ilk fideleri seralarda yetiştiriyorlar. Çatıya ben de 1,5 x 0,8 x 0,8 ebatlarında paletlerden sera yaptım, gün içi öğle saatleri 45 derecelere nem %80 lere yaklaşıyor, genelde ise 27 derecelerde, öğle saatlerinden akşam üzeriye kadar kenardan naylonu açıp havalandırıyorum. Üstte yazdığım gibi çalı türü bitki yetiştiren abimiz 'seranın üzerine örtü koy naylondan gelen güneş fideleri yakar' dedi, kendileri renkli badana ile sera naylonlarını komple boyuyorlar. Sizin seralara baktım ilave güneş ışıklarını kesici bir şey yapmamışsınız. Anca mı yapacaksınız yoksa fideler için sorun değil mi, sera ile ilgili öneriniz var mı?

İlave: üstteki örtü % 75 lik miş.
Çok teşekkür ederim, sizlerede kolay gelsin. Eğer örtü sera örtüsü ve kaliteli ise güneş ışıkları belli bir orada kesiyor. Bu yüzden temmuz ayına kadar gölgeleme tülü kullanmıyoruz.

Bu sıcaklığı önlemek için %35 gölgeleme tülü kullanabilirsiniz. 30 derece üstü bitkiyi yavaşlatır ve aşırı nem mantari hastalıklara sebep olur. Gölgeleme tülü tartes tarımda var. Ucuz ve çok kullanışlı. Ben oradan almıştım.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön