![]() |
|
![]() |
#631 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Temır, yaban olarak derken neyı demek ıstedınız? Dereotlarını zayıf arılar ıcın ektıgımız ıcın fazla ıncelemedık. Yerı surdukten sonra tohumları serpme usulu serptık. Alanın 2 donum yerı bayır oldugu ıcın baska yol yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
|
Mor reyhanların ve ceneviz fesleğenlerinin tohumlarını almak zorunda kaldım. Yeniden çiçeklenmeler başlamıştı fakat arada yağmurların yağması olgun tohumların dökülmesine neden olacak. Dalları ile birlikte kestim, tam olmamış tohumlarda bu sayede kururken olgunlaşacaklar. 3er çuval çıktı, stoğumuz iyi gibi bu sene ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Merhaba İsmail bey, Yazın göndermiş olduğunuz dahliaların yumrularını söktüm, sizce şimdi onları nasıl saklamam gerekir dallarıyla birlikte öylece bekliyorlar, size sormadan kesmedim dallarını. Selamlar. http://www.agaclar.net/forum/1327388-post1621.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Ağaç Dostu
|
Dallarını kesip nemli olmayan ve güneş görmeyen bir alanda saklayabilirsiniz. Karton koli veya ahşap kutu varsa daha iyi olur. İsterseniz soğanları ayırıpta koyabilirsiniz. Şu zararlıları yarın bende kontrol edeyim, hepsi dışarda daha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
|
Kızartma kabaklarının bir kısmı geçen ki soğuklarda donmuş. Tahmini 10 köke yakın. Donanlarda fazla beslenmeyenler kökler, sıcaklık 2-3 derece civarıydı. Geçen sene kasım ayının 2. haftasına kadar ürün almıştık. Bu sene aralık ayına kadar devam edecek sanırım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ilk 2 fotoğraf hibrit tohum diğeri ise yerli tohumdan. 2 haftada 1 yosun içerikli toprak düzenleyici ve potasyum gübresi veriyorum. Kabaklar fazla büyültülürse kökteki gelişme çok yavaşlıyor. Ne kadar küçükken kesilirse o kadar verimli diyebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Gönen ve civarında yetişiyor demekki,çok sevindim..Benimde birgün inşallah buralarda bir bahçem olacak...Olursa bende yetiştirmek istiyorun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene 1-2 lira arası olan lahana fiyatları bu sene 3-5 lira arasında satılıyor. Bu sene etkili olan sağanak yağışlar ve mantar hastalığı ürünlerin zarar görmesine sebep oldu. Özellikle yerli lahanalarda düzenli olarak ilaçlama kontrolü yapılmadığı için üreticinin bayağı bir zararı var. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Ağaç Dostu
|
Karalahananın yerini tam olarak doldurmasada alternatif sarma yapılacak yapraklar. Lahana kesildikten sonra çıkan yapraklar çok daha ince ve lezzetli oluyor. Pazarda karalahana diye görürseniz hiç şaşırmayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Sizleri tebrik ediyorum. Her şey çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaç Dostu
|
Zinnia tohumları olgunlaşmaya devam ediyor. Seneye sıralı ve daha güzel bir alana ekim yapmak şart. Bahçeye renk katan çiçeklerden birisi. Ektiğimizde küçücük bir alan kaplıyorlardı, büyüdükleri zaman 10 katı kadar alan kapladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Kadife çiçekleri gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme şekli benziyor fakat daha dayanıklı. Ekilen alanda 250ye yakın fide vardı, ondan fazla yayılmadılar. Bir çiçekten bile yüzlerce tohum oluyor. Pazarda halk arasında kirli hanım diyorlar, ki bunun nedenini de bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Hurmalar çok güzel ve lezzetli görünüyorlar, ağız tadıyla yemek nasip olsun dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|