![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ekım cukurunu 50x50 cm olarak acıp ıcıne guvercın ve kecı gubresı koyarsanız kabaklar daha verımlı olacaktır. Bereketlı urunler dılerım. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Sn. İsmail Kuzucu; tohum alma ile ilgili forumda bulduğum yazıları okudum. Ancak cevabını bulamadığım bir kaç soru var. Kavunların kimi kökenleri mantar sebebiyle zarar gördü ve kurudu. Bir tanesinin meyvesinin dalından koptuğunu görünce kestik. Kokusu muhteşem, tadı ise fazla büyümemiş ve kökeni kurumuş olmasına rağmen oldukça yerindeydi. Bu meyveni tohumlarını aldım. İlk çıkan karpuzlardan birinin üzerinde az bir bölümde anormal renk değişikliği görünce onu da kopardık. Renk olarak tam kızarmamış olmasına rağmen tadı güzel (Muhtemelen kızarınca çok daha güzel olacak) çekirdekleri ise oldukça iriydi. Onun da çekirdeklerini kurumaya bıraktım. Şimdi bu topladığım çekirdekleri tohum olarak kullanabilir miyim? Bir de baklagillerde tohum almak istenen köklerin ellenmemesi gerektiği yazıyor. Ancak biz bunu sonradan öğrendiğimiz için ellenmeyen kök kalmadı maalesef Her kökte beğendiğimiz sebzelere dokunmadık ki tamamen büyüyüp kurusun ve tohum alalım. Kökün hiç ellenmemesinin sebebi ne ki? Bizim halen yapmak zorunda kaldığımız işlem ile aldığımız (alacağımız) tohumları kullanabilir miyim? Tam kızarmadan aldığımız domateslerin koptuktan sonra olgunlaşmasını tamamlatarak tohumlarını alsak olur mu? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakla için ben hiç öyle bişey duymadım. Bizde hep baklanın son dönemlerinde tohum alınır. Bu dönemde taneler daha gelişkin ve iri oluyor. Domatesi mutfağa koyup bekletirseniz alabilirsiniz. Fazla sıcak olduğu zaman tohumlar içinde kuruyabiliyor. Pembe domateslerde bazen başımıza gelen bir durum. Umarım yardımcı olabilmişimdir, bereketli ürünler dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
sn. İsmail Kuzucu **** çalışmalarında başarılar diliyorum, Ne güzel şey çalışmak, üretmek |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizde her şey dalından. Pazara götürdüğüm saksılık sırık domateslerden bir tanesi. Diğer saksının üzerindeki domatesleri çocuklara vere vere bitirdik Saksısı normalde 3 litrelik destek için başka saksıya daha koydum.![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
Maşallah ağaç olmuş, domatesin solundaki bitki kolonya çalısımı? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet melisa fidanları, 3. çiçeklenmeleri başladı. Yaklaşık 25 adet var hepsi bu boyda sayılır. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sayın İsmail Kuzucu, İş gücü, akıl, strateji, emek, azim dolu sayfalarınıza bakmaya ancak vaktim oldu ve her bir mesajı ilk sayfanızdan itibaren geçen senenin ağustos ayına kadar gezebildim. En kısa zamanda devamını da gezeceğim inşallah. Müthiş bir başarı öyküsü bence, ellerinize emeğinize sağlık. Sizi yürekten kutluyorum. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
İsmail bey, dereotlarını yaban olarak mı yetiştiriyorsunuz? Öyleyse tohumları da belli bir alana rastgele dağıtmışsınızdır diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Temır, yaban olarak derken neyı demek ıstedınız? Dereotlarını zayıf arılar ıcın ektıgımız ıcın fazla ıncelemedık. Yerı surdukten sonra tohumları serpme usulu serptık. Alanın 2 donum yerı bayır oldugu ıcın baska yol yok. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Kızartma kabakları yağmurlardan sonra birden büyüme evresine geçti. İlkbaharda bitkinin kökü gelişmei için ilk meyvelerini koparıyordum. Artık fazla gelişme olamayacağı için direk hasat edeceğim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumluk olarak bıraktığım f1 tohumun 2. sezonu. Ana dal ve yan dal verimi aynı oranda. Gövdeden 1-2 meyve verdikten sonra tekrar ürün almak mümkün. Verim olarak iyi bir çeşit fakat yaprakları diğer çeşitlere göre büyük. Seneye küçük seralardan birine bu çeşitten ekmeyi düşünüyorum. Tohum parasıda cebize kalır ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2014
|
merabalar ismail bey sizi sorularla sıkmak istemem ama roa gübreyi salatalıklarada veriyormusunuz birde dışarıdan püstürterekmi yapılıyor.iyi akşamlar. |
|
|
|
|
|
#29 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Kabaklarda 20-20-20 gübre ve yosun içerikli toprak düzenleyici kullanıyorum. Candem firmasının ürünlerini kullanıyorum. Diğer gübreler ile arasında çok fark var. Cinsinden veya fosfor eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. |
||
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|