agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni38397Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2014, 01:54   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Bu kedilerden gün geçtikçe korkar oldum. Yaklaşık bir aydır Ankara'dan firar edip bahçede kalıyoruz. Son 15 gündür bizim yerleşkede bir tilki dolaşıyor. Kediler için bırakılan yem ve mamalara dadandı sanıyorum. Bizim kedilerin bir kaç defa tilkiye diklenip kovaladıklarına şahit oldum ancak fotoğrafa almayı beceremedim. Kedi deyince bir kere durup on kere düşüneceksin...

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 02:20   #2
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Bu kedilerden gün geçtikçe korkar oldum. Yaklaşık bir aydır Ankara'dan firar edip bahçede kalıyoruz. Son 15 gündür bizim yerleşkede bir tilki dolaşıyor. Kediler için bırakılan yem ve mamalara dadandı sanıyorum. Bizim kedilerin bir kaç defa tilkiye diklenip kovaladıklarına şahit oldum ancak fotoğrafa almayı beceremedim. Kedi deyince bir kere durup on kere düşüneceksin...
Sayın s.serdar zaten sizin ilk bahçe sayfanızı izlerken tilki ile başlamıştım. Demek ki bu tilkiler sizin bahçeyi seviyorlar. Evet bence de mamalara dadanmışlardır bu gidişle sizin bahçede üremeye de başlayacaklardır.
Çok haklısınız kedi deyip geçmemek gerek hele bir de özellikle anne kedi. Ama yine de kendine, kendi gücüne göre. Zira geçen sene yaşadığım bir olay, kendisini köpekten korumak isteyen bir kedi maalesef başaramadı.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 02:37   #3
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili SDurul kaç senedir hüsnüyusuf istedim çook şükür Sayın s.serdar sayesinde oldu. Ammaa senin o maşallah diyeyim güzeller güzeli hüsnüyusufunu görünce de benimkiler de öyle olsun demeye başladım. Bakalım, nasip, kısmet... İnşallah!..
Sevgili SDurul'um çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim gazanyalar 3. senesi. Bahçesi olan üyelere tavsiye ediyorum. Güneş gören bir yeri seçin, öbek halinde aralıklı dikin, gübre şerbetli suyu ara ara vererek seneyi bekleyin. Ben yapamadım ama siz mutlaka güneş gören bir yere öbek yapın.

Eski 24-05-2014, 02:57   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Sevgili ablacığım, gazanyalarına çok imrendim. Güneşi gördükçe coşan bu bitki güzel bitki keşke dona dayanıklı olsaydı da öbekler yapabilseydim. Ankara'da mevsimlik fide olarak yetiştirilebiliyor, tohumdan üretmeyi beceremedim, geçen sene gönderdiğin onca tohumdan bir fide bile elde edemedim. Ceylanlarına bayıldım, dolespermanı kırıp kırıp saksılara sokuşturursan bir sürü dolesparman olur önümüzde ki sezon. Çiçeği geçtikçe koparmayı unutma, hüsnüyusufunu benim için de kokla.. sevgilerimle..

Not: Pisi pisicik nasıl da kıvrılmış öyle sepete, bak bak doyamadım..

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2014, 00:07   #5
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Sevgili ablacığım, gazanyalarına çok imrendim. Güneşi gördükçe coşan bu bitki güzel bitki keşke dona dayanıklı olsaydı da öbekler yapabilseydim. Ankara'da mevsimlik fide olarak yetiştirilebiliyor, tohumdan üretmeyi beceremedim, geçen sene gönderdiğin onca tohumdan bir fide bile elde edemedim. Ceylanlarına bayıldım, dolespermanı kırıp kırıp saksılara sokuşturursan bir sürü dolesparman olur önümüzde ki sezon. Çiçeği geçtikçe koparmayı unutma, hüsnüyusufunu benim için de kokla.. sevgilerimle..

Not: Pisi pisicik nasıl da kıvrılmış öyle sepete, bak bak doyamadım..
Sevgili Sudenur'um maşallah evet gazanyalarım çok güzel oldular. Ben de bak bak mest oluyorum hallerine. Dona dayanıklı olmadığını bilmiyordum. Zaten geçtiğimiz kış öyle soğuk da olmadı. Ankara'da da kışın saksılara alsan korunaklı bir yerde muhafaza etme imkânın yok mu?
Dolespermayı geçen sene minicik fideydiler diktiğimde çiçek açmamışlardı. Bu sene çiçeğini de görebildim çok güzelmiş. Tamam az biraz daha büyüsünler dediğin gibi yaparım inşallah. Hüsnüyusufu da koklamadım senin için koklayacağım.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

Eski 25-05-2014, 01:17   #6
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili SDurul'um çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim gazanyalar 3. senesi. Bahçesi olan üyelere tavsiye ediyorum. Güneş gören bir yeri seçin, öbek halinde aralıklı dikin, gübre şerbetli suyu ara ara vererek seneyi bekleyin. Ben yapamadım ama siz mutlaka güneş gören bir yere öbek yapın.
Sevgili YeniGine, gazanyalarının üçüncü senesi demek. Ben her yıl yeni fide alıyordum ve kışın ölüyorlardı. İlk kez geçen sene aldıklarım kışı sağlam çıkardılar. Bahçedeki inşaat çalışmaları dolayısıyla yerlerini değiştirdim ve yine de tomurcuklandılar, açmaya başladılar.

Ama nerede YeniGine'nin gazanyaları, nerede SDurul'unkiler

Gayretinin azminin sonuçları ortada, bize de tebrik etmek düşer. Emeklerine sağlık.

Name:  gazanya.jpg
Views: 496
Size:  38.9 KB

Daha sonra bu mesajımı silerim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 22:57   #7
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Galeri: 45
Sevgili Yenigine

Güzel gönüllü arkadaşım, sana biraz havadis vereyim dedim, önce yetiştirdiğin bitkilere takılıp kaldım.Ne güzeller sarmış her yanı bak bak bitmiyor.

Dostlarından haber var:
Ezan çiçeği yine başka bahara kaldı.
Onun yerine ikizi kadar benzeyen ama, ezana duyarsız bir güzellik geldi.Çok teşekkür ederim,fideler çok güzel açtılar.

Name:  IMG_5529.jpg
Views: 401
Size:  68.1 KB

Name:  IMG_5530.jpg
Views: 414
Size:  65.6 KB

Kına çiçekleri beni yüreklendirdi,
ilk defa bir tohum yüzümü güldürdü.Hiç nazlanmadan güzel güzel çimlendi bir iki güne kadar yerlerine geçecekler.
hepsi selam eder ellerinden öperler.(devamı gelecek)

Name:  IMG_5533.jpg
Views: 354
Size:  44.1 KB

Name:  IMG_5531.jpg
Views: 377
Size:  55.2 KB

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 23:47   #8
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sevgili YeniGine maşallah çiçeklerin konuşuyorlar, hepsi nekadar güzel açmışlar ellerine emeklerine sağlık

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2014, 00:18   #9
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili YeniGine maşallah çiçeklerin konuşuyorlar, hepsi nekadar güzel açmışlar ellerine emeklerine sağlık
Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Toprakla uğraşmak, ekmek-dikmek gerçekten çok güzel, hepimiz de çok seviyoruz bu uğraşı. Sonunda da emeklerimizin karşılığında böyle güzellikler kazanabiliyorsak değmeyin keyfimize, mutluluğumuza...
Çok şükür!..

Eski 25-05-2014, 00:15   #10
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili hozat merhaba ben size de demiştim Ezan çiçeği midir değil midir bilmiyorum, hiç Ezan vakti açtığını görmedim. Emin değildim yani ve siz de onayladınız doğruymuş demek ki Ezan çiçeği değilmişler. Ama olsun nihayetinde güzel sarı sarı çiçekleri var. Benimkiler de açmak üzereler.
Kınalara sevindim, çimlenmişler büyüyorlar çok sevindim hem kendi adıma hem de sizin adınıza. Sevgili hozat kınaların çimlenenleri bu kadar mı? İnşallah çiçeklerini de görürsünüz. Güzel renkliler denk gelmiştir inşallah sevgili hozat.
Ellerinize, gönlünüze sağlık...

Eski 25-05-2014, 01:35   #11
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili SDurul çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Ben gazanyaların dona dayanıklı olmadıklarını bilmiyordum. E zaten İstanbul'da da öyle çok soğuklar, kış olmuyor, hele özellikle geçtiğimiz sene, sonbahar mevsimi gibi kış geçirdik. (Ama maalesef yağmursuz tabi.)
Ben de az evvel ilk ektiğim hallerinin fotoğraflarını bulayım istedim ama tabi yine bulamadım Önce minik minik saksılardaydılar ilk kışı öyle geçirdiler, sonra baharda üçgen tarlama aldım gazanyalarımı minik minik cılız fidelerdi ben yeni öğrendim ve her çiçeğime oh ne rahat koyuyorum yanmış gübreyi üzerine su o suyla sulayabildiğim çiçeklerimi suluyorum.
Cansın sevgili SDurul, güzel yorumun ve takdirin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Hmm beyaz gazanya da almak gerek çok güzelmiş beyazı da...

Eski 25-05-2014, 01:43   #12
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Bu arada yine derdim SU. Eğer 3 gün hadi en fazla 5 gün içersinde arka bahçede yani ortak alanda suları açmazlar ise yuvarlak tarlamdaki bir sürü kına tohumlarım gidecek. Derdim büyük. Yuvarlak tarlamda çok var, az biraz ilersi daha fazla güneş alıyor kendiliğinden çimlenmişler vardı bugün baktım kurumuşlar.
Ortak alan sulaması, herkes kendi bahçesinde yetiştirdiği sebze, çiçek sulamasını, kendi kapı önlerini yıkamaları bu sudan yaptıkları için yönetim suyu açmıyor. Bu gidişle olan bana, benim fideciklerime olacak.

Eski 26-05-2014, 00:20   #13
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili hdoğan çok doğru demişsin gerçekten belki de sırtını kaşıyordu, onun için o kadar da derin uykudaydı. İki hamlemde de uykusuna devam etti zaten.

Eski 26-05-2014, 10:50   #14
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Sevgili Yenigine birşeyler yazmasam da hep burdayım takipteyim yani.İnşallah görüşürüz

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2014, 00:15   #15
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Güllerime devam...

Güllerimin çiçekleri artık kuruyor, yapraklarını döküyor. Geçmiş gülleri budamaya başlamam gerekiyor.

Name:  P5230737a.jpg
Views: 437
Size:  31.0 KB

Name:  P5230736a.jpg
Views: 479
Size:  34.8 KB

Name:  P5230735a.jpg
Views: 423
Size:  32.2 KB

Eski 27-05-2014, 00:17   #16
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Name:  P5180643a.jpg
Views: 465
Size:  45.9 KB

Name:  P5230738a.jpg
Views: 474
Size:  34.9 KB

Name:  P5230733a.jpg
Views: 457
Size:  33.2 KB

Eski 27-05-2014, 00:18   #17
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Name:  P5230732a.jpg
Views: 446
Size:  37.5 KB

Name:  P5230730a.jpg
Views: 481
Size:  34.7 KB

Name:  P5260764a.jpg
Views: 451
Size:  72.9 KB

Eski 27-05-2014, 00:23   #18
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Unutmuşum; paylaşmadan da edemedim...

Name:  P5230729a.jpg
Views: 467
Size:  36.2 KB

Eski 27-05-2014, 00:26   #19
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Mis zambağım hepsi açtı, bir-iki tomurcuğumuz kaldı. Çok güzel oldular maşallah...

Name:  P5260756a.jpg
Views: 436
Size:  70.0 KB

Name:  P5260753a.jpg
Views: 456
Size:  75.2 KB

Eski 27-05-2014, 00:30   #20
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Ezan çiçeği diye heveslendik, fakat gördük ki hiçbir Ezan'da açmadı. İsmini bilemiyorum, ama olsun çok güzel çiçekleri var...

Name:  P5260760a.jpg
Views: 1077
Size:  67.2 KB

Name:  P5260763a.jpg
Views: 625
Size:  39.2 KB

Name:  P5260761a.jpg
Views: 650
Size:  32.8 KB

Eski 27-05-2014, 12:16   #21
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Ezan çiçeği diye heveslendik, fakat gördük ki hiçbir Ezan'da açmadı. İsmini bilemiyorum, ama olsun çok güzel çiçekleri var...

Eklenti 496735

Eklenti 496736

Eklenti 496737

Sevgili YeniGine şu ezan çiçeği ile onun diğer benzeri hatta tıpatıp ikiz eşi diyeyim muhabbeti artık arkadaşların yazdıkları bilgilere göre kesinleşmiştir.

Gerçek ezan çiçeği tam ezan saatinde çiçeğini açıyor ve 2 yıllık bir bitkidir, ilk senesinde tohumları ekildikten sonra bitki kendini geliştiriyor, güçleniyor bir daha ki seneye hazırlıyor, kışı ölmeden geçiriyor ve ilk baharda yavaş yavaş çiçek sapını oluşturuyor, yaz boyunca sürekli açıyor çiçeklenmesi bitince kuruyor, yani çiçeğini her sene görmek istersek eğer her sene tohum ekilecek.

Diğeri ise Tam tersi ezan saatinde kapandığını yazmış Sayın Pria arkadaşımız ve
Nihayet adını öğrenmiş olduk

Merak eden arkadaşlar için paylaşmak istedim ayrıca ben de çok merak ediyordum, senin bu çiçeğinin adı Oenothera Fruticosa (Güneş Damlası) imiş.

http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1288466

Bu arada sularının açıldığına çok sevindim, gözün aydın artık rahatlamışsın, fideciklerin kurtuldular çok şükür. Kolay gelsin

Eski 27-05-2014, 01:02   #22
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sevgili YeniGine bu çiçek çok güzel bir çiçek, ezan çiçeğine çok benziyor ama ikisi arasında biraz farklılık var sanki.
Bu çiçek ezan çiçeği gibi 2 yıllık mı... yoksa bir yıllık mı? iki sene evvel ezan çiçeğinin tohumunu ekmiştim birinci yılında çiçek açmadı, ikinci senesinde çiçek açtı, çiçekleri bitince de kurudu gitti ama dökülen tohumlardan bu sene tekrar çimlendiler ancak seneye çiçeklenir.

Senin bu çiçeğin de bu şekilde mi merakımdan soruyorum, ben bu çiçeği çok sevdim sonra fazla boylanmıyor harika bir çiçekmiş.

Doya doya seyret ve keyfini çıkart bu güzelliklerin.

Eski 27-05-2014, 01:23   #23
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili YeniGine bu çiçek çok güzel bir çiçek, ezan çiçeğine çok benziyor ama ikisi arasında biraz farklılık var sanki.
Bu çiçek ezan çiçeği gibi 2 yıllık mı... yoksa bir yıllık mı? iki sene evvel ezan çiçeğinin tohumunu ekmiştim birinci yılında çiçek açmadı, ikinci senesinde çiçek açtı, çiçekleri bitince de kurudu gitti ama dökülen tohumlardan bu sene tekrar çimlendiler ancak seneye çiçeklenir.

Senin bu çiçeğin de bu şekilde mi merakımdan soruyorum, ben bu çiçeği çok sevdim sonra fazla boylanmıyor harika bir çiçekmiş.

Doya doya seyret ve keyfini çıkart bu güzelliklerin.
Sevgili akçabardak zaten senin Ezan çiçeğinin geçen sene Ezan vakti açtığı videonu gördükten sonra tamam demek ki bu Ezan çiçeği değil diyemedim. Hani gönül Ezan çiçeği olsun ister ya o yüzden.
Bu bitki geçen fideden dikmiş idim çiçeklerini gördüm, bu sene de tekrar açtı.
Ve en güzel halleri yine dün gece gördüm Sayın Pria'nın Site Bahçesi'nde çok güzel değerlendirmişler, harika olmuşlar.

Eski 27-05-2014, 01:02   #24
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Ezan çiçeğine çok benziyor ama değil ablacım. Hem ezan çiçekleri henüz açmadı... Hadi bendekiler gölgede diye yavaş gelişiyorlar desem ama çevre bahçelerde de gördüklerim çiçeklenmediler daha.. Akşam ezanında açıyorlar ayrıca

zambak muhteşemm gözüküyor maşallah.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2014, 01:26   #25
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Ezan çiçeğine çok benziyor ama değil ablacım. Hem ezan çiçekleri henüz açmadı... Hadi bendekiler gölgede diye yavaş gelişiyorlar desem ama çevre bahçelerde de gördüklerim çiçeklenmediler daha.. Akşam ezanında açıyorlar ayrıca

zambak muhteşemm gözüküyor maşallah.
Sevgili hira, geçen seneden beri Ezan'mı değilmi derdindeyim. Ama bu sene kabul ettim ki Ezan çiçeği değil.
Tamam, teşekkür ediyorum zira geçen sene her Ezan'da yanına gidiyordum açacak mı açmayacak mı diye. Akşam Ezan'ı olduğunu da bilmiyordum.

Mis zambağım harika oldu, hele bir de kokusu muhteşem. Koklamana gerek yok yeter ki çevresinde dolaş gerçekten adı gibi mis bir koku.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın.

Eski 27-05-2014, 01:41   #26
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

O zaman sevgili YeniGineciğim senin kisi çok yıllık demek ki, öyle olunca bence daha iyi kışın kaybolur herhalde öyle düşünüyorum baharda tekrar patlıyor ve çiçekleniyor.
Ezan çiçeğini ise çiçeğini görmek için iki sene beklemek gerekiyor.

Eski 27-05-2014, 01:46   #27
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Evet geçen sene fidede idi çiçek açtı ve yine geçen sene dökülen tohumlarından çimlenmişler bu sene şu anda onlar da çiçekli.
O halde bu çiçekler daha iyiymiş, bir tek farkları biri Ezan saati açıyor, diğeri açmıyor. Artık yaşlandık 2. seneyi beklemek zor geliyor bizlere.

Eski 27-05-2014, 01:54   #28
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili çiçekseverler, canlar, arkadaşlarım unuttum sizlerle paylaşmayı. Çok şükür yine bahçe sularının açılmasını başardım ve bugün suları açtılar. Sular açıldıktan yarım saat sonra hortum bende idi. Ve demiş idim sizlere yağmur sayesinde çimlenen fideciklerim ya 3 gün en fazla 5 gün dayanırlar diye. Ve gerçekten kuramaya yüz tutmuşlardı. Çok şükür bugün çimlenen fidelerimi sulayabildim. O yüzden bu gece rahat ve huzurluyum.

Eski 27-05-2014, 07:15   #29
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Ezan çiçeklerinin 2 yıllık olduğunu da ben akçabardak abladan öğrendim ve üzüldüm açıkcası geçen yaz bir komşu 3 tane fide yollamıştı hemen bahçeye diktim, 2 tanesi büyüdü hemen çiçeklendi ve kışın öldü ben, yazın tekrar çıkar köklerinden dedim ama yok geri kalan bir taneside bu sene büyüyor kışın soğukta durdu öylece bahçede.

Eski 27-05-2014, 07:18   #30
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Şimdi düşündüm de, suları açtıktarında geçen o yarım saat ne kadarda uzun gelmiştir sana Hortumu ele bi geçirebilsem diye aklın kalmıştır neyse... sonuçta sulamışsın bahçeni.. Bizler için mutlu olmak ne kadar kolay değil mi? çiçeklerin mutluysa sende mutlusun

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025