View Single Post
Eski 23-03-2017, 14:37   #2174
anarius
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bayağıdan beri mesaj yazamıyordum. Havalar ısınınca işler yoğunlaştı. Hemen kısaca birşeyler yazayım.

Dekara 5 tonu geçik gübre ile bu sene organik maddemizi bayağı yükselteceğiz gibi.

Eklenti 641387

Yeni sezona değişik şekillerde çilek boruları hazırladım. Bunların bazıları dikey bazıları ise yatay. Yatay olanların bazılarını iki sıralı olarak ayarladım. Şuan elimizde satışa ve dikime hazır 5000 kadar poşetli çilek var. Meyvesini satmak içinde üretim yapmayı düşünüyorum. 100 cm eninde siyah örtümüz hazır.

Eklenti 641388

Eski seranın ahşaptan olan pencerelerini söktüm. Biraz fazla işe kapılınca bozuk olan demirleride aradan çıkardım. Bu sezon ön kısımlarını tamamen yenileceğim. Yeni seradaki gibi pencere ve havalandırma yapacağım. Ayrıca içeri kısma borular ile birlikte fan döşeyeceğim. Yaazın serin hava iyi olacak. Kış içinde fanlı soba bulursam sıcak hava üflemek için kullanılacak.

Eklenti 641390

Kabak tohumları ve sera için hıyar tohumları ekildi. Bu sene fide almak yerine tohum alıp kendim fide haline getireceğim. Bu seneki tüm tohum ihtiyacımız hazır çok şükür.

Eklenti 641389
Eklenti 641391
Çok güzel hepsi maşallah.

Yalnız kabak tohumlarının olduğu fotoğraftaki "toprağı" anlayamadım. Kaya yünü vb. bir şey midir? Özel bir çimlendirme ortamına benziyor. Üstünü kapatmayınca da çimleniyor mu?

anarius Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön