![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın SAGEN Terrarium içerisinde kullanabileceğiniz epifit özelliğindeki bitki listesi.... Eğreltiler-Fern Eğrelti türlerinin tamamını... Platycerium bifurcatum- Geyik Boynuzu Asplenium nidus Asplenium marinum Asplenium azoricum Adiantum Raddianum Fragrans Adiantum aleuticum Orkideler Farklı olanlar Bulbophyllum acutebracteatum Epidendrum nocturnum Dendrobium superbum Tridactyle bicaudata Tropik zemin ve sarılıcılar Daha da çoğaltılabilir. Monstera deliciosa Philodendron Pothos pinnatus Pothos aureus Anthurium Caladium Calathea Xanthosoma Colocasia Alocasia Dieffenbachia Spathiphyllum Zamiioculcas, Zantedeschia Calla Arum Kaktüs -Sukulent Özellikle sukulent cins ve türleri çoğaltılabilir. Epiphyllum Rhipsalis clavata Rhipsalis baccifera Yosun ve likenlerin tamamını Lunularia cruciata liken ve Hedera türlerini. Hoya'da olabilir. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beklediğimden çok tür ve örnekle soruma cevapvermişsiniz. Şaşırdım ve bir o kadar da sevindiğimi belirtmeden geçemeyeceğim. Ayrıca bu kadar yazıp zaman ayrdığınız içinde canı gönülden teşekkürlerimi sunarım size. Kızmaz iseniz , birde bu yazdığınız türleri bulabileceğim bir adres veya sera biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.Son olarak evde Anthurium var. Bunu saksısından çıkarıp (küçük olanı) köklerini topraktan temizlesem orkide gibi ağaç kütüğüne tutturarak yaşatmamda sorun olmaz sanırım epifit olduğu için. Yanlışsam düzeltin lütfen. Tekrar teşekkürlerimle... SAYGILARIMLA. Düzenleyen SAGEN : 10-01-2013 saat 12:42 Neden: ekleme yapıldı. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size önerdiğim bitki cins ve türleri, terrariumunuzun içerisinde kullanabileceğiniz epifit özelliğindeki bitki listesidir. Biliyorsunuz ki; Epifit bitki cins ve türlerinin çoğunluğunu Bromeliaceae'den bir de Orchidaceae'den bir kaç cins ve türü bu özelliklerde... Anthurium, epifit özelliği olan tropik orman altı bitkisidir. Epifit değildir. Kök sistemi mutlaka nemli (Orman altı toprağı özelliğinde) yapıda toprakla örtülü olması gereklidir. Terrarium, ortamında saksısını ağaç kabuğu, kaya, yosunla kamufle ederek, dekoratif yapısı, ortama uygunluğu ve renk katması için yetiştirilebilir. Bu mesajlarıda sizin başlığınıza taşımamız gerekecek gibi görünüyor. Saygı ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Baharda (Yucca filamentosa) çeliği yapmıştım... Yeni sürgünlerini verdi. Yucca filamentosa (Avize Çiçeği) ![]() Bahçede, yucca cinsinin 3 tür bulunmakta... Yucca aloifolia "variegata" Yucca filamentosa Yucca rupicola |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet haklısınız mesajları taşıma konusunda. Bunu sanırım sayın Malina yapacak. Nasıl yapıldığı hususunda bilgim yok. SEVGİ VE SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2010
|
Görünce bahçenizi çok sevindim, Sizin gibi bir duayenden öğreneceğimiz çok şey var.Bahçeniz hayırlı olsun, mahsuller iştah açıyor, afiyet bal şeker olsun.Kolaylıklar diliyorum sanatınızda. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın TuRaÇ.... Çilek fidesi ekimini, zamanımızın darlığından hemen ekelim sonrası Allahkerim diyerek, ekip geçiyorduk. Tabii ki sonrası tam bir işkence... Bahçede açık alanda, karık usulü çilek yetiştirmek ve yabani ot temizliği ile uğraşmak çok zamanımı alıyordu.. Bu sene nasip olursa, çilek parselini çapalayıp toprak hazırlığını yaptıktan sonra, damlama tesisatını kurup, çilek karıklarını naylon örtü veya sera taban örtüsü ile kapatıp karık tepelerine ocak delikleri açıp öyle fide dikimini yapacağım... Bu işlemleri yapmadan, bahçede çıkma olarak bulunan çim taşları gözüme takıldı... Zihni Sinir projeleri gibi... Çim taşları çilek parteri neden olmasın fikrini bir deneyelim dedim ve uygulamasını yaptım... Zemini düzenleyip hazırladıktan sonra, üç adetini üst, üste koyarak 30cm yükseklikte, şimdilik tek sıra olarak uygulamasını yaptım. Çim taşı deliklerine 3 kısım yanmış koyun gübresi, 1 kısım humuslu toprak ve 1 kısım dişli kum karışımını doldurarak çilek fide ekimini yaptım... ![]() ![]() ![]() Bence olacak gibi ne dersiniz..? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SAYGILARIMLA. |
|