![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2014
Şehir: muğla
Mesajlar: 251
|
İsmail kardeş, baştan sona gene inceledim çalışmalarını üretimlerini, çok güzel ve bilinçli tarım yapıyorsun,örnek alınacak şekilde. kısaca bravo bravo alkışlıyorum, Allah'a emanet ol... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2014
Şehir: muğla
Mesajlar: 251
|
Hele bir de orada arılarını gördüm petek de bal, içim gitti, çok yapmak isteyip de yapamadığım bir iş, Allah'a emanet ol.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilinçli tarım olmaz ise 10 sene sonra çok ağlanırız toprak bize yemek vermiyor diye. Salı günü konu bir üretici ile konuşuyoruz, konu gübreye geldi. Patlıcana bir su bir şeker vericen gör patlıcanı dedi. Bende bişey demedim tabi hemde büyüğüm ![]() Arılar aslında babamın ben fazla ilgilenmem. İlgilenmem tarafı tabi ki tartışılır ![]() ![]() İğne ve hap fayda etmedi. Arıcı bir abi amonyak sürdü şişlik 10 dakika içinde inmeye başladı. Pazarda şiş gözle satış yaptık. 1 sandıklada olsa deneyin derim. Tekrar görüşmek ümidiyle saygılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
|
Musakça Kavunu
Kavun çatlamaya başladığı için kestik fakat 3-4 gün daha durması gerekliymiş. Sabahları çok çiğ ve ardından güneş çıktığı için böyle çatlamalar oluşuyor. Yaklaşık 3,5-4 kg bir ağırlığı vardı. Bu kadar olmasının nedeni sanırım tek kökte sadece 1 meyvenin bulunması. Erken ektiğimiz fidelerdi, sıçaklardan etkilendiler. 09.08.2014 ![]() ![]() 14.08.2014 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
|
Seraya güzlük hıyarlar tohumları ekildi. Geçen hafta serin havalarda ekmeme rağmen çıkma oranı fide ekimine göre az. Kısmetse 3-4 hafta sonra hasada başlayıp donların başlaması ile hasadı bitireceğiz. Geçen sene marul ekimi yapacağımız için erken bitirmiştik, bu sene o kaygımız yok çok şükür. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2014
Şehir: ısparta
Mesajlar: 10
|
Baştan sona gıpta ile okudum. Seneye ceviz dikeceğimiz alanda boşluklar olacak o alanlara açıkta domates biber salatalık gibi ürünlerden dikmeyi düşünüyorum. Kısacası bana ilham kaynağı oldunuz diyebilirim. Mart ayında fidelerin oluşması için kaplara dikmeye başlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
@Kuzucu birinci sorum güzelim sarı petekleri niye süzüyorsanız, petekli satsanız daha iyi değil mi? Kavunun olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Sadece renk değişikliğinde mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada bende yeni yeni öğreniyorum. 2 gündür arıcı ustasına sormadığım soru kalmadı sanırım ![]() ![]() Kavun konusuna gelirsek, alt kısmının yumuşaması gerekli. Birde cinsi kokulu kavun ise kokusunun iyice artmasından anlaşılıyor. Bazı üreticiler sap kısmı ve buna yakın olan ilk yaprağın gözündeki filize (kulağa) bakıp anlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2014
Şehir: muğla
Mesajlar: 251
|
Arı ve bal tamamen mucize, Şu anda o ortamda bulunmak isterdim, bu Dünya onlara çok şeyler borçlu, Allah onları başımızdan eksik etmesin, saygılar Allah'a emanet olun.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ekım cukurunu 50x50 cm olarak acıp ıcıne guvercın ve kecı gubresı koyarsanız kabaklar daha verımlı olacaktır. Bereketlı urunler dılerım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
Sn. İsmail Kuzucu; tohum alma ile ilgili forumda bulduğum yazıları okudum. Ancak cevabını bulamadığım bir kaç soru var. Kavunların kimi kökenleri mantar sebebiyle zarar gördü ve kurudu. Bir tanesinin meyvesinin dalından koptuğunu görünce kestik. Kokusu muhteşem, tadı ise fazla büyümemiş ve kökeni kurumuş olmasına rağmen oldukça yerindeydi. Bu meyveni tohumlarını aldım. İlk çıkan karpuzlardan birinin üzerinde az bir bölümde anormal renk değişikliği görünce onu da kopardık. Renk olarak tam kızarmamış olmasına rağmen tadı güzel (Muhtemelen kızarınca çok daha güzel olacak) çekirdekleri ise oldukça iriydi. Onun da çekirdeklerini kurumaya bıraktım. Şimdi bu topladığım çekirdekleri tohum olarak kullanabilir miyim? Bir de baklagillerde tohum almak istenen köklerin ellenmemesi gerektiği yazıyor. Ancak biz bunu sonradan öğrendiğimiz için ellenmeyen kök kalmadı maalesef Her kökte beğendiğimiz sebzelere dokunmadık ki tamamen büyüyüp kurusun ve tohum alalım. Kökün hiç ellenmemesinin sebebi ne ki? Bizim halen yapmak zorunda kaldığımız işlem ile aldığımız (alacağımız) tohumları kullanabilir miyim? Tam kızarmadan aldığımız domateslerin koptuktan sonra olgunlaşmasını tamamlatarak tohumlarını alsak olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 53
|
Fotoğraf çok hoş, kanlıca mantarı sanırım, özlediğimi hissettim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 53
|
sn. İsmail Kuzucu **** çalışmalarında başarılar diliyorum, Ne güzel şey çalışmak, üretmek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|