19-06-2014, 23:14
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74
Eskiden komşuluk demek paylaşım demekti.. Kimse ne verdiğini hesap etmez, daha cok vermek için uğraşırdı.. Zamanla komşuluk da öldü, insanlık da.. Okuduklarım ne kadar çıkarcı, hesapçı ve yüzsüz bir toplum haline geldiğimizi farkettirdi.. Yazık..
|
Sevgili Seabert; ben elimden geldiğince paylaşıyorum tabi ki ama yine de komşuların sözü 'Sema'dan canını iste verir ama çiçeklerini iste vermez.' Valla abartı hiç de doğru değil. Zaten sayfamda görüyorsunuz yok o komşumun camekânı, yok bu komşumun bahçesi, komşum rica etti (  Bahçemi diyeyim ama tabi kesinlikle benim bahçem değil ortak alan biliyorsunuz) toprağıma alanıma sebzelerini diktik, e şimdi kaldı onlar bana tabi. Yani tohum veriyorum, fide veriyorum. Ceylandan istediler dedim ben onları budadım bu çıkanlar filiz ve çiçeklendiler versem tutmaz. Yok olmamış biz alırız demişler ve kaç tane dal kopartmışlar  zaten fotoğraflarını da paylaştım. Öyle kaç çiçeğim saksım gitti. Düşünsene lalelerimi açtığı dönem soğanlarıyla birlikte söküp götürdüler.
Demek ki sayfa açmayı düşünüyoruz; daha erken deme ben de hep açsam ne paylaşabilirim ki diye düşünüyordum bir türlü cesaret edemedim ama sağolsun Sayın malina derdimi anladı ve sayesinde bir sayfam oldu. Sen de dene bence. Güzel olacak merak etme.
Teşekkür ediyorum sağolasıın...
|
|
|