![]() |
|
![]() |
#2440 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sayın h_dogan.. Sizden gelen yaprak güzelim o kadar çok gelişti ki, bu fotograftaki kadar oldu.. Bu kadar çabuk gelişmesini beklemediğim için aynı saksıya parlak mustafayı ve kalancholeleri de dikmiştim.. Parlak mustafa sarktı, boşlukları kalancholer doldurdu, yaprak güzeli de boylu poslu olunca saksımın görüntüsü muhteşem oldu.. Ancak gelgelelim 2 haftadır yaprak güzelinin yaprakları delik deşik.. Ev yapımı ilaçlarla ilaçladım ama, ı ıh.. Keyifsiz.. Şimdi yaprakları dökülüyor ama İstanbul'un havasından mıdır, yoksa bitkimi mi kaybediyorum bilemedim.. Eski bir fotografı var, bundan daha da fazla büyümüştü ama şu anki durumu çok kötü.. Ne dersiniz, yaprakları kevgire çeviren ne olabilir ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Moderatör
|
Buyuyup gelistiklerine sevindim. Yapraklari delen prodenya veya yeşil kurttur. Yaprakları dokunuyorsa bir çok neden olabilir. Susuzluk, asiri sulama, köklerin hava almamasi vb. Siz ne olur ne olmaz birkaç çelik yapip cogaltin. Ben hic ilaçlama yapmiyorum. ![]() Doğrusu farklı bitkileri bir arada dikmeyi denememistim. Sizin kombinasyon fena görünmüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sayın h_dogan, Sizin yazın göndermiş olduğunuz metrelik börülce geçmeye başlayınca, kötü yaprak ve dallarını temizlemiş ama kökü sökmemiştim. Şimdi yeniden çiçeğe durdu. Acaba gelişimi devam eder mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
h_dogan toplantıda siz meşguldünüz sevgili eşiniz eşime oldukça güzel tohumlar verdi.Kısmetse bakalım bizde yetiştirmeye çalışacağız.Bahçenize şöyle bir baktım fazlada gözüm kalmasın dedim aman aman bitkilerinize nazar değmesin.Sayfada bir arkadaş söylemişti.Bizim Adana da gelin duvağı dediğimiz begonviller gerçekten çok güzel duruyor sizde ekin bence de,her şey iyi güzel dediğiniz gibi insan yeterince zaman bulamıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Moderatör
|
Olur olur merak etmeyin. ![]() Begonvili esim çok sevdigi için bir tane diktim. Belki başka renk de dikerim ilerde. Artik siz de bir sayfa acarsiniz değil mi? Nazil olsa yakiniz bir sorun olursa yardimci oluruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Sizin mevsim de bizimki gibi uzun. Ilk don asagi yukari ne zaman oluyor? Turkish Orange cok guzel kizarmis. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Hediye getirdiğiniz 3. resimdeki ile aynı inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın h_doğan brukmasialar çok güzeller, bu ara gözüm hep onlara takılmaya başladı, tohum yapıyor mu yoksa çelikle mi çoğalırlar, inanın bende de bir heves başladı bu aralar. Ne yapıp ne edip mutlaka edinmeliyim diyorum, tohum takasta bile gözüm hep brukmansia tohumu aradı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Moderatör
|
Evet aynısı olması lazım. Saksıda verdiğim de pembe çıkacak Zafer Abi'nin gönderdiği. Onu ben de göreceğim yani. 2 çelik vardı biri bende diğerini de size verdim ne olur ne olmaz siz serada daha iyi korursunuz. ![]() Alıntı:
Arkadaşlar diğer bölgelerde tohum aldıklarını söylüyorlar ama Adana'da hiç tohum bağlamadı şimdiye kadar. Ben çelikten çoğaltıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|