agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni38397Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-01-2015, 20:52   #1
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Üçgen tarlamdan iki nergisim; açıyoruz, okullar tatile girdi çocuklar mahvetmeden (İnşallah etmezler) hemen fotoğraflayayım istedim. Türünü de bilemiyorum.

Eklenti 534315

Eklenti 534316
Sn YeniGine, nergis bölümüne yazıp, çok nergisinizin olduğunu ve isimlerini bilmediğinizi söyleyerek link vermişsiniz. Bu sebeple yazıyorum. Bu sayfada başka nergis göremedim. Bu resmini paylaştığınız ise, Karaburun, Mordoğan vs isimleri ile anılan ve fakat uluslararası kayıtlarda Double Roman, Double Chinese Lily, Costantinopolitanus, Romanus vs isimleri ile tanınıyor.
Bkz: DaffSeek - Detail Page
Kolay gelsin.

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2015, 00:32   #2
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus Mesajı Göster
Sn YeniGine, nergis bölümüne yazıp, çok nergisinizin olduğunu ve isimlerini bilmediğinizi söyleyerek link vermişsiniz. Bu sebeple yazıyorum. Bu sayfada başka nergis göremedim. Bu resmini paylaştığınız ise, Karaburun, Mordoğan vs isimleri ile anılan ve fakat uluslararası kayıtlarda Double Roman, Double Chinese Lily, Costantinopolitanus, Romanus vs isimleri ile tanınıyor.
Bkz: DaffSeek - Detail Page
Kolay gelsin.
Sayın tabus merhaba, site bahçeme hoşgelmişsiniz. Sayın tabus öyle çok nergisim olduğunu nerede söylemişim ki mesajımda da özellikle yazmışım iki nergisim diye. Hoş az biraz daha nergislerim var sitenin bahçesinde bir yerlerde, nereyi boş bulursam dikiveriyorum birşeyler.
Karaburun nergislerim de var fakat bu sorduklarımın yaprakları daha kısa olduğu için ayırtedemedim. Acaba farklı bir tür mü diye merak ettim. Verdiğiniz bilgilere, ilgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2015, 19:52   #3
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Vallahi haklısınız, Sn YeniGine..'Çok' ifadesini nereden bulmuşum..Belki de nergisler deyince çoğulun çoğulu yaptım. Sonuç olarak, nereden baksam olmuyor, sağır duymaz uydurur misali olmuş..Affola..
Öncelikle şunu belirteyim ki, nergisin çiçeğini görmeden isimlendirmek mümkün değil.Elbette bu da yeterli değil, o ayrı bir konu. Bazı nergislerinizin yapraklarının kısa olması da farklı bir çeşit anlamını taşımaz. Yapraklar hem kısa hem de form olarak farklı ise ancak o zaman değişik bir nergisten söz edebiliriz.
Nergisleri birbirinden tam ayırt edebilmek için öncelikli olarak; çiçek durumu, çiçek sapı,yapraklar, soğan ve çiçeklenme dönemi göz önüne alınıyor..Çiçeği paylaşırsanız isim veren olacaktır.
Bahçenizi tekrar 'gezmek' bir vesile oldu. Güle güle keyfini çıkarın..Toprak bulaşığı elinizden eksik olmasın..

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025